26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

4. Yıldız hayal olur

“Bu kadro ile Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olunmaz, 4. yıldız da takılmaz! Drogba’nın yokluğu aranır. Topu hep kaleciye nişanlayan Burak Yılmaz’la olmaz. Yabancı santrfor şart.”

Aziz Üstel27 Temmuz 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
4. Yıldız hayal olur

YAZARIMIZ AZİZ ÜSTEL, GALATASARAY’IN YENİ SEZONDAKİ ŞANSINI DEĞERLENDİRDİ

G.Saray'ın 2 hazırlık maçında kimseyi tatmin etmediğini belirten STARSPOR yazarı Aziz Üstel’in değerlendirmesi şöyle: "Takımda santrfor eksiği var. Eğer Burak Yılmaz, kaleci le karşı karşıya kalıyor ve topu sürekli olarak kalecinin üstüne vuruyorsa, sizin değişik bir santrfora da ihtiyacınız var demektir. Onun için Galatasaray'ın bir an önce yabancı bir golcü alması gerekir."

Bruma-Telles uyumlu değil

“Amrabat'ın geri dönmesi Olcan'ın da alınması ile Galatasaray kanat sorunlarını çözmüş gibi görünüyor. Bruma-Telles ikilisi şu an için uyumlu değiller. Herşeyden önce Bruma'nın savunma yönü çok zayıf. Buna Telles'in de savunmadaki zaafları eklenince Galatasaray'ın bu kanadında ciddi sorunlar yaşanabilir. Prandelli'nin savunmayı iyi çalışması gerekiyor. Hakan Balta kornerde nerede duracağını bilmiyor. Chedjou çok dağınık bir oyuncu. Bazen öyle hatalar yapıyorki, sonuç gol oluyor.”

Sağ bek Veysel Sarı’ya kaldı

“Eboue gözden çıkarıldığına göre sağ bekte Veysel olacak. Önündeki Olcan ya da Amrabat'la uyum sağlaması zaman alacak. Kısacası Galatasaray, eğer Şampiyonlar Ligi'nde bir şeyler yapmak istiyorsa ve 4. yıldızı takmak gibi bir amacı varsa oyuncu takviyesi gerekli. Drogba'nın boşluğu doldurulmalı. Bu kadro Süper Lig,  Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası’nı birlikte götüremez. Yedekler ise hem yeterli değil hem de sahaya çıktıklarında ilk onbirdeki futbolcuların yerini dolduracak nitelikten uzak.”

Ada’da Drogba bayramı var

Didier Drogba’nın, Chelsea’ye dönmesi İngiliz basınının manşetlerini süsledi. The Sun, “Drogba evinde” başlığını atarak, Fildişili yıldızın “Jose’ye hayır diyemezdim” sözlerini kullandı. Daily Mail, “Drogba yeniden tarih yazmayı hedefliyor” diyerek, 36 yaşındaki golcünün gücünün biraz azaldığını belirtti.