18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Ali Koç resmen açıkladı! ''Hakemliği bitirilecek''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sivasspor - Galatasaray maçında yaşanan tartışmalı hakem kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

30 Aralık 2022 Cuma 15:09 - Güncelleme:
Ali Koç resmen açıkladı! ''Hakemliği bitirilecek''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stadyumu 1907 Tribünü'nde sarı lacivertli kulübün gündemine dair bir basın toplantısı düzenledi.

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

"ENDİŞELERİMİZ ZİRVE YAPTI"

"Dün geceki maçtan sonra endişelerimiz zirve yaptı. Hakem hatası, şampiyonluk yarışındaki diğer takımlara da dezavantaj sağlamıştır. Sivasspor'a ve onların rakiplerine de dezavantaj sağlamıştır. Bu iki takımı ilgilendiren durum değil."

"TRABZONSPOR MAÇINDAKİ ATAMA GARİPTİ"

"Geçen hafta Trabzonspor maçına atanan yardımcı hakem Serkan Çimen'le ilgili bir açıklama yaptık. Kötü oynadık ama kötü oynadık diye hataları görmezden gelemeyiz. Bu denli kritik bir maçta, atanabilecek en kötü yan hakem atandı. "Halil Umut Meler ve yan hakemin birlikte en son ne zaman bir maça atandığını bulamadık. Bu bir ekip işi olduğu için, zorluk derecesi bu kadar yüksek olan bir maça Halil Umut Meler ve uzun süredir birlikte maç yönetmediği yardımcı hakemini atamak garip."

"BUNU YAPAY ZEKANIN ATADIĞINA KİM İNANIR?"

"Beşiktaş-Adana Demirspor maçında geçen sene Ali Şansalan çok konuşuldu. Bu sene yine o atandı. Bunu yapay zekanın atadığına kim inanır? Arda Kardeşler ve Erce Kardeşler örneği var. Yaşar Kemal Uğurlu'nun ise Adana Demirspor ve Trabzonspor maçına atanmak istemediği söylendi. Bu durumu araştırdık, böyle bir şey yok. Anladığımız şu; bu raporu hakem değil başkaları giriyor."

"FIFA LİSTELERİNDE TUHAFLIK VAR"

"Yakın zamanda FIFA listeleri çıktı. Bunda da tuhaflık var. Erkan Zengin diye bir hakem var. Orta hakem olarak ligde maçını bulamadık. Kayserispor-Galatasaray maçında vahim bir hata yapıyor, uzun süre maç alamıyor. Ancak bu arkadaşımız FIFA VAR listesine alınıyor."

"ERKAN ÖZDAMAR'IN ÇÜRÜK RAPORU VAR"

"Erkan Özdamar'ın askerlikle alakalı çürük raporu var. Birinin askere gitmekle alakası fiziki bir problemi varsa ki herkesin olabilir, bu hakem nasıl hakemlik yapabiliyor? Bu arkadaşımız sezon başındaki hakemlik testini geçemiyor ve sakat olduğu ifade ediliyor. Erkan Özdamar'ın çıktığı maçlara baktık. Bu sezon 4 maça çıkmış. 4 maça çıkarak FIFA listesine alınmış. MHK'daki arkadaşlar, sevdikleri ya da yönlendirebilecekleri hakemi öne mi çıkarıyorlar?""

"MHK, FEDERASYONU YAPAY ZEKA ADIYLA UYUTUYOR"

"Özgür Ertem isminde bir hakem. Hatayspor-Giresunspor yardımcı hakemi olarak atanıyor. Sonra öğreniyoruz ki bu hakem testlere ve seminerlere katılmamış. MHK, federasyonu yapay zeka adıyla uyutuyor."

"NKOUDOU'YU BİLİNÇALTINDA ATAMIYOR"

"Birkaç gün önce Atilla Karaoğlan Nkoudou'yu oyundan atamıyor. VAR'a gidiyor yine atamıyor. Bunun maçtaki takımlarla da bir ilgisi yok. Bilinçaltında atamıyor."

