26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ankara'dan kritik 3 puan! Beşiktaş Vida ile kanatlandı

Süper Lig'in 14. haftasında Ankaragücü evinde Beşiktaş'ı ağırladı. Tek golün atıldığı maçta Beşiktaş Domagoj Vida'nın golüyle 3 puanın sahibi oldu.

24 Aralık 2020 Perşembe 18:16 - Güncelleme:
Ankara'dan kritik 3 puan! Beşiktaş Vida ile kanatlandı

Süper Lig'in 14. haftasında MKE Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Beşiktaş 1-0'lık skorla kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 61. dakikada Domagoj Vida attı.

Üst üste ikinci galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 25 yaptı ve lider Alanyaspor'dan 1 maçı eksik olmasına karşın puan farkını 2'ye indirdi. 3 haftada 7 puan toplayan MKE Ankaragücü'nün yenilmezlik serisi sona erdi ve 9 puanda kaldı.

Beşiktaş, ligde bir sonraki maçını 28 Aralık Pazartesi günü saat 19.00'da Sivasspor'a karşı evinde oynayacak. MKE Ankaragücü ise 27 Aralık Pazar günü saat 16.00'da Denizlispor'a konuk olacak.

SERGEN YALÇIN'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig'in 14. haftasında MKE Ankaragücü karşısında takımının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada Sergen Yalçın, geçen hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 4-0 yendikleri maçın 11'inden 3 ismi değiştirdi. Necip Uysal, Rıdvan Yılmaz ve Georges-Kevin N'Koudou'yu yedekler arasında oturtan Yalçın, bu isimlerin yerine Valentin Rosier, Fabrice N'Sakala ve Cyle Larin'e şans verdi.

MKE ANKARAGÜCÜ'NDE 11'DE 3 FARKLILIK

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Dalcı, son iki karşılaşmadaki 11'ini değiştirdi. Atakaş Hatayspor ve Gençlerbirliği maçlarına aynı kadrolarla çıkan Dalcı, Beşiktaş karşısında Erdi Dikmen, Atila Turan ve Ender Aygören'i yedek oturttu. Sarı-lacivertlilerde bu isimlerin yerine Idriz Voca, Daniel Lukasik ile Torgeir Borven ilk 11'de forma giydi.

BEŞİKTAŞ'TA 3 EKSİK

Beşiktaş, MKE Ankaragücü karşısına 3 isminden yoksun çıktı. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Gökhan Töre ile Adem Ljajic, Ankara'ya getirilmedi. Geçen hafta bir oyuncusunun yeni tip koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı açıklanan Beşiktaş'ta kaleci Utku Yuvakuran da kadroda bulunmadı. Siyah-beyazlı ekibin Ankara kadrosuna Ajdin Hasic de dahil edilmemişti.

RIDVAN YILMAZ, 5 MAÇ SONRA YEDEKTE

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Yalçın, Süper Lig'de 5 maç sonra sol bekte değişiklik yaptı. Ligdeki son 5 maçta sol bekte Rıdvan Yılmaz'a şans tanıyan Yalçın, bu karşılaşmada genç oyuncuyu yedekte bekletip yerine N'Sakala'ya forma verdi. N'Sakala, Süper Lig'de son olarak 6 Kasım'da Gaziantep FK'ye 3-1 kaybedilen karşılaşmada ilk 11'de oynamıştı. Sergen Yalçın, sarı kart cezası biten Valentin Rosier'i de Necip Uysal'ın yerine tekrar sağ bekte sahaya sürdü. Siyah-beyazlılarda Larin de bir maç sonra ilk 11'de forma giydi.

ÜST ÜSTE ANKARAGÜCÜ POZİSYONLARI

Bu pozisyondan 4 dakika sonra Ankaragücü, yine kontratakla gole yaklaştı. Emre Güral'ın defansın arkasına gönderdiği uzun pasla topla buluşan Lobjanidze, önündeki boş alandan yararlanarak hızla ilerledi ve ceza alanına girerek kalesini terk eden Ersin Destanoğlu'nu çalımla ekarte etmek istedi. Ancak Lobjanidze topu ayağından fazla açınca meşin yuvarlak auta çıktı.

