27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Maç sonucu: Alanyaspor 0-1 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor'a konuk oldu. Emre Kılınç'ın golüyle 1-0 maçı kazanan sarı kırmızılılar ligde liderliğini sürdürdü.

20 Şubat 2021 Cumartesi 18:01 - Güncelleme:
Maç sonucu: Alanyaspor 0-1 Galatasaray

Süper Lig'in 26. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Galatasaray 1-0'lık skorla kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 18. dakikada Emre Kılınç kaydetti.

Karşılaşmanın 23. dakikasında gelişen Galatasaray atağında Onyekuru, girdiği ikili mücadele sonrasında Alanyaspor ceza sahasında yerde kaldı. Sarı - kırmızılılar penaltı beklerken, hakem Zorbay Küçük devam kararı verdi.

32. dakikada Babacar, Luyindama'ya yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü. Ardından hakem Zorbay Küçük, pozisyonda kırmızı kart gerekip gerekmediği üzerine 'VAR' ile iletişime geçti ve kulaklıktan dinlediğini işaret etti. Yapılan incelemenin ardından Hakem Zorbay Küçük, 'VAR' tarafından çağrılmadı ve kararda bir değişiklik olmadı. Galatasaraylı oyuncular ve teknik direktör Fatih Terim olmak üzere teknik heyet yoğun itirazlarda bulundu.

Galibiyet serisini 7 maça çıkaran Galatasaray, puanını 54'e yükseltti ve liderlik koltuğunu korudu. Aytemiz Alanyaspor ise 42 puanda kaldı.

Galatasaray, gelecek hafta sahasında BB Erzurumspor'u konuk edecek. Aytemiz Alanyaspor ise Fatih Karagümrük'e konuk olacak.

FATİH TERİM'DEN İLK 11'DE SÜRPRİZLER

Süper Lig'in 26. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Galatasaray'da Süper Lig'de son oynanan Kasımpaşa maçına göre ilk 11'de 3 değişiklik yapıldı. Sarı-kırmızılı ekip, Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan maça Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Ömer Bayram, Etebo, Gedson Fernandes, Emre Kılınç, Arda Turan, Onyekuru, Mustafa Muhammed 11'i ile çıktı.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Okan Koçuk, Şener Özbayraklı, Taylan Antalyalı, Babel, Belhanda, Linnes, Donk, Kerem Aktürkoğlu, Emre Akbaba, Ozornwafor yer aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ligin 25. haftasında Kasımpaşa ile yapılan maça ilk 11'de başlayan 3 futbolcusuna Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında görev vermedi. Kasımpaşa maçının başlangıç kadrosunda mücadele eden Linnes, Kerem Aktürkoğlu ve Babel'in yerine Yedlin, Arda Turan ve Onyekuru ilk 11'de yer buldu.

ÇAĞDAŞ ATAN'DAN 3 DEĞİŞİKLİK BİRDEN

Aytemiz Alanyaspor'da, ligde son yapılan Atakaş Hatayspor maçının 11'ine göre 3 değişikliğe gidildi. Akdeniz temsilcisi Galatasaray karşılaşmasına Marafona, Tayfur Bingöl, Tzavellas, Caulker, Moubandja, Umut Güneş, Berkan İsmail Kutlu, Salih Uçan, Efecan Karaca, Davidson, Babacar 11'i ile çıktı.

Turuncu-yeşilli takımın yedek kulübesinde Serkan Kırıntılı, Fatih Aksoy, Ceyhun Gülselam, Adam Bareiro, Hasan Hüseyin Acar, Mustafa Pektemek, Efkan Bekiroğlu, Juanfran, Emmanouil Siopis, Damian Kadzior yer aldı. Son yapılan Atakaş Hatayspor müsabakasına 11'de başlayan Juanfran, Ceyhun Gülselam, Siopis teknik direktör Çağdaş Atan tarafından yedeğe çekildi. Bu oyuncuların yerine Tayfur Bingöl, Berkan İsmail Kutlu ve Umut Güneş sahaya çıktı.

Alanyaspor, Çağdaş Atan ile çıktığı iki maçta da rakibini mağlup etti. Ligin 5. haftasında deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden turuncu yeşilli takım, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde de rakibini 3-2 mağlup ederek, kupadan eledi.

GALATASARAY, POZİSYONLA BAŞLADI

Mücadeleye her iki takım da hücumu düşünerek başladı. İlk etkili atağı bulan ise Galatasaray oldu. 5. dakikada sol kanatta rakibinden topu kapan Mustafa Muhammed, hızla ceza alanına girerek sol çaprazdan vuruşunu yaptı. Top uzak kale direğinden geri geldi. 12'de bu kez Muhammed pasını verdi, Onyekuru'nun vuruşu direk dibinden auta gitti.

