24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Maç sonucu: Alanyaspor 0-0 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 38. haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor deplasmanına konuk oldu. Yüksek tempoda geçen maçta karşılaşmayı 10 kişi tamamlayan sarı lacivertliler 0-0'lık sonuçla bir puan aldı. Kanarya zirve yarışında lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisine düştü.

29 Nisan 2021 Perşembe 19:21 - Güncelleme:
Maç sonucu: Alanyaspor 0-0 Fenerbahçe

Süper Lig'in 38. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi ve sarı-lacivertliler zirvede büyük bir yara aldı.

Fenerbahçe'de Gökhan Gönül, 43. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından oyun dışında kaldı. Karşılaşma boyunca Harun Tekin 2 kurtarış, Marafona ise 1 kurtarış yaparken, Alanyaspor'un 3 şutu direkten döndü.

Fenerbahçe, Alanyaspor ile oynadığı son 5 Süper Lig maçının birini kazanabildi (2B 2M). Öte yandan deplasmanda oynadığı son 11 Süper Lig maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (7G 4B), tek sezonda daha uzun bir yenilmezlik serisini en son 1988/89'da yakaladı (13 maç).

Bu sonucun ardından 3 maçlık galibiyet serisine nokta koyan Fenerbahçe, zirvedeki Beşiktaş'ın 5 puan gerisine düştü. 3 maçtır yenilmeyen Alanyaspor ise 57 puanla 6. sırada yer aldı ve ilk 5 sıra için iddiasını sürdürdü.

Süper Lig'in 39. haftasında Fenerbahçe evinde BB Erzurumspor'u konuk edecekken, Alanyaspor ise Kasımpaşa deplasmanına gidecek.

PUAN DURUMU

(78) Beşiktaş

(73) Fenerbahçe

(72) Galatasaray

(64) Trabzonspor (1 maçı fazla)

ALANYASPOR 0-0 FENERBAHÇE (İLK YARI)

1' Maç başladı.

4' Fenerbahçe'de Valencia, Mert Hakan'ın pasıyla sağ kanatta hareketlendi. Valencia kale önüne yerden ortasını yaptı. Son anda Alanyaspor kalecisi Marafona topa sahip oldu.

11' Alanyaspor'da sol kanattan gelen ortada kafalardan seken top arka direkteki Mustafa Pektemek'e geldi. Ancak Mustafa Pektemek'ten iyi biri vuruş gelmedi.

16' Alanyaspor'da Berkan ceza alanı dışından şansını denedi. Top çerçeveyi bulmadı.

23' Alanyaspor gole çok yaklaştı! Salih Uçan, sağ çaprazda ceza sahası çizgisi üzerinden ayak içiyle uzak köşeye nefis bir vuruş yaptı. Top üst direğe çarparak auta çıktı.

23' Alanyaspor gole çok yaklaştı! Salih Uçan, sağ çaprazda ceza sahası çizgisi üzerinden ayak içiyle uzak köşeye nefis bir vuruş yaptı. Top üst direğe çarparak auta çıktı.

30' Fenerbahçe'de Valencia ceza alanı içinde yer kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi ancak sonrasında penaltı ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

36' Alanyaspor'da Berkan ceza alanı dışından çok sert vurdu. Kaleci Harun güzel bir kurtarışla topu kornere tokatladı.

45' Fenerbahçe'de Gökhan Gönül gole giden rakibini yere indirince kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İlk yarı sonucu | Alanyaspor 0-0 Fenerbahçe

İKİNCİ YARI

46' Alanya'da ikinci yarıya Fenerbahçe başladı.

45' Fenerbahçe'de ikinci yarıda Mert Hakan yerine Gustavo oyuna dahil oldu.

49' Alanyaspor'da Tzavellas sarı kart gördü.

60' Fenerbahçe'de Pelkas sağ kanattan ortasını yaptı. Ön direkte Valencia kafayı vurdu. Top auta çıktı.

62' Fenerbahçe'de Pelkas ceza alanı dışından çok sert vurdu ancak top kaleyi bulmadı.

65' Alanyaspor gole çok yaklaştı! Davidson Fenerbahçe savunmasının arkasına sarktı. Şık bir dokunuşla Harun'dan sıyrılıp topu önüne aldı ancak son anda Szalai ve Ozan Tufan, Davidson'un boş kaleye topu göndermesine izin vermedi.

67' Alanyaspor bir kez daha gole yaklaştı! Juanfran sağ kanattan uzak köşeye çok sert vurdu. Harun'u geçen top direkte patladı!

75' Alanyaspor'da Efkan ceza alanı dışından nefis bir vuruş yaptı! Top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü!

80' Alanyaspor'da Efecan Karaca çıktı. Kodzior oyunda.

90' Maçın sonuna 4 dakika uzatma ilave edildi.

MAÇ SONUCU: ALANYASPOR 0-0 FENERBAHÇE