Beşiktaş, fırsat bulmakta güçlük çekerken Ankaragücü 18. dakikada dördüncü gol fırsatını yakaladı. Tiago Pinto'nun ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Emre Güral'ın, topu düzelterek penaltı noktası yakınından yaptığı vuruşta top kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

CYLE LARIN'İN GOLÜ GEÇERSİZ SAYILDI

Beşiktaş, 20. dakikadan sonra baskısını artırdı ve kanat ortalarıyla Ankaragücü kalesinde üst üste fırsatlar buldu. Siyah beyazlıların 23. dakikada Cyle Larin ile bulduğu gol ise kafa vuruşu öncesinde Kanadalı oyuncunun Kitsiou'ya faul yaptığı gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

Mücadelede tempo 25. dakika sonrasında giderek düştü. Beşiktaş, topa sahip olmayı sürdürürken Ankaragücü ise ön alan presinden vazgeçerek iyice savunmaya çekildi. Siyah beyazlılar, tüm hatlarıyla çekilen rakibi karşısında tempoyu yükseltmekte ve pozisyon bulmakta güçlük çekti.

Beşiktaş'ın isabetli şut atamadan tamamladığı maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARIYA FARKLI BAŞLADI

Beşiktaş, ikinci yarıya da ilk yarıdakine benzer şekilde başladı. MKE Ankaragücü ise daha çok savunma arkasına atılan uzun toplar ile pozisyon aradı. İkinci yarıda kanatları daha çok kullanan ve sık sık ortalar yapan Beşiktaş, Larin ve Aboubakar'ı topla buluşturmakta zorluk yaşadı.

KİLİDİ DOMAGOJ VIDA AÇTI

Beşiktaş, maçın kilidini duran topla açtı.

61. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ghezzal'ın ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Domagoj Vida, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kaleci Friedrich'in solundan ağlarla buluşturmayı başardı.

Rachid Ghezzal, ligdeki asist sayısını 5'e çıkarıp bu alanda zirvede yer alan Caner Erkin ile sayısını eşitledi.

BEŞİKTAŞ'TAN ÜST ÜSTE İKİNCİ GALİBİYET

Beşiktaş, 1-0'dan sonra topu Ankaragücü'ne bırakarak daha fazla hızlı hücum düşünmeye başladı. MKE Ankaragücü ise direkt hücumlar ile beraberlik sayısını aradı. Ancak, sarı lacivertli ekip sık sık pas hataları nedeniyle aradığı pozisyonlara giremedi.

MKE Ankaragücü'nün temposu son 10 dakikaya girilirken düştü. Beşiktaş, maçın son bölümünde skorun değişmesine izin vermedi ve üst üste ikinci galibiyetini alarak sahadan ayrıldı.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Ankara'da maç başladı. 

6' Ghezzal'in hatalı pasında ara giren Emre Güral'in kaleyi karşıdan gören noktadan yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

14' Beşiktaş etkili geldi. Atiba'nın pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren N'Sakala'nın yerden sert ortasında top taca çıktı.

18' Ankaragücü bir kez daha gole çok yaklaştı! Pinto'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Emre Güral'ın vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

24' Sağ kanattan Mensah'ın ortasında Larin'in kafa vuruşunda top ağlara gitti ancak hakem Larin'in yükselirken Kitsiou'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

35' Sağ kanattan Ghezzal'in kullandığı köşe vuruşunda savunma topu taca yolladı.

40' Ankaragücü'nde sakatlanan Emre Güral'ın yerine Şahverdi Çetin oyunda.

45' Ankaragücü gole yaklaştı. Ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Kitsiou'nun vuruşunda Ersin topu güçlükle çeldi.

İlk yarı sonucu: Ankaragücü 0-0 Beşiktaş

46' İkinci yarı başladı. 

54' Beşiktaş etkili geldi. Sağ kanattan Welinton'un ortasında Kale önünde Mensah'ın kafa vuruşunda top kaleci Friedrich'de kaldı.

59' Ankaragücü gole çok yaklaştı! Sağ kanattan içeri giren Lobjanidze'nin sert ortasında kaleci Ersin'den seken top ceza yayında Lukasik'in önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda top üstten auta gitti.

GOL! 61' Beşiktaş öne geçti. Sağ kanattan Ghezzal'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında iyi yükselen Vida kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

63' Ankaragücü'nde Lobzhanidze'nin sol çaprazdan şutunda savunmada Vida topu uzaklaştırdı.

 74' Sol kanattan Ankaragücü'nün kullandığı serbest vuruşta top kaleci Ersin'de kaldı.

80' Ankaragücü etkili geldi. Lukasik'in ceza sahasında şutunda top üstten auta gitti.

89' Sol kanattan N'koudou'nun ortasında Josef arka direkte topu auta gönderdi.

90' Müsabakanın sonuna 6 dakika eklendi.

Maç sonucu: Ankaragücü 0-1 Beşiktaş