24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ali Koç'tan teknik direktör açıklaması! ''Çalışabileceğimiz iki hoca var''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beyaz TV'deki Derin Futbol programına konuk oldu. Ali Koç konuk olduğu programda açıklamalarda bulundu.

24 Mayıs 2022 Salı 00:01 - Güncelleme:
Ali Koç'tan teknik direktör açıklaması! ''Çalışabileceğimiz iki hoca var''

Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programına konuk olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

"O GÜNE DÖNSEK, BİR SENE DAHA BEKLERDİM"

"Bazen kazanınca kaybedersin, bazen kaybedince kazanırsın. O güne dönsek, bir sene daha beklerdim. Kulübün içindeki sıkıntılı durum, çok daha su üzerine çıkardı. Gemiyi yüzdürebilmek için çok ciddi maddi ve manevi dokunuşlar yaptık. O dokunuşlarla keşke kupa gelseydi ama olmadı. Ama küçüklüğümden beri bu hayalimdi."

AZİZ YILDIRIM

"Aziz Yıldırım konusuna çok girmek istemiyorum, burada değil. Beraber çok yayına çıkmak istedim ama olmadı. Beraber müthiş mücadele verdik. Başka kulüplerin başına bu olay gelse, Fenerbahçe gibi ayakta duramazlardı. Ameliyat olduğu ortamda, onu ziyaret etmemem, not bile yollamamam, durumun ne kadar acı olduğunu gösteriyor. Sorumlusu ben değilim. Zaman her şeyin ilacıdır."

"FENERBAHÇE EN ÇOK HAKKI YENEN KULÜPTÜR"

"İlk sezonumda çok fazla değişiklik yaptık. Sonra Ersun Hoca geldi, dokunuşlar yaptı. İkinci sezonumda 22. haftaya geldiğimizde, şampiyonluğun en büyük adayıydık. Sonra 22. haftadan sonra bize operasyon çekildi. Sonra Erol Hoca geldi, iyi bir kadro kurduk. Ahmet hocam sizin de dediğiniz gibi 13-15 puanımız çalındı. 8 senede 4 takım şampiyon olmuş ama 1 tanesi bile Fenerbahçe değil. Her sezon algı yapıldı, 'Fenerbahçe şampiyon olacak' denildi. Fenerbahçe en çok hakkı yenen kulüptür."

"HATALARIMIZ KESİN OLMUŞTUR"

"Bizim de hatalarımız kesin olmuştur. Burada bütün yaşanılan tatminsiz sonuçları tabii ki sadece dış etkenlere bağlamıyorum ama bunlar önemli. Rasim Ozan Kütahyalı ne zaman spor yorumcusu oldu? Tam 3 Temmuz sonrası oldu. Mehmet Baransu ile ne hikmetse aynı dönem... Duruş olarak, büyüklük olarak, Fenerbahçe'nin zaman zaman hasede de neden olacak durumları oldu. Bundan bizim payımız da var. Ama bu hakkımızın yenmesi için bir sebep değil."

"NEDEN SADECE BİZ KONUŞUYORUZ?"

"Neden TFF'yi temsil eden insanlar usulsüzlüğe müsaade ederler. Türk futbolu, bir şehir takımı odağında dönüyor. Bu Trabzonspor için de tehlikeli. Kimse sesini çıkarmazsa, yapılan yanlışları kanıksıyoruz. Neden sadece biz konuşuyoruz?"

"TRABZONSPOR'UN HAKEM HATASIYLA PUAN KAYBETTİĞİ MAÇ SÖYLEYİN"

"Trabzonspor en iyi futbolu oynuyor" dedim. Puan kayıpları başladı. Nispeten yaşlı ve dar bir kadro, onun da etkisi olabilir. Aynı basın toplantısında 'Türkiye, Trabzonspor'dan büyüktür. Futbol, bir şehrin odağında dönüyor.' Trabzonspor iyi oynamadığında yardıma koşuna 5 maç saydım. Bir tane Trabzonspor'un hakem hatasıyla puan kaybettiği maç söyleyin! Teknik kadro, futbolcuların emeğine haksızlık etmemeye çalıştım. Onların bu işle alakası yok. Bazı maçlarda şiir gibi top oynadılar. Ama bütüne baktığınızda, iyi de bir destek var."

