26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

A Milli Takım'ın yeni hocası Stefan Kuntz imzayı attı

A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz için imza töreni ve basın toplantısı düzenlendi.

20 Eylül 2021 Pazartesi 14:57 - Güncelleme:
A Milli Takım'ın yeni hocası Stefan Kuntz imzayı attı

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine getirilen Stefan Kuntz için Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde imza töreni düzenlendi. İmza törenine Kuntz'un yanı sıra TFF Başkanı Nihat Özdemir ve TFF Yöneticisi Hamit Altıntop da katıldı.

Başkan Nihat Özdemir, Alman teknik adamla 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Her sözleşmede olduğu gibi bunda da tazminat maddesi var. Biz bu maddeden dolayı memnunuz." dedi.

Başkan Özdemir, Şenol Güneş'in tazminatıyla ilgili bir soru üzerine ise "Sözleşmesinde yer alan ve hak ettiği tazminatın yarısından aşağı bir rakama anlaştık." cevabını verdi.

Hamit Altıntop'un açıklamaları şöyle:

"KUNTZ İLE TAKTİKSEL OLARAK EN ÜST SEVİYEYİ HEDEFLİYORUZ"

"Teknik direktör Şenol Güneş ve Selim Soydan'a teşekkür ederim. Bana bu sorumluğu verdiği için TFF'ye çok teşekkür ederim. Stefan Kuntz ile beraber genç, modern ve taktiksel olarak en üst seviyede oynamayı hedefliyoruz."

"KUNTZ, ALMANYA A MİLLİ TAKIMINI YÖNETMEYİ HAK ETMİŞTİ"

"Almanya Ümit Milli Takımı'nda 5 yıl görev aldıktan sonra A takımı hak etmişti Kuntz. Almanya'da bu şansı bulamadı ama ikinci vatanında ona bu şansı veriyoruz. Umarım en kısa zamanda güzel futbolla ve çok iyi sonuçlarla tekrar buluşmak üzere."

"20-25 HOCA İLE GÖRÜŞTÜM"

"Şenol Güneş ile yollarımızı ayırdıktan sonra, 20-25 antrenör ile görüştük. Türkiye'nin bir albenisi var ama buranın içinde olmadıkları için sorunlarımızı bilmiyorlar. Gerçekleri kabul etmek ve müdahale etme vakti geldi. Bundan çok kararlıyız, dışarıya da hissettireceğiz."

"SON 5 MAÇTA ÇARESİZ VE RUHSUZDUK"

"Son 5 maçın açıklaması yok! Bizim takım hiçbir zaman çaresiz, ruhsuz olamaz! Donuktuk. Ben bu takımı hiç böyle görmedim. Hepimizin bunda payı var. Şimdi değiştirme zamanı geldi. Bilime ve eğitime çok fazla önem vereceğiz."

"KUNTZ'UN İKİ YABANCI, 1 YERLİ YARDIMCISI OLACAK"

"Hocamızın kendi tercih ettiği 2 yardımcısı olacak. Bir tane yerli de olacak. Oyuncuları ve ülkemizi iyi tanıyan bir hocamızın ekipte olması öngörülüyor. Kısa sürede açıklayacağız."

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamaları ise şöyle:

"KAN DEĞİŞİKLİKLERİ FUTBOLUN DOĞASINDA VAR"

"Bugün Türk futbolu için yeni bir döneme başlıyoruz. Öncelikle Şenol Güneş hocamıza bugüne kadarki katkıları için teşekkür etmek istiyorum. Kendisine bir kez daha bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarı diliyorum. Kan değişiklikleri futbolun doğasında her zaman var. Son zamanlardaki gelişmeler üzerine Şenol Güneş ile yollarımızı ayırdık ve yönetim kurulumuzda yaptığımız görüşmeler sonrasında Stefan Kuntz ile anlaştık. Kendisi kazanacağı başarılarla Almanya için bir kayıp, Türkiye için bir kazanç olacaktır."

"KUNTZ'U 'YABANCI - YERLİ' TARTIŞMALARIYLA YIPRATMAYALIM"

"Tüm ülkemizi Norveç maçında bu takımın etrafında birleşmeye çağırıyorum. 20 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmak istiyoruz. Eğer ki başaramazsak hemen ayağa kalkıp yolumuza devam edeceğiz ve EURO 2024'e hazırlanacağız. Her ne skor alırsak alalım hocamızı ve futbolcularımızı yıpratmayalım. Sayın Kuntz'u yabancı yerli tartışmalarıyla yıpratmayalım"

"HAMİT ALTINTOP, KUNTZ İLE YÖNETİM ARASINDA KÖPRÜ OLACAK"

"Kuntz'un en büyük yardımcısı Hamit Altıntop olacaktır. Milli takımlardan sorumlu yönetici göreviyle bizler ile hocamız arasında köprü görevini üstlenecektir."

"KUNTZ'UN SÖZLEŞMESİNDEKİ TAZMİNAT MADDESİNDEN MEMNUNUZ"

"Sözleşmemiz 3 yıl. Her sözleşmede olduğu gibi bunda da tazminat maddesi var. Biz bu maddeden dolayı memnunuz.

ŞENOL GÜNEŞ'E ÖDENEN TAZMİNAT

"Şenol Hoca ile vedalaştık. Sözleşmesinde yer alan ve hak ettiği tazminatın yarısından aşağı bir rakama anlaştık."

