24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Akhisar Belediyespor Beşiktaş'ı devirdi

Spor Toto Süper Lig'de haftaya lider giren Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'a Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 2-0 kaybetti.

29 Kasım 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında lider Beşiktaş, sahasında Akhisar Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu. Beşiktaş’ı Güray Vural ve Sami’nin golleriyle deviren Akhisar Belediyespor, zirveye bir adım daha yaklaştı.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Bu sezon aldığı flaş sonuçlarla dikkat çeken Akhisar Belediyespor, ligde 10 maçtır yenilmeyen Beşiktaş’a ağır bir darbe vurdu. Maçın henüz 3. dakikasında Güray Vural ile öne geçen konuk ekip, 40. dakikada Sami ile farkı ikiye çıkardı. Beşiktaş’ın kalan dakikalardaki çabası skoru değiştirmeye yetmeyince mücadele 2-0 Akhisar Belediyespor’un üstünlüğü ile sonuçlandı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmada liderliğini devam ettirmek isteyen Beşiktaş, hiç beklemediği bir sonuç aldı. Herkes ligde flaş sonuçlar alan Cihat Arslan ve öğrencilerinin Beşiktaş’ı da zorlayacağını ancak 10 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen siyah-beyazlıların, maçı kazanacağını düşünüyordu.

Ancak Akhisar Belediyespor, ilk yarıya muhteşem başladı. Savunmasında iyi kapanan, ani hücumlara başarı ile çıkan Akhisar Belediyespor, soyunma odasına 2 faklı üstün girmeyi başardı. İkinci yarıda tüm riskleri alan Şenol Güneş, Beşiktaş’ın bütün hücum silahlarını sahaya sürdü. Mario Gomez, Ricardo Quaresma, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ile saldıran Beşiktaş, karşısında adeta bir etten duvar gördü. İkinci yarısı adeta tek kale geçen mücadelede Beşiktaş, aradığı golü bir türlü bulamadı.

Orta sahada eksik kalan Beşiktaş karşısında hızlı hücumlarla tehlşikeler yaratan Akhisar Belediyespor da farkı üçe çıkaracak golü bulmayınca, karşılaşma ilk yarıda gelen gollerle son buldu.

Bu galibiyetle puanını 25’e yükselten Akhisar Belediyespor, Beşiktaş’ın 4 puan gerisinde 3. sıraya yüksledi. 29 puanda kalan siyah-beyazlılar ise, liderlik koltuğundan inmemek için 27 puandaki Fenerbahçe’nin Trabzonspor ile oynayacağı maçının sonucunu beklemeye başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

BEŞİKTAŞ:0 AKHİSAR BELEDİYESPOR:2 

Karşılaşma Akhisar Belediyespor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

90. dakika: Ricardo Quaresma, taç atışını kullansın diye topu rakibinin göğsüne doğru biraz sert atınca sarı kart gördü ve haftaya oynanacak Kayseri maçında cezalı duruma düştü.

85. dakika: Beşiktaş aynı dakikada 2 pozisyondan faydalanamadı. Sol kanattan Gökhan'ın ortasında Quaresma'nın kafa vuruşunu Caner kornere gönderdi. Köşe vuruşundan gelen ortaya Atiba kafayı vurdu. Top direğin yanından dışarı gitti.

84. dakika: Hugo Rodallega'nın pasında Bruno'nun ceza saahsı dışından vuruşu Tolga'da kaldı.

81. dakika: Maçta ikinci golü kaydeden Sami, yerini Bruno'ya bıraktı. 

78. dakika: Quaresma'nın sol kanattan yaptığı ortaya Gomez ön direkte dokunamadı.

71. dakika: Sol kanattan ceza sahasına doldurulan topta Gomez topu indirdi. Cenk'ten önce savunma araya girerek tehlikeyi büyümeden önledi.

70. dakika: Oğuzhan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Cenk Tosun'un çapraz pozisyondan yaptığı vuruşta Douglao araya girerek kritik bir hamle yaptı.

65. dakika: Oğuzhan Özyakup sarı kart gördü ve Kayserispor maçında cezalı duruma düştü.

61. dakika: Takım halinde gelen Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un içerde iki arkadaşı varken soldan ortasında top, kimsenin olmadığı bölgeden dışarı gitti.