Aytemiz Alanyaspor ise ilk etkili atağını 17. dakikada yaptı. Salih Uçan'ın ceza yayından yaptığı vuruş, Muslera'nın bakışları arasında direkten geri döndü.

EMRE KILINÇ, GALATASARAY'I ÖNE GEÇİRDİ

Bu atağın dönüşünde Galatasaray golü buldu. 18. dakikada sağ kanattan atılan uzun pasla topla buluşan Emre Kılınç'ın ceza alanına girerek yaptığı vuruşta top önce Tayfur Bingöl'den geri geldi. Ardından tekrar topla buluşan Emre Kılınç'ın vuruşunda meşin yuvarlak bu kez Marafona'nın sağından ağlarla buluştu.

1-0'dan sonra Galatasaray, daha tedbirli ve kontrollü bir oyun tercih etti. Savunmada kalabalık kalan sarı kırmızılılar, hızlı oyuncularıyla kontrataklar düzenlemeye başladı. Aytemiz Alanyaspor ise merkezde kalabalık duran Galatasaray'a karşı kenar orgaizasyonlarıyla gol aradı.

GALATASARAY, PENALTI BEKLEDİ

Karşılaşmanın 23. dakikasında gelişen Galatasaray atağında Onyekuru, girdiği ikili mücadele sonrasında Alanyaspor ceza sahasında yerde kaldı. Sarı - kırmızılılar penaltı beklerken, hakem Zorbay Küçük devam kararı verdi.

MUSLERA'DAN İKİ KRİTİK KURTARIŞ

Fernando Muslera, maçın son bölümünde yaptığı kurtarışlarla damgasını vurmayı başardı. Uruguaylı kaleci, özellikle son bölümde çok kritik 2 pozisyonda gol şansı vermedi.

Mücadelenin son bölümünde Aytemiz Alanyaspor beraberlik golü için tüm riskleri alsa da Galatasaray, etkili savunmasıyla zorlu deplasmanda 3 puan çıkarmayı ve galibiyet serisini 7 maça çıkarmayı başardı.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Maç başladı.

5' Direkten döndü! Alanyaspor'da kullanılan taçta araya giren Mohamed, Caulker'den sıyrıldıktan sonra ceza sahası sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinden oyun alanına döndü.

12' Galatasaray gole çok yaklaştı! Mohamed'in pasıyla savunma arkasına sarkan Onyekuru'nun ceza sahası sol çaprazdan şutunda top yandan dışarı gitti.

17' Direkten döndü! Davidson'un pasıyla ceza yayında topla buluşan Salih'in vuruşunda top direkten geri döndü.

GOL! 18' Galatasaray öne geçti! Yedlin'in pasıyla savunma arkasına sarkan Emre Kılınç, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

27' Alanyaspor gole çok yaklaştı! Sağ kanattan Efecan'ın ortasında kale önünde Babacar'ın vuruşunda Muslera gole izin vermedi.

33' Alanyaspor'da Babacar, Luyindama'ya yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü.

40' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda kaleci Muslera kalesini terk edip topu tek hamlede kontrol etti.

45' İlk yarının sonuna 5 dakika eklendi.

İlk yarı sonucu: Alanyaspor 0-1 Galatasaray

İKİNCİ YARI

46' İkinci yarı başladı.

50' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caulker'in kafa vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.

53' Sol kanattan Ömer'in ortasında kaleciden seken topta Muhammed'in vuruşunda savunmadan dönen topu Arda Turan ağlara gönderdi ancak pozisyonda Muhammed'in elle oynadığı gerekçesiyle gol iptal edildi.

62' Alanyaspor gole yaklaştı! Ceza sahasında topla buluşan Tayfun Bingöl, çalımlarla ilerleyerek yaptığı vuruşta kaleci Muslera topu kornere çeldi.

70' Alanyaspor bu dakikalarda kenar ortalarıyla rakibini bunaltıyor!

83' Alanyaspor gole yaklaştı! Sağdan Efecan'ın ortasında ön direkte Umut'un kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.

89' Alanyaspor gole çok yaklaştı! Sağdan Tayfun'un ortasında arka direkte Caulker'in kafa vuruşunda yakın mesafede Muslera gole izin vermedi.

Maç sonucu: Alanyaspor 0-1 Galatasaray