26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

13 yıl sonra rakip Pendik

Kanarya, 14 Aralık 1999’da tarihe “Pendik Faciası” olarak geçen maçta kendisini 2-1 yenen ikinci lig ekibi ile eşleşti. 13 yıl önceki maç sonrası sarı-lacivertli taraftarlar kaleci Rüştü’ye saldırmıştı. Belediye Başkanı Şahin, eşleşme için “İstatistikler ‘Pendik’ diyor” şeklinde konuştu.

17 Kasım 2012 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
13 yıl sonra rakip Pendik

Fenerbahçe, Türkiye Kupası 4. turunda ‘tanıdık’ bir takımla kapışacak

TÜRKİYE Kupası’nda 4. tur kuraları çekilirken, Fenerbahçe’ye ilginç bir rakip çıktı. Sarı-Lacivertliler, 3. turda Süper Lig temsilcisi Sanica Boru Elazığspor’u eleyen, 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Pendikspor’la 13 yıl aradan sonra yeniden eşleşti. Fener, 1999-2000 sezonunda karşılaştığı Kırmızı-Beyazlılar’a 2-1 yenilerek kupaya havlu atarken, 14 Aralık 1999’da oynanan müsabaka tarihe “Pendik Faciası” olarak geçmiş ve karşılaşma sonrası büyük olaylar yaşanmıştı.

Zeman’ın istifası kabul edilmedi

“Pendik Faciası” sonrası, sarı-lacivertli taraftarlar kaleci Rüştü Reçber’e saldırıda bulunurken, Kanarya’nın hocası Zdenek Zeman da istifa etmiş, ancak bu, Başkan Aziz Yıldırım tarafından kabul edilmemişti. O zamanki parayla değeri 200 milyar lira civarında olan Pendikspor’un, değeri 60 milyon dolar (yaklaşık 30 trilyonun üzerinde) olan Fenerbahçe’yi elediği karşılaşmada, Kanarya’nın kadrosunda halen sarı-lacivertli formayı giyen Semih Şentürk de yer alıyordu.

Fenerbahçe aklımızdan geçiyordu

Pendikspor Başkanı Sami Bayram, Fener ile eşleşmelerini, “Deplasmanda güzel şeyler yapacağız. Daha önce evimizde oynamış ve tur atlamıştık. Buraya gelirken Fener’in çıkması aklımızdan geçmişti ama diğer büyükleri de isterdik. Nasip böyleymiş. 2. lig ekibi olarak kupada bir hedefimiz yok. Sadece iyi şeyler yapmak, Pendikspor’u izletmek istiyoruz. Belalı ifadesi doğru değil” dedi. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ise “İstatistikler ‘Pendik’ diyor” ifadesini kullandı.

Tarihi maçın kadroları

- HAKEMLER: Levent Yardımcı, Binali Kartal, Maksut Balta

- PENDİKSPOR: Mehmet, Bülent, A.Murat, Aydın, Zafer, Ali  (Dk.35 Seçkin), Atakan, Ercan, Murat (Dk.72 Öner), Mustafa, Gökmen Ağbulak (Dk.65 Rahmi) 

- F.BAHÇE: Rüştü, Erkan, Ogün (Dk.74 Serkan), Alpay Özalan, Abdullah, Güvenç, Metin Diyadin, Kemalettin, Tufan, Boliç, Moshoeu

- GOLLER: (Dk.34) Metin Diyadin (Fenerbahçe); (Dk.49) Seçkin Boylu, (Dk.58) Mustafa Ateş (Pendikspor)