56. dakika: Aynı dakikada iki takım da çok önemli bir gol fırsatından faydalanamadı. Önce Beşiktaş'ta Oğuzhan ceza sahasına girip kale sahasına topu çevirdi. Mario Gomez dokunamadı. Topu kapan Akhisar sol kanattan Rodallega ile hızlı çıktı. Sol kanattan ceza sahasına giren Kolombiyalı açıyı düzeltip çok sert vurdu. Top üst direkten geri geldi.

53. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jose Sosa ortasını arka direğe doğru gönderdi. Ancak savunma bu topu kafa ile karşıladı.

50. dakika: Akhisarlı Ahmet Çalık'ın sakatlığı nedeniyle oyun durdu ve şu an tedavisi yapılıyor.

48. dakika: Oğuzhan'ın sol çaprazdan arka direğe kullandığı serbest vuruşta üç Beşiktaşlı'dan önce Merter topu uzaklaştırdı.

46. dakika: Beşiktaş'ta Olcay yerine Cenk Tosun ikinci yarıda sahada olacak.

46. dakika: Hakem Barış Şimşek 2. yarının ilk düdüğünü çaldı.

İKİNCİ YARI

(İlk yarı bitti)

44' Akhisar Belediyespor maç boyunca 2 şut çekti, 2'si de gol oldu.
 
42' Topla oynama oranları: Beşiktaş %72 - Akhisar %28
 
41'Akhisar Belediyespor'da da Güray yaptığı faul sonrası sarı kart gören isim oldu
 
41'Beşiktaş'ta Olcay golün ardından hakeme yaptığı itiraz nedeniyle sarı kart gördü
 
39' GOL! Akhisarspor 2-0 yaptı.Kontratakla çıkan Akhisar'da Sami Rhodolfo'dan sıyrıldı. Ceza alanına girer girmez vuruşunu yaptı. Tolga'dan seken top ağlarla buluştu.
 
36' Beşiktaş'ın yakaladığı en tehlikeli pozisyon 36. dakikada geldi.Olcay soldan getirdiği topu içeriye çevirdi. Yaşanan karambolde top Quaresma'nın önünde kaldı. Boş kaleye vuruşunu yapan oyuncunun şutu yandan auta çıktı.
 
34' Oğuzhan savunmanın arasından çok şık bir şut çıkardı. Lukac aynı güzellikte çıkardı.
 
32' Beşiktaş'ın duran topunda Quaresma sağdan ortaladı. Ceza alanı içinde Gomez göğsüyle indirdi ancak topun düştüğü yerde Akhisar savunması vardı.
 
28' Beck atağa katkı yaptı. Ceza alanı dışından sol ayağı ile vurdu. Top kaleci Lukac'ta kaldı.
 
25' Quaresma'nın kullandığı kornere arka direkte Tosic yükseldi ancak kaleci parmak uçları ile bir daha kornere gönderdi.
 
21' Quaresma soldan topu taşıdı. Ortasını da yaptı ancak top Lukac'ta kaldı.
 
19' Beşiktaş güzel paslarla ceza alanına yaklaştı. Olcay'ın duvar pasıyla topu önüne alan Sosa vurdu ancak top yandan auta çıktı.
 
17' Quaresma ceza alanı dışından şansını denedi. Ancak zayıf bir şut oldu ve top yandan auta çıktı.
 
14' Beşiktaş rakip yarı alanda ayağa paslarla atak geliştirmeye çalışıyor ancak Akhisar savunması çok iyi kapanıyor.
 
12' Topla oynama oranları: Beşiktaş %63 - Akhisar %37
 
10' Sosa'nın ara pasına Gomez hareketlenmek istedi ancak top hızlıydı ve kaleci Lukac'a kadar gitti.
 
8' Quaresma'nın arka direğe ortasına Gomez yükseldi. İyi de vurdu ancak top az farkla auta çıktı.
 
4' GOL! Güray attı.Ahmet Cebe sağdan taşıdığı topu şık bir pasla savunmanın arkasına taşıdı. Arkaya iyi sarkan Güray topu aldı ve Tolga'yı geçerek boş ağlara yolladı.
 
1' Maç Akhisar'lı oyuncuların vuruşu ile başladı.
 
İŞTE İLK 11'LER!
BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Tosic, İsmail, Atiba, Sosa, Oğuzhan, Quaresma, Olcay, Gomez
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Lukac, Ahmet Cebe, Douglao, Caner, Kadir, Merter, Custodio, Güray, N'Guemo, Sami, Rodallega