19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Aziz Yıldırım'ın 205 milyon Euro'luk çılgın planı

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım stadın isim hakkı için yıllığı 15 milyon Euro'dan 10 yıllık anlaşma istiyor. Forma reklam geliri için de 5 yıl için 55 milyon Euro almayı planlayan Aziz Yıldırım böylece 205 milyon Euro'luk bir gelir bekliyor

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Aziz Yıldırım'ın 205 milyon Euro'luk çılgın planı
Fenerbahçe tarihi bir dönemece girmek üzere... Yaşanan 3 Temmuz süreci nedeniyle Sarı- Lacivertli takımın Avrupa'dan 2 sezon uzak kalmasının neden olduğu maddi zararı hafifletmek ve gelir seviyesini yeniden yükseltmek isteyen Aziz Yıldırım, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkını satışa çıkarmaya karar verdi. Bunun için dün KAP'a yaptığı bildirimde stadın isim hakkının pazarlanması konusunda 1 Ocak'tan itibaren bazı kurumlarla görüşüleceği açıklandı. Daha önceki yıllarda stadın isim hakkını asla satmayacağını söyleyen Aziz Yıldırım geri adım atmak zorunda kaldı. Bu konuda şimdiden birkaç teklif alan Yıldırım yıllık kendisine sunulan 10 milyon Euro'luk teklifi kabul etmedi. Sarı-Lacivertli kulübün başkanının yıllığı 15 milyon Euro'dan 10 yıllık anlaşma yapmayı planladığı böylece sadece stadın isim hakkından 150 milyon Euro gelir elde etmeyi düşündüğü belirlendi.
 
205 MİLYON EURO'YU BULACAK
 
F.BAHÇE' nin borcunun giderek artması nedeniyle yükü azaltmak isteyen Yıldırım ayrıca forma reklam gelirlerini yeniden pazarlayıp 5 yıl için 55 milyon Euro geliri hedefliyor. Şu anda Türk Telekom, Avea ve Ülker'le göğüs,sırt ve kol reklamı anlaşması olan yönetim yeni bir anlaşma ile bu rakamı 55 milyon Euro'ya çıkardığı takdirde stadın isim hakkıyla birlikte 205 milyon Euro gelir elde edecek.
 
 
G.SARAY'I DA SOLLAYACAK
 
FENERBAHÇE'nin ezeli rakibi Galatasaray 7 Ağustos 2008 tarihinde Türk Telekom'la 150 milyon doları bulan bir sponsorluk anlaşması imzalamıştı. Ancak bu anlaşma stadın isim hakkıyla birlikte forma reklamını da kapsıyordu. Aziz Yıldırım'ın isteği gerçekleşirse sadece stadın isim hakkından 150 milyon Euro gelir elde edilecek. Bu da Sarı-Lacivertliler için önemli bir gelir kaynağı oluşturacak. Avrupa'da bu konuda birçok örnek bulunuyor. Örneğin Arsenal Emirates ile yaptığı anlaşmayla 5 yıl için 150 milyon Euro gelir elde etmişti.