"CEZALARINIZDA EŞİT DAVRANMAZSANIZ..."

"Ali Palabıyık, Galatasaray maçında hata yapıyor, haftalarca maç alamıyor. Yasin Kol, Beşiktaş maçında hata yapıyor sadece 3 maç görev alabiliyor. Cezalarınızda eşit davranmazsanız, bu bilinçaltı durumları oluşur ve bilinçaltları ağır şekilde kirlenir."

"YASİN KOL'UN SÜPER LİG HAKEMLİĞİ BİTİRİLECEK"

"Daha fazlasını söyleyeyim; Yasin Kol'un hakemliği devre arasında bitirilecek. Yani Süper Lig'de artık maça çıkamayacak. Alt kademelerde maça çıkmak ister mi kendi bilir ama artık Süper Lig'de maça çıkamayacak."

"BU GİDİŞATA AĞIR VE RADİKAL KARARLAR ALMAZSANIZ, SİZ DE BU TİYATRONUN BİR PARÇASISINIZDIR"

"Bu düzenin bu hale gelmesinde ana aktör olan insanlarla gereken dönüşümü gerçekleştiremezsiniz. Sen yapay zekaya şu hakem şu maça atanmayacak diye koyuyorsan ve hakemin bundan haberi yoksa, yapay zeka nasıl düzgün çalışabilir? Mehmet Büyükekşi'ye de söylüyorum. Niyetinizden şüphemiz yok, destekçiniziz. Ancak bu gidişata ağır ve radikal kararlar almazsanız, siz de bu tiyatronun bir parçasısınızdır ve biz bunu sorgulamaya başlarız."

"DÜNKÜ MAÇTA BELKİ DE BAHİS ŞİKESİ DÖNDÜ"

"Dünkü maçta nizami bir gol iptal edildi. Erden Timur kıyamet kopartılıyor dedi. Evet kopartılıyor çünkü bu herkesi etkileyen bir olay bu. Herhangi bir hakem hatası değil bu. Ne hakem hatası ya memleket meselesi bu. Belki bahis şikesi dönüyor burada. Göz göre göre yaşandı bu olay."

"HAKEM OFSAYT DEMİŞ"

"Bugüne kadar Türk futbolunda, bir golün neden iptal edildiği bilinmeyen bir durum oldu mu? İstisnasız kimse bilmiyor. Orta hakem faul şüphesiyle VAR'a gitti, ofsaytle geri döndü. Emin misin diyeceksiniz. Evet eminim, Sivasspor cephesiyle konuştum. Hakem onlara ofsayt demiş."

"NEREDEYSE GALATASARAY MAĞDUR OLUYORDU"

"Biz bir iddiada bulunursak altını da doldururuz. Dolayısıyla biz tespitte bulunuyoruz, bu tespite yanlış diyen varsa da soru-cevap kısmında sonuna kadar beni zorlayın. Bizde çanak soru olmaz. Biraz önceki toplantıda neredeyse Galatasaray mağdur oluyordu."

"GALATASARAY DA DAHİL HEPİMİZ BUNU BEKLİYORUZ TFF'DEN"

"Sivasspor en büyük mağdur. Dünkü açıklamalarına çok büyük saygı duyuyorum. Çok daha fazla şey söyleyebilirlerdi ancak olgun davrandılar ve federasyondan açıklama istediler. Galatasaray da dahil hepimiz bunu bekliyoruz TFF'den."

"ÇİZGİ YANLIŞ ÇİZİLDİ İDDİASI VAR"

"Çizgi yanlış çizildi, yanlış çizildiği fark edilince geri dönüş olmadı iddiası var. Böyle bir şey varsa maç iptal edilir. Kural olarak demiyorum, vicdan olarak diyorum."

