20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Al Baroni'yi ve Enes'i!

Transferi kapadıklarını açıklayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktör Ersun Yanal'ın istemesi halinde bir ya da iki genç oyuncuyu kadrolarına katabileceklerini açıklamıştı.

30 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Al Baroni'yi ve Enes'i!

BİR TAŞLA 2 KUŞ BİRDEN


Ersun Yanal'ın yönetime bazı genç oyuncuların ismini verdiği, şampiyon hocanın kulübün aşırı maddi yük altına girmemesi şartıyla başkan Aziz Yıldırım'a bu oyuncuları kadrosunda görmekten dolayı mutluluk duyacağını söylediği öğrenildi. Ersun Yanal'ın 'genç' listesindeki iki isim İstanbul Başakşehir'in 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Cenk Şahin ile Bursaspor'un 17 yaşındaki forveti Enes Ünal. Fenerbahçe, Cenk için transfer çalışmalarını çoktan başlattı bile. Holmen+bir miktar para karşılığında bu transferi bitirmeye çok yaklaşan sarı-lacivertli takımın, Enes için ise bir teklif hazırladığı ortaya çıktı. Üstelik Fenerbahçe, Enes Ünal'ı kadrosuna katarken bir taşla iki kuş vurmak niyetinde. 

1.8'DEN AŞAĞISINA HAYIR! 


Yabancı sayısını 8'e düşürüp Diego Ribas'a sezon başlamadan lisans çıkartmak zorunda olan Fenerbahçe'nin, gözden çıkardığı Cristian Baroni'yi Enes'e karşılık takasta kullanmak istediği belirlendi. Ancak Fener'den yılda 1.8 milyon euro kazanan ve 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Cristian'ın, bu paranın altında hiçbir kulübe imza atmayacağını yönetime bildirdiği belirtildi. 

TEKLİF BAYRAMDAN SONRA 
Plana göre Fenerbahçe, bu paranın 1 milyon euro'sunu karşılayacak, geri kalan 800 bin euro'yu Bursaspor'dan ödemesini isteyecek. Cristian'ı bu şartlarda Enes Ünal transferinde takasta kullanmak isteyen Fenerbahçe'nin, Timsah'a ayrıca 1.5 milyon euro da bonservis ücreti teklif edeceği vurgulandı. Fenerbahçeli yetkililerin, bayramdan sonra Enes Ünal için yeşil-beyazlı kulübün kapısını çalacağı öğrenildi.

MİLLİ TAKIMI UÇURURLAR


Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, transferlerini çok istediği Cenk Şahin ile Enes Ünal'ı yıllar önce keşfetmişti. Yanal, 2010-11'de TFF Futbol Direktörlüğü yaptığı dönemde Cenk ve Enes için, "Gelecek yıllarda Milli Takım'ın iskelet kadrosunda yer alacaklar" demişti. Cenk Şahin 2 kez U16, 9 kez U17, 1 kez de U20 milli takımlarında oynayıp toplam 5 gol attı. 17 yaşındaki Enes Ünal ise U16 Milli Takımı ile 24 maçta 25, U17 ile 10 maçta 8, U19'la 3 karşılaşmada 2, U21 Milli Takımı ile ise 5 maçta 1 kez fileleri sarstı.

 

(Fotomaç)