23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Attığı iki golle Everton'u zafere taşıyan Oumar Niasse, İngiltere'de gündeme oturdu

Everton'u Bournemouth önünde attığı iki golle zafere taşıyan Oumar Niasse, konuşulmaya devam ediyor.

25 Eylül 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Attığı iki golle Everton'u zafere taşıyan Oumar Niasse, İngiltere'de gündeme oturdu

Everton'u Bournemouth önünde attığı iki golle zafere taşıyan Oumar Niasse, konuşulmaya devam ediyor. Everton teknik direktörü Ronald Koeman tarafından kadro dışı bırakılan Senegalli oyuncu, transfer döneminde adı birçok Türk takımıyla anılmasına rağmen boşta kalınca tekrardan Everton A Takımına alınmıştı.

Bir dönem ülkemizde Akhisar Belediyespor forması da giyen Niasse bu sezon çıktığı Premier Lig maçında 55. dakikada Wayne Rooney'nin yerine oyuna girip takımını 1-0 mağlubiyetten 2-1 galibiyete taşıyan golleri kaydetmişti. İngiliz basınında yer alan haberlerde, Niasse ile Koeman'ın artık ''barıştığı'' ve geçmişi geride bırakacakları yazılırken, Niasse'ın artık Everton formasıyla çok daha sık şans bulacağı iddia edildi.

27 yaşındaki Senegalli oyuncu maçtan sonra yaptığı açıklamada: ''Hocamız bana bir şans gelebileceğini söyledi. Ben de çok çalıştım ve başardım. Goodison küçük bir stadyum değil. Orda isminizin bağrıldığına tanıklık etmek büyüleyici bir andı.'' dedi.

Koeman ise maç sonu yaptığı açıklamada: ''Onun için durum hiç de kolay değildi ancak artık her şey geçmişte kaldı. Çok büyük bir özverisi var ve onun karşılığı olarak ona şans verdim ve bunu çok iyi kullandı. Gol atmakta sıkıntı yaşıyorduk ve onun bize faydalı olacağını düşündük, onun adına çok mutluyum.''

Niasse'ın adı uzun bir dönem Türk kulüpleriyle anılmış ancak transfer bir türlü gerçekleşmemişti. Senegalli forvet İngiltere'de transferin son gününde Crystal Palace'a transfer olacakken, evrak sorunları nedeniyle transfer yatmıştı.