20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Beşiktaş Kasımpaşa'yı sildi: Taşınıyor

İnönü Stadı’nın yıkılması nedeniyle Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nı kiralayan Beşiktaş, lacivert-beyazlı kulüple yaşanan sorunlar nedeniyle yeni stat arayışına girdi. Kasımpaşa’ya 275 bin, Atatürk Olimpiyat’a ise 50 bin lira veren Kartal, 2. yarıda yeni sahalara yönelecek.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş Kasımpaşa'yı sildi: Taşınıyor
Kasımpaşa ile sert bir atışma içerisine giren Beşiktaş, ligin ikinci yarısı için kendisine uygun bir stat arayışına girdi. İnönü Stadı’nın yıkılmasıyla birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı’na geçen siyah-beyazlılar, Kardemir Karabükspor maçıyla birlikte Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’na geçmişti. Bu stada her maç için 275 bin TL para ödeyen Beşiktaş Yönetimi, camiasından gelen tepkileri dikkate alarak farklı stat isimlerini gündeme aldı.
Kasımpaşa Yönetimi’nin açıklamasına sinirlenen ve dün Futbol Komitesi ile BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir araya gelen Başkan Fikret Orman, kurmaylarıyla yaptığı durum değerlendirmesinde, aceleye getirilmeden geniş kapsamlı bir stat araştırması istedi. Şükrü Saracoğlu, Atatürk Olimpiyat, Sakarya Atatürk, Kocaeli İsmetpaşa, Gebze Alaettin Kurt ve Kartal gibi statları gündeminde tutan Beşiktaş Yönetimi, ligin ikinci yarısındaki bazı maçlarını Anadolu’da oynama alternatifini de masaya yatırdı.

Ligin ikinci yarısındaki maçları Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynamamak için hummalı bir çalışma içine giren Beşiktaş Yönetimi’ndeki bazı yöneticiler ise, ikinci devrenin maçların bir kısmını Anadolu’da oynama teklifinde bulundu. Bu öneriye karşı çıkan yöneticiler ise daha önce satılan kombineler nedeniyle ikinci yarıdaki maçların İstanbul veya çevresinde oynanması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Atatürk Olimpiyat Stadı’na her maç için 50 bin TL ödeyen Beşiktaş Yönetimi, şubat ve mart ayındaki maçları soğuk hava ve kar nedeniyle başka statlarda, nisan ve mayıs ayındaki maçları ise Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması önerisini gündeminde tutuyor. Ligin son haftasında Gençlerbirliği ile Ankara’da oynayacak olan Beşiktaş’ta, yönetim stat krizini ligin devre arasında tamamen çözüme kavuşturacak.