"GELECEK SEZON SÜPER LİG'DE SAHADA 7 YABANCI OLACAK"

"Biz gelecek sene ve onu takip eden sonraki seneden yabancı sayısını deklare ettik. Hatta 1 yıl da gecikmeli hayata geçirdik. Kuntz'la bu kararları elbette gözden geçireceğiz. Sergen Hocamız mesela ben alıştım bu kuralara sadece gelecek yıl da deklare edilen şekilde devam edecek mi onu bilmek istiyorum diyor. Evet gelecek yıl da 1 eksilerek, sahada 7 yabancıyla devam edecek kural."

Stefan Kuntz'un açıklamaları ise şöyle:

"NORVEÇ MAÇINA ODAKLANACAĞIZ"

"Büyük bir gurur ve mutluluk hissediyorum. Bugünden sonra hepimizi tüm gücümüzle Norveç maçına odaklanacağız. Başkana ve Hamit Altıntop'a teşekkür ediyorum. Son derece profesyonel düzeyde müzakereleri yürüttüler. Her birimiz karşılıklı olarak birbirimize verdiğimiz sözlere güvendik."

"EVİME GERİ DÖNDÜM"

"Evime geri dönmüş gibi hissediyorum. Beşiktaş'ta geçirdiğim bir yıl inanılmazdı. "Eşim bugün bile 'Hayatımızda bir yerde hata yaptıysak o da Türkiye'den erken ayrılmaktı' diyor. Burada olmak benim için bir tür evime geri dönmek oldu."

"SERGEN'İ TEKNİK DİREKTÖR OLARAK GÖRÜNCE..."

"O zamanki kaptanım Rıza Çalımbay, Şifo Mehmet. Onları hatırlıyorum, Sergen'i televizyonda teknik direktör olarak görünce kahkahalar attım. Onun teknik direktör olmasına, şampiyon olmasına inanılmaz saygı duyuyorum. Recep'i hatırlıyorum, Alpay'ı hatırlıyorum. Alpay politikaya atılmış."

"TÜRK OYUNCULARININ POTANSİYELİNİ BİLİYORUM"

"Güç doluyum, pozitif enerji doluyum. Türk oyuncularının potansiyelini biliyorum. Bu oyunculara organizasyon ve bir yapı kazandıracağız. Öz güvenimizle yeniden Türk bayrağına bakarak başarılarımızı kutlayacağız."

"TÜRKÇE ÖĞRENECEĞİM"

"Kesinlikle Türkçe öğreneceğim, zamanında Beşiktaş'ta oynarken kullandığım Türkçe kelimeleri hatırlayacağımı düşünüyorum. Kulüpler ve kulüp temsilcileri ile görüşeceğim. Bu noktada Hamit Altıntop bana yardımcı olacaktır."

"AHMED KUTUCU'YU ALMAN MİLLİ TAKIMI İÇİN İSTEMİŞTİM"

"Ahmed Kutucu'yu Almanya Ümit Milli Takımı için çok istemiştim ama o Türkiye'yi tercih etti. Almanya'da milli takımlarda oynayan çift pasaportlu oyuncuları tanıyorum ve onlarla çalıştım."

"BEŞİKTAŞ'TA OYNARKEN BASKIYI YAŞADIM"

"Almanya'da da Türkiye'de de kaybettiğiniz zaman baskı var ama Almanya'da buradaki gibi duygusal bakılmıyor. Beşiktaş'ta oynarken baskıyı yaşadım. Almanya'da da başarısızlıkta Türkiye'deki gibi baskı oluyor. Neler olacağını, başıma neler gelebileceğini de tahmin edebiliyorum. Başarılı bir teknik direktörlüğün yanında en Türk - Alman ya da en Alman - Türk olmak istiyorum. Niyetim bu yönde."

"4 YARDIMCI ANTRENÖR ADAYI VAR"

"Almanya U21 Takımı'nda benim asistanım, bilimsel konularda çok tecrübeliydi. O yaş grubu için uzmandı. Burada öyle bir şeye ihtiyacımız olmayacak. Onun yerine, ana dili Türkçe olan bir antrenör tercih ederim. Önem verdiğimiz konu bilimsel yön izlemesi. 4 tane isim üzerinde odaklanıyoruz."

"TAKIMDAN DEĞİL AMA TEKNİK HEYETTEN AYRILMAK ZORDU"

"Oyuncular ümit milli takımda iki yılda bir değiştiği için takımdan ayrılmak zor gelmedi. Çünkü yeni oyuncular geldi. Zor gelen şey teknik heyetten ayrılmaktı. Burada da şimdi bir teknik ekip oluşturacağım."

"HAMİT'İN TEKLİFİ BENİ MOTİVE ETTİ"

"Türkiye'den gelen teklifi kabul etmemdeki motivasyonum şuydu; Hamit Altıntop'un "Türk Milli Takımı teknik direktörü olmak ister misin" sorusu motivasyonu sağlamam için yeterliydi."

"RIZA'YLA KONUŞTUM, SERGEN'LE DE GÖRÜŞMEK İSTERİM"

"Sergen'e neden güldüğümü söyleyeyim. Sergen hayatımda oynadığım en iyi orta saha oyuncusuydu. Oyuncuyken Sergen'in öncelik listesinde disiplinin ilk sırada olduğunu söyleyemem ama hoca olarak disiplini ön plana alan bir teknik direktör olduğunu duyduğum için kahkaha attığımı söyledim. Rıza Çalımbay beni aradı ve başarılar diledi Hamit üzerinden bir çok eski oyuncu arkadaşım bana ulaştı ve konuştuk. Sergen'le bir araya gelip konuşmak isterim."