18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Türkiye kendi uydusunu üretip uzaya fırlatacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü, uzay araçları tasarlayıp üretecek mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, 10 yıl içerisinde Türkiye’nin yerli imkanlarıyla üreteceği uyduyu uzaya fırlatmayı amaçladıklarını belirtti.

AA21 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Türkiye kendi uydusunu üretip uzaya fırlatacak
Prof.Dr. Şahin, Güzelbahçe’de yapılacak yeni kampüste 19 bin metrekarelik laboratuvar oluşturacaklarını açıkladı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Türkiye’nin kendi uydusunu üretme ve uzaya fırlatma vizyonuna hizmet amacıyla geçen yıl Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nü kurdu. Kısa süre içerisinde yapılanması tamamlanan bölüme 30 öğrenci yüzde 100 burslu olarak kabul edildi.
 
 
Eğitim dili tamamen İngilizce olan bölümde, hazırlık sınıfında başarılı olan 6 öğrenci birinci sınıfa geçmeye hak kazandı. Bu yıl birinci sınıfta eğitim gören öğrenciler, kimya, matematik, yabancı dil ile havacılık ve uzay mühendisliğine giriş başta olmak üzere çeşitli dersler alıyor.
 
UYDU ÜRETMEYE ODAKLANDILAR
10 yıl içerisinde tamamen yerli imkanlarla üretilen Türk uydusunu yine tamamen yerli imkanlarla üretilen fırlatma üssünden yörüngeye yollama hedefine odaklandıklarını belirten Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, bölüm hakkında bilgiler verdi. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nü geçen yıl açtıklarını belirten Prof.Dr. Şahin, "Üniversitenin gelecek vizyonu ile ilgili çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir alan havacılık ve uzay alanı.
 
Bu alanda yeni gelişmelerden geri kalmamak adına bir bölüm açtık. Bu bölümle beraber gelecek vadeden bir bölüm olan mekatronik mühendisliği, robotik alanında uzmanlaşmış bir mühendislik alanı. İkisinin birbirine etkileşimini tamamlamak için onlara da yatırımımız olacak. Bu bölümü açarken, üniversitenin gelecek vizyonunda, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye’nin kendi fırlattığı kendi uydusunu üretmek için çalışmalar başlatılmış durumda. Biz de bunun gerisinde kalmayalım, ülkemize bir hizmetimiz olsun, hem üniversite hem ülke olarak dünyaya Türkiye’nin var olduğunu göstermek için bu çalışmalara başladık" dedi.