"TRABZONSPOR'UN BÖYLE ŞAMPİYONLUK KAYBETMİŞLİKLERİ VAR"

"Adana Demirspor maçında mağlubiyet olsa, 8 puana düşecekti. Trabzonspor yine şampiyon olabilirdi. Ama geçmişte Trabzonspor'un böyle şampiyonluk kaybetmişlikleri var. Abdullah Avcı'nın da var. Panik olundu ve iş sağlama alındı."

"TORPİLLE HAKEM ATANIYOR"

"Biz bir gün siyah, bir gün beyaz olan insanlardan değiliz. İçimiz dışımız bir. Hakemler değişimden geçiyor, biz ağır tepki koyduk. 'Hakemlerden en muzdarip sensin, neden şikayet ediyorsun.' dediler. Salı günü 14:30'da David Elleray, Türk hakemlik müessesini yeniden yapılandırmak için bir rapor sunacak. Yabancı hakem sunacak mı bilemiyorum. Sunum olmadan, rapor olmadan, böyle bir iletişim son derece garip. Kalanlardan da gidenlerden de bize çok kötü kararlar verenler oldu. Çok şaibeli olaylar var. Hakemlik müessesinde bütün sınavlar kaldırıldı. Dil, atletik performans, kural sınavı, hepsi kaldırıldı. Torpille hakem atanıyor. Belki de 10 yılın altyapısı yapılıyor ve belli bir amaca hizmet edecekler. Buna ben inanıyorum. Buna izin vermemek için çalışacağız. İfşa edeceğiz. İnsanları hassas olacakları noktaya getireceğiz."

Sinan Engin: "TFF Başkanı'nı kim belirliyor?"

Ali Koç: "Cevabını bildiğiniz soruyu neden bana soruyorsunuz."

Rasim Ozan Kütahyalı: "Bence Cumhurbaşkanımız belirlemiyor."

Ali Koç: "Her şeyi Cumhurbaşkanımıza yazıyorlar."

Ali Koç: "Bey Efendi böyle istiyor diye ortada gezen çok adam var. Kim yalan söylüyor, bilmiyorum. Ama Cumhurbaşkanımıza zarar veriliyor."

MESUT ÖZİL

"Mesut Özil'in menajeriyle bugün konuştuk. İki tarafın da hayırlısı neyse, o yapılmalı. Görüşmeler sonucu neyin hayırlı olacağına karar vereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyon olmaktan başka derdimiz yok. Geçmişe dönsek, Mesut'u yine alırdım. Bu transferde iki taraf da çok arzuluydu. Arsenal'dekine çok düşük maaş alacaktı. Bonservisi yoktu. Mesut Özil gibi dünya yıldınız kim istemez. Bazen tutuyor, bazen tutmuyor. Mesut da böyle bir senaryo olsun diye gelmedi. Elinden geleni yaptı, talihsiz sakatlıklar oldu. Esas olan, kendisinin de dediği gibi Fenerbahçe."

Rasim Ozan Kütahyalı: "Mesut Özil transferinde Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti tarafından kayrılmıştır."

Ali Koç: "Boş konuşuyorsun! Bizi kim kayırdı! Devlet mi gidip aldı!"

İSMAİL KARTAL

"İsmail Kartal para konuşmadan geldi. Önümüzdeki sezon için üst düzey bir hoca aradığımızı, bunlardan birinin Joachim Löw olacağını söyledik. Araları çok iyidir. Açık açık her şeyi masaya koyduk. Arkadan dolanmayız. İsmail Hoca, bir saniye bile kırılmadı. Onun sayesinde camia kenetlendi. Onun oynattığı futbolla dominant bir oyun oynadık. Takım ruhunu inşa etti. Samandıra'yı en verimli hale getirdi. Şapka çıkartmaktan başka yapacak bir şey yoktu."

"Miguel Crespo için eleştirildik, şimdi neler deniyor. Diego Rossi'nin çok taliplisi var. Vitor Pereira ile Ferdi Kadıoğlu ve Osayi Samuel yeni pozisyonlar buldu. Bence bu pozisyonlarında devam etmeliler. İsmail Hoca, bize kazanma alışkanlığı yarattı."

Rasim Ozan Kütahyalı: "Bence İsmail Kartal gitti."

Ali Koç: "Nereden biliyorsun gittiğini!"

Ali Koç: "Çalışabileceğimiz iki hoca var. Biri İsmail Kartal, biri de Jorge Jesus. Kimi seçersek seçelim, taraftarlarımız yine mutsuz olacak."

