5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

''Türk futbolcular hain ilan ediliyor'' Burak Yılmaz: ''Yabancılar bıraktı gitti''

Beşiktaş'tan ayrılarak Fransa Lig 1 takımlarından Lille ile anlaşan Burak Yılmaz ayrılığının ardından açıklamalarda bulundu. Yılmaz, '1 sene boyunca az ödeme almıştım diğer arkadaşlarım gibi. Bunları hiç problem etmedim. Sayın Fikret Orman ve sayın Ahmet Nur Çebi zamanlarında asla para konuşmadım' dedi.

25 Temmuz 2020 Cumartesi 18:24 - Güncelleme:
''Türk futbolcular hain ilan ediliyor'' Burak Yılmaz: ''Yabancılar bıraktı gitti''

Beşiktaş'tan ayrılarak Fransa'nın Lille takımına transfer olan Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu

Trt Spor'a konuşan Burak Yılmaz, "Lille'den bir teklif geldi. Yönetimimizle oturup konuştuk. Gerçekten zor durumdalar. Ortak bir karar aldık. Kulübümüzün karşılamayacağı bir kontratım vardı. Beşiktaş için de hayırlısı buydu. Çok büyük bir yükten kurtuldular diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"1 SENE BOYUNCA AZ ÖDEME ALDIM"

"Ne kadar yardımcı olursam olayım, kontratım kulübümüze yardımcı olacak bir seviyede olmuyordu."

"1 sene boyunca az ödeme almıştım diğer arkadaşlarım gibi. Bunları hiç problem etmedim. Sayın Fikret Orman ve sayın Ahmet Nur Çebi zamanlarında asla para konuşmadım. Hatta çok uzun süreler para almadan devam ettim. Bunun hiç lafını yapmadım

"Benim Beşiktaş'a hiçbir şekilde kırgınlığım yok. Hatta çok duygusal bir ayrılık oldu. Dediğim gibi devam etseydim, yapacağım indirime rağmen kulübümüzün karşılayamayacağı bir kontratım vardı. Yönetimimizle birlikte ortak bir karar verdik."

YABANCILAR BİZLERİ BIRAKTI

"Muslera ile, Drogba ile, Sneijder ile, Alex ile, Jaja ile, Colman ile oynadım, Atiba ile oynadım. Karakterli yabancılar ile oynadım. Bu oyuncuların parayı hiç sorun ettiğini görmedim. Yabancı sınırı çıktı, herkes karşı çıkıyor. Ben hiçbiriyle aynı fikirde değilim."

"Türk oyuncular uzun süre maaş alamadı, problem etmediler ama sadece pandemide para alamayan yabancılar bizleri bıraktı, gitti. Onlara bir şey olmuyor, Türk oyuncular federasyona kendi parasını almak için gidince kadro dışı kalıyor. Hain ilan ediliyor."

"Yabancı sınırı olunca bazı Türk oyuncular 6 milyon euro, 8 milyon euro, 10 milyon euro oluyor diyorlar. Bu oyuncunun hatası mı? Bu bir yöneticilik hatası."

"İDMANA ÇIKSIN DİYE ŞİRİNLİKLER YAPIYORUM"

Türk oyuncular uzun süre maaş alamadı ama problem etmedi. Sadece pandemi döneminde para alamayanlar, bıraktı ve gitti. Diğer takımlarda da böyle oldu. Türk oyuncular, parasını istediğinde kadro dışı kalıyor, basın önüne atılıyor ve hain ilan ediliyor. Bir yabancı maaşını 5 gün geç alınca, idmana çıksın diye ona şirinlikler yapıyorum.

"BEŞİKTAŞ'IN KAPTANI OLARAK GİDİYORUM"

Teknik direktörlük yapabileceğimi düşünmüyordum ama fikirlerim değişti. Türkiye'nin en iyi teknik adamlarıyla çalıştım. Yabancı çok iyi teknik adamlarla çalıştım ve artık teknik direktörlük yapabileceğimi düşündüm. Lille sportif Direktörü Luis Campos ile yüz yüze görüştükten sonra Lille'e gitmeye karar verdim. Orada Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik kardeşim var. 35 yaşındayım ve üst düzey bir lige gidiyorum, kendime güveniyorum. Beşiktaş'ın kaptanı olarak gidiyorum, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim.

"ARDA, BAŞARILI OLACAĞIMI SÖYLEDİ"

31 Temmuz'da Fransa'ya gideceğim. Arda Turan ile konuşuyorum ve Lille'de başarılı olacağımı söyledi. Yusuf, Zeki ve Merih Demiral ile konuştum.

"ARDA'NIN G.SARAY HEYECANINI BİLİYORUM"

Arda Turan'ın transferini bana sormayın, inşallah olur, inşallah Arda'nın ve Galatasaray taraftarının gönlüne göre olur. Onların buluşmasını istiyorum. Arda'nın heyecanını ve taraftara kavuşma heyecanını biliyorum. Ancak bu konu hakkında konuşmak istemiyorum, Allah korusun bir şey olur.

"CANER VE GÖKHAN, İNŞALLAH GİTMEZ"

Bir Beşiktaşlı olarak Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in takımımızdan ayrılmasına çok üzülüyorum. Ayrılırlarsa çok kırılırım, çok yanarım. Gökhan ve Caner giderse, gittikleri takımın şansı Beşiktaş'a göre %30 artar. Sırf bu yüzden bile takımda tutarım. Gökhan ve Caner, Türkiye'nin en iyi bekleri. İnşallah Beşiktaşımız'dan gitmezler. 

"İYİ Kİ BEŞİKTAŞ'A GELMİŞİM"

Şenol Güneş'in yeri bende ayrı. Abdullah Avcı ve sergen Yalçın ile de çalıştım. İkisi de kaliteli insanlar. Beşiktaş'a iyi ki geldim, gelemeyebilirdim de. 1,5 yılda çok gol attım, çok sist yaptım. Taraftarlarımızla barıştık demeyeceğim ama gönüllerini biraz olsa aldım. Bana tezahürat yaptılar, sarıldık. Beşiktaş'ın 1,5 yıl formasını giydim. Harika bir seneydi.

"BEŞİKTAŞ İSTERSE DÖNERİM"

Çin'e gittiğimde 'Dönersem inşallah Galatasaray'a dönerim' dedim ama Galatasaray, beni istemedi, kısmet olmadı. Fransa'dan dönerken, Beşiktaş beni isterse, teknik adam olursam teknik adam olarak, yönetici olursam yönetici olarak, arkadaş olarak isterlerse arkadaş olarak, Beşiktaş'a dönerim. Başkanımız da bunun sözünü verdi. Beşiktaş isterse, dönerim.

"BEŞİKTAŞ BÖYLE BİR ŞEY"

Trabzonspor'dayken Laizo ve Lokomotiv Moskova, beni istemişti. Menajerlerim 'Gitseydin bambaşka olacaktı' dediler. Ancak Galatasaray'da inanılmaz bir sezon geçirdim. Galatasaray'dayken West Ham istedi ama gitmedim ve 3 kupa, 4 yıldızı taktık. Çin'den dönerken İtalya durumu vardı ama Trabzonspor'u seçtim. Sonra kadro dışı kaldım ve Beşiktaşımıza geldim. Bırak oynamayı, goller atmayı, Beşiktaş'ta kaptan oldum. İlk maçımla sonra Fenerbahçe maçında aynı heyecan vardı. Beşiktaş işte böyle bir şey. Bu başka bir duygu, başka bir şey. Taraftarlarımızdan Allah razı olsun.