"DÜNKÜ MAÇTA YAŞANAN OLAY HERHANGİ BİR OLAY DEĞİL"

"Bizim Göztepe maçımızda bu kadar uzun VAR incelemesi olmuştu. Yaklaşık 4 dakikaydı. Dünkü 5 dakika incelendi. Bugüne kadar hangi VAR incelemesinde hakemin elinde kaleme benzer bir objeyle bir şeyler yaptığını gördük? Dünkü maçta yaşanan olay herhangi bir olay değil."

"YAPAY ZEKA DİYE DE HER ŞEY DOĞRU OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK"

"Yan hakemlerin atamasını bize göstermediler. Niye göstermediler bilmiyorum. Niyet iyi, yeni sistem uygulanmak isteniyor ancak yapay zeka diye de her şey doğru olacak diye bir şey yok. Toplum bilgilendirilmeli."

"DERBİDE SAKATA UĞRAMAK İSTEMİYORUZ"

"Her derbi öncesi soru işareti ve kuşkular var. Bu sefer oluş şekli açısından iyi olmadı. İnşallah derbiye etkisi olmaz. Ozan Tufan'ın Galatasaray'a attığı bir gol de kaç dakika incelendi? %100 gol verilmedi. Biz sakata uğramak istemiyoruz. Kimse uğrasın istemiyoruz."

"TFF BU SENE YABANCI HAKEM GETİRMENİN İMKANI OLMADIĞINI SÖYLEDİ"

"Yabancı hakem konuşuldu. Yunanistan ve Suudi Arabistan dışında tam anlamıyla yabancı hakem kullanan yok. Hakem değişim programı var. TFF bu sene yabancı hakem getirmenin imkanı olmadığını söyledi. VAR için yabancı hakem getireceklerini söylediler."

"OCAK AYININ İLK HAFTASINDA GÖRÜŞECEĞİZ TFF İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

"TFF bize Trabzonspor maçından önce ziyaret gerçekleştirecekti ancak biz maçtan sonra olsun, yanlış anlaşılmasın dedik. Algı olarak çok yanlış yerlere gitti. İnşallah ocak ayının ilk haftasında görüşeceğiz."

"ÖZGÜÇ TÜRKALP DERHAL EMEKLİ OLMALI."

"Dünkü maçın sorumlusu tamamen Özgüç Türkalp. Derhal emekli olmalı. Özgüç Türkalp'in değil VAR hakemi olması, stadyumun yanından bile geçmemesi lazım."

"BU LİGİ KOVİD DURDURAMADI, ERDEN TİMUR MU DURDURACAK?"

"Bu ligi Kovid durduramadı, Erden Timur mu durduracak? Allah'ını seversen... Bu acemilik, amatörlük! Şuursuzca söylenmiş, arkasında durulamayacak söz."

"MHK BAŞINA GÜVENİLİR BİR ADAM BULAMIYORUZ"

"MHK bırakın istifayı oraya hiç atanmamalıydı. MHK'nin başına 80 milyonluk ülkede dürüst, güvenilir bir adam bulamıyoruz. Dört tane yabancı hoca ile görüştüm ve 'Türkiye'de çalışmayız, orada futbol sahada kazanılmıyor' dediler."

"NEDEN VAHİM HATALAR HEP GALATASARAY MAÇLARINDA OLUYOR?"

"Erden Bey duruma sadece Sivasspor'un golü üzerinden baksa bunu devrim yaratacak bir durum olarak değerlendirip saygı duyardım ancak bunun büyütüldüğünü düşünerek yaklaşırsanız samimiyetiniz sorgulanır. Erden Bey'in konuşmaları tarihi bir basın toplantısı olabilirdi ama olmadı. Neden yıllarca konuşulan vahim hatalar hep Galatasaray maçlarında oluyor? Biri de bunu sorar. Ya da bir takımda VAR konuşmaları varken, başka takımda neden yok? İnsanlar bunu da sorar.