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyonluk için kenetlenmemiz lazım. Taraftarlardan rica ediyorum, bizim tek vücut olmamız lazım. Bir şey rica ediyorsam, camianın sonuna kadar peşinde gidin. Trabzonspor'da açılan pankart için yüzlerce dava açıldı. İşte böyle olmalıyız."

"PAZARTESİ GÜNÜ YENİ TEKNİK ADAMI AÇIKLAYABİLİRİZ"

"Pazartesi günü yeni teknik adamı açıklayabiliriz. Sezon başının çok öncesinde yeni hocamız netleşmiş olacak. 13-14 Haziran gibi sezonu açacağız."

HARCAMA LİMİTİ

"Bu sene Finansal Fair Play konusunda sıkıntımız olamayacak gibi. Ancak harcama limitlerimizi bilmiyoruz. Allah bunu hesaplayacaklara yardımcısı olsun. Bu kur, belli olmayan yayın geliri... Nasıl hesaplayacaklar! Bu dönem harcama limitleri belli olmayabilir. Yayıncı da belli değil. Enflasyonun bu kadar olduğu noktada, geçen seneden 500 Milyon TL daha az alıyoruz. Spor Yasası gerçekçi ve uygulanabilir değil. Denk bütçeden sorumluyuz, tutturamadığımız zaman, hapse kadar giden yollar var. Borcun tanımı yok. Bütçe yaptık, sezon başladı. Yayıncı kuruluş 100 Milyon TL indirdi! Kovid! Kurlar! Hepsinden biz sorumluyuz."

"KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI'NA ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

"Kulüpler Birliği Başkanlığı'na aday olmayı düşünüyorum. O pankart bizi çok rahatsız etti. Sayın Ahmet Ağaoğlu'nun haberi olmayabilir ama yöneticilerin vardır. Çıkıp yanlış olduğu söylenebilirdi. Bir kupa için FETÖ'nün yanında mısınız? 4 Nisan ile dalga geçildi. Bence failler bulundu ama gizleniyor. Altından FETÖ bile çıkabilir."

"Ailem bana Ekrem İmamoğlu için bir şey demedi. Rasim her zaman olduğu gibi yanlış duyum almışsın. Sen gelirken, ben gidiyordum Rasim! Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe'yle alakası olmayan ve ailemi karıştıran bir tweet attı! Beni genelde durdurmaya çalışanlar, ailemi işin içine sokmaya çalışır. Başkaları da aynılarını yaptı. Sayın İmamoğlu ile konuştuk ve olay tatlıya bağlandı."

28 ŞAMPİYONLUK

"28 şampiyonluk için uzun süredir cevap alamadık. Acelemiz yoktu. Tarihçisi, akademisyeni, o dönemde futbol oynamışlar var... TFF'yi bırakın, Türkiye Cumhuriyeti'ni yok saymak gibi bir şey var. Geçmiş yıllarda, bazı yıllarda bugünkünden daha fazla şehir takımı var. Beşiktaş'ı tebrik edelim, onlar hakkını almış. Bu Beşiktaş'ın sorunu değil. Anlaşılan federasyon seviyesinde karar verilemeyecek. Sonuç alana kadar elimizden geleni yapacağız. 5 yıldızı takacağız, TFF ne yapabilecek?"

"FUTBOLDAN ANLAYAN İNSANLAR LAZIM"

"TFF Başkanlığı için kimse adaylığını açıklamadı. Nihat Özdemir'in yumuşak karnı vardı, devletle de çok iş yapıyordu. Bu da yumuşak karın. Yani kullanılmaya müsait. Yeni bir seçim var, başkan adayı kadar, yönetim kurulu da çok önemli. Futboldan anlayan insanlar lazım. Aday olacak insanın suç örgütü ile alakası olmaması lazım. Bankalara, özel sektöre borcu olmamalı. Başkaları tarafından yönlendirilmeye müsait nitelikleri özellikleri olmayan bir kişi olmalı."

Ahmet Çakar: "Fatih Terim, TFF Başkanlığı için aday oldu, ne yaparsınız?"

Ali Koç: "Yanlış olur, desteklemeyiz."

"Tarihin en kötü TFF'sinden bahsediyoruz. TFF Başkanlığı için kritik dönemeç! Kulüpler Birliği olarak biz bir kadro çıkarabiliriz."

