25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Beşiktaş anlaşmayı KAP'a bildirdi! 12 milyon euroluk gelir

Beşiktaş Kulübü, önümüzdeki 2 sezon için Bahreyn merkezli bir borsa ile göğüs sponsorluğu üzerine anlaşmaya vardı. Siyah-beyazlı kulüp bu anlaşmayla kasasına 12 milyon 250 bin Euro koyacak.

AA16 Mart 2022 Çarşamba 12:39 - Güncelleme:
Beşiktaş anlaşmayı KAP'a bildirdi! 12 milyon euroluk gelir

Beşiktaş Kulübü, kripto varlık platformu Rain ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

Vodafone Park'taki törene, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Rain CEO ve Kurucu Ortağı Joseph Dallago ile Rain Türkiye Genel Müdürü Mehmet Çamır'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Beşiktaş Başkanı Çebi, törende yaptığı açıklamada, "Rain, bizim forma göğüs sponsorumuz, bundan sonra 2 yıl boyunca onlarla birlikte olacağız." dedi.

Çebi, 2 yıllık sponsorluk anlaşması kapsamında kulübün 14 milyon dolar alacağını söyledi. Rain'in stadyumda bir tribüne de sponsor olduğunu ifade eden Çebi, "Artık bundan sonra gelirleri artırmaktan başka çare gözükmüyor." ifadelerini kullandı.

Rain Türkiye Genel Müdürü Mehmet Çamır ise "Türkiye'ye inanıyoruz. Büyüyen Rain hikayesini Türkiye'den hızlandırmak istiyoruz. Büyüme hikayesinin yazılacağı ülke Türkiye olacak. Dünyanın en güzel statlarının bir bölümüne de adımızı vereceğiz." şeklinde konuştu.

Rain CEO ve Kurucu ortağı Joseph Dallago da 'Türkiye kripto pazarında en önemli marketlerden biri. Biz, Türkiye'den partner hayali kururken Beşiktaş'tan daha iyi bir ortak bulamazdık." dedi.

Konuşmasını Türkçe kelimelerle tamamlayan Dallago, "Siyah-beyaz, Kara Kartal, Beşiktaş" ifadelerini kullandı.

ÇEBİ: TRANSFER YAPARLARSA KİMSE 'HAYIR' DEMEZ

Başkan Ahmet Nur Çebi, taraftarların transfer isteğiyle ilgili olarak sponsor firma yöneticilerine, "Eğer transfer yaparlarsa kimse hayır demez. Bugüne kadar ben yaptığımda taraftarlar beni el üstünde tutuyordu, şimdi siz yaparsanız sizleri el üstünde tutar" ifadelerini kullandı. Rain Türkiye Genel Müdürü Mehmet Çamır da, anlaşma sırasında Beşiktaş'la atılan bu imzaların çok önemli olduğunu ve bu işbirliğinin gelişerek devam etmesini umduklarını söyledi.

KAP AÇIKLAMASI

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sponsorluk anlaşmasıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklama ise şöyle:

"Şirketimiz ile Rain Yazılım ve Ticaret A.Ş. arasında yürütülen görüşmeler neticesinde; 16 Mart 2022 tarihinden başlamak üzere 2023-2024 sezonu sonuna kadar Güney Tribün Sponsorluğu ve 2022-2023 sezonundan başlamak üzere 2023-2024 sezonu sonuna kadar Forma Göğüs Sponsorluğu kapsamında Şirketimize toplam 12.250.000 Avro + KDV ödenmesi konusunda anlaşma sağlanmıştır."