20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Beşiktaş'ta stat bunalımı hortladı

Beşiktaş’ın başkanı, “Kasımpaşa ile yaşananlar bizi zor durumda bıraktı. Saracoğlu da olabilir. Şunu gördük ki stadımızı bir an önce bitiremezsek, bu rezillikten kurtulamayız” diye konuştu.

Gökhan Kılınçer27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş'ta stat bunalımı hortladı

ORMAN, 2. YARIDA MAÇLARI NEREDE OYNAYACAKLARININ BELLİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Beşiktaş'ta stat krizi yeniden patlak verdi. Başkan Fikret Orman dünkü sponsorluk anlaşmaları töreninde, Kasımpaşa ile yaşanan gerilim nedeniyle ikinci yarı maçlarını nerede oynayacaklarının muamma olduğunu belirterek, “Saracoğlu ihtimali konuşuluyor. Ama şubata kadar şöyle böyle yapacağız” demenin bir anlamı yok. Yönetim olarak görüşüp karar vereceğiz. Yaşanan olaylar göstermiştir ki bir an önce stadı bitirip, bu rezillikten kurtulmamız lazım” dedi.

Stat gelirimiz şu anda sıfır

Orman gündemdeki diğer konularla ilgili de şunları söyledi: “Stat gelirimiz yok. Rakiplerimiz 100 milyon liranın üzerinde gelir elde ederken biz neredeyse sıfır gelirle oynuyoruz. Genç kadromuz var. Yeni bir hocamız var. Yeni bir futbol mantalitemiz var. Bunun oturması biraz zaman alacak ama devre arası da takıma takviye yapacağız. Biz mücadelemizi kamuoyunun önünde eskiden olduğu gibi büyük laflar ederek, arkası boş şeylerle yapmıyoruz. Yönetimimiz Beşiktaş için 24 saat mesai harcıyor.”

Hedefimiz Avrupa’da kupa

“Futbol, basketbol ve diğer branşlarda tamamen profesyonel bir yapılaşma sağlamış, stadı bitmiş, sosyal tesislerine kavuşmuş, üniversitesinin temellerini atmış bir hale gelmiş kulüp olmayı planlıyoruz. Şu anki şartlarda konuşmak erken ama şahsi en büyük hedefim şudur. Yeni stadımız ve sponsorluk anlaşmalarıyla Beşiktaş’ın artık Avrupa’da kupa kaldırabilecek bir aşamaya gelmesi lazım. Bunun 3-4 senelik yapılanmayla olacağına inanıyorum. Bu benim şahsi en büyük hedefimdir.”