BEŞİKTAŞ

"Beşiktaş'a karşı saygı ve sevgiden kusurum olmadı. Babadan dolayı Beşiktaş'ı bilerek büyüdük. Geçen senenin sonuna bir dönelim. Başkan ve yönetici, futbolcu seviyesinde, son haftalarda bize imalı mesajlar verildi. Sanki biz teşvik primi veriyormuşuz gibi. Oradan üzüntümüz vardı, yazıştık. Özel olduğu için cevabı söylemeyeceğim. Ahmet Bey'e sevgim ve saygım yüksektir. Kendisi, beni kastetmediğini söyledi. O öyle dediyse, öyledir. Ancak bana öyle gelmiyor. 'Ali Koç'un gazına mı geliyorsunuz?' diyor. Benim ismimi söylüyor. Sebep ne? Basın toplantısında gösterdiğim bir örnek. Orada '22.35'te maç bitiyor, 22:40'ta TFF mesajını giriyor' dedim. Saha olayları yaşandı, oyuncular darp edildi. Normal şartlarda maçın iptal edilmesi gerekir. Bir de hukuk süreci olduğunu söyledim, bu da tesadüf Beşiktaş. Beşiktaş'ın hakkını savunmadım, işin garipliğini anlattım."

"Bu resim size normal geliyorsa, diyecek bir şey yok. Beşiktaş ile derbimiz vardı, maddeler atıldı. Her yerde olabiliyor. Küfür oldu, her derbide olabiliyor. Beşiktaş 400 küsür bin lira ceza aldı. Trabzonspor 600 bin küsür ceza aldı. Bu normal mi? Saha kapanmama normal mi? Bu durum Beşiktaş ile Fenerbahçe sahasında olsa ne olurdu? Benim bütün dediğim bu. Her şey bir kulübü işaret ediyor. Ben bunu dile getirmek zorundayım."

"BEŞİKTAŞ KONUSUNDA BEN ÇOK HASSASIM"

"Beşiktaş konusunda ben çok hassasım. Hiçbir kulübün kontratlı oyuncusuyla, kulübüyle konuşmadan görüşmeyiz. Bir Anadolu takımında bir oyuncu var, başkanlarını aradım ve izin istedim. Bunu yapma mecburiyetim yok ama ben böyle davranırım. Vincent Aboubakar ve Sergen Yalçın'ın Fenerbahçe'ye geleceği söylendi. Açtım telefon ve böyle bir şey olmadığını söyledim. Dorukhan Toköz'de de tavrımız ortada. Bize bu imalar ve son olay, fazlasıyla canımızı sıktı. Bunlar aşılmayacak olaylar değil. Ahmet Nur Çebi Başkan, herkese çok saygılıdır."

Ahmet Çakar: "En büyük pişmanlıklarınız neler?"

Ali Koç: "Bir sene erken girmek, ilk yıl çok fazla değişiklik yapmak. Galatasaray maçında biriyle konuşmak için merdivenden inmek yerine aşağı atladığım için çok pişmanım."

KİM MIN-JAE

"Kim Min-Jae son yıllarda yapıaln en iyi transfer, Vitor Pereira'nın hediyesi. Miguel Crespo da öyle. Bebeği ve karısı var, buradan çok memnun. Gitmesi için somut bir şey yok ama işin başındayız. Kazanacağımıza inandığı bir kadro ile bir sene daha kalır. Dünya Kupası'nı geçirir. Herkes, onu çok seviyor. Onu tutmayacağımızı bilerek aldık. İnşallah bu sene tutarız."

MERT HAKAN YANDAŞ

"Mert Hakan Yandaş için CSKA Moskova resmi başvuru yapmadı ama küçük bir faks yolladı. Bizim futbolcumuz satılık değil. Mert Hakan'ın saha içi ve saha dışı karakteri, futbolunun dışında çok önemli. Menajerler onu pazarlamaya çalışıyorsa, gerekli başvuruyu yapacağız. Oyuncuya 'Şu kadar maaş alırsın' falan denilmiş. İsmail Kartal ve Jorge Jesus, '12-13 oyuncu kalsın' diyor. Onların içinde de Mert Hakan var. Çok yüksek rakam gelir, bakarız. Mert Hakan satılık değil."

LUIS SUAREZ

"Cyle Larin ve diğer yabancı haberleri doğru değil. Luis Suarez ile yakından ve uzaktan ilgimiz yok. Kerim sabah akşam başımın etini 'Suarez' diye. Menajerler, medya ile piyasa yapıyor. Bazı haberler kasıtlı yapılıyor, 'Beceremediler' denilsin diye."

"Cüneyt Çakır, bizi çok yaktı. Ancak Dünya Kupası'na gitmemesinin nedeni yaşananlar."