28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Abdullah Avcı'dan maç sonu açıklamalar! ''İsmail Kartal'la konuştum''

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe derbisinin ardından görüşlerini aktardı. Tecrübeli hoca, 'Maçın sonunda yaşadıklarımız üzüntü verici' dedi.

İLKNUR KARAKELLE17 Mart 2024 Pazar 23:40 - Güncelleme:
Abdullah Avcı'dan maç sonu açıklamalar! ''İsmail Kartal'la konuştum''

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 3-2 kaybettikleri Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

"SAHADA KALALIM"

Maç sonundaki olaylar hakkında konuşan Avcı, "Sahanın içinde kalalım yine. Onla ilgili kalalım. Daha sağlıklı olacak. Şampiyonluğa giderken gerginlikler fazladır, bireysel performanslar öne çıkar. Önde şiddetli baskı yapalım dedik. Rakibi baskı altına almak istedik. 15 dakika baskıyı doğru yapamadık, rakibe temas edemedik, geriye püskürtmek gerekiyordu. Yediğimiz ilk golde orta sahanın biri yayda, diğeri uzakta. Planladığımız, Mendy'nin orta sahada olmasıyla ilgili düşündüklerimiz ilk 15-20 dakika karşılığını vermedi. Sonra oyuna hakim olduk ama fazla bir şey üretemedik. Bardhi'yi alıp oyun dağılımını daha doğru yaptık. Sonuna kadar oyunda kalırsak oyun bize dönecekti. Oyundaki aksiyonlarımız doğru, topa sahip olma yüzdemiz fazla, duran top, arkasından penaltı." dedi.

HAKEM PERFORMANSI

Hakem performansını değerlendiren Avcı, "Penaltı bilmiyorum, kırmızı kart olabilir mi? Bilgilendirme olursa sevinirim. Penaltıda kırmızı kart var mı yok mu? 2 tane net faul var üst üste Umut Bozok'a, devamında da gol var. VAR niye karışmadı, merak ediyorum. Bilgilendirme olabilir." ifadelerini kullandı.

"BEN KONUŞARAK DÜZELTEMEM"

Son olarak maçı değerlendiren Avcı, "2-0'dan 2-2 olacak durumu konuşacakken hem devre arası hem maç sonu durumu konuşacağız. Bunu konuşmak istemiyorum. Konuşarak düzelmeyecek. Sahanın içinde kalmaya devam edeceğiz. Devre arasında İsmail Kartal'a da dedim. Oyun içinde bir şey olmasın, daha önce benzer şeyler yaşandı. Maçın sonunda yaşadıklarımız üzüntü verici. Bu durumdan ne çıkacak merak ediyorum. MHK'si, PFDK'sinden toplam ne çıkacak bilmiyorum. Saha içinde kalacağım. Oyuna dönüş iyi. Lig üçüncüsüyüz, kupada yarı finaldeyiz. Oyuncularımız vazgeçmedi, geri döndü, kaybetmeyi hak etmedik." dedi.

"BİZ DE ZARAR GÖRECEĞİZ RAKİP DE GÖRECEK HERHALDE"

Avcı, maçta yaşanan olaylara ilişkin de, "Devre arası ve maç sonuyla ilgili üzüntülüyüm. Bunu senelerdir sahanın içerisinde kalmaya çalışan bir teknik adam olarak konuşuyorum. Konuşarak da değiştiremeyeceğim ama uzak kalmaya çalışacağım. Devre arası İsmail hocaya da söyledim, lütfen sağduyulu olalım dedim. Karşılıklı hiçbir şey olmasın çünkü burada buna benzer çok şey yaşandı dedim. Ben sadece PFDK ne gibi kararlar verecek onu merak ediyorum. Biz de zarar göreceğiz rakip de görecek herhalde. Sonunu merak ediyorum." şeklinde konuştu.

Türk futbolunun artık tamamen kaosla beslendiği, gerginliklerin yaşandığı şekle doğru ilerlediğini kaydeden Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Futbolun iyileştirme gücü varken bu tam tersine çevriliyor. Hem maçı kaybettiğimiz hem de yaşanan olaylardan dolayı üzüntülüyüz. Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig üçüncülüğü hedefimizde net bir şekilde durduğumuzu da belirtmek istiyorum. Bugün daha rahat olmalıydık. Şimdi belki de sahamız kapanacak. Bu kadar olayların sonucunda PFDK ne gibi kararlar verecek? Hiçbir şey bilmiyorum. Onun için üzüntülüyüm. 2-0'dan 3-2'ye dönebilecek oyunu veya rakibin kazandığı oyunu konuşmamız gerekirken saha dışına çıktık yine. Üslubumuzu ve dilimizi değiştirmediğimiz sürece yüreğimiz ve kalbimizi de değiştiremeyiz."

Avcı, elinden geldiğince yaşanan olayları düzeltmeye çalıştığını belirterek, "Ben İsmail hocayla devre arasında da maç sonunda da konuştum. Bunlar insanların üzerinde kötü izler bırakıyor. Elimizden geldiğince ve bu tür olayların olmaması için düzeltmeye çalıştık. Neler yaşandığının detayları raporlarda olacak. Oyuncularım ceza almasın diye saha içini ayırmaya çalıştık fakat oyunu değil yine başka bir şey konuşuyoruz. Biz olayların bu noktaya gelmemesi için yardımcı olmaya çalıştık, bilginiz olsun." değerlendirmesinde bulundu.