5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Başakşehir İngiliz devi Manchester United'ı yıktı

Şampiyonlar Ligi H Grubu 3. hafta maçında temsilcimiz Başakşehir, sahasında İngiliz ekip Manchester United'ı konuk etti. Şampiyonlar Ligi'ne tarihinde ilk kez katılan ve ilk galibiyetini alan Başakşehir 3 puanın sahibi oldu.

4 Kasım 2020 Çarşamba 19:55 - Güncelleme:
Başakşehir İngiliz devi Manchester United'ı yıktı

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu üçüncü haftasında temsilcimiz Başakşehir ile İngiliz devi Manchester United karşı karşıya geldi. Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Başakşehir, 2-1'lik skorla kazandı.

Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi tarihindeki ilk golünü 13. dakikada Demba Ba attı. İlk golün asistini yapan Edin Visca, 40. dakikada farkı 2'ye çıkaran golü attı. Manchester United, 43. dakikada Anthony Martial ile maçın skorunu belirledi.

Başakşehir, bu sonuçla birlikte grupta puanını 3'e yükseltti. İlk 2 maçını kazanan Manchester United ise 6 puanda kaldı. Öte yandan, Manchester United İstanbul'da oynadığı son 3 maçında da mağlup oldu. İngiliz devi daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı da sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı.

Grubun 4. hafta maçında Başakşehir ile Manchester United, 24 Kasım Salı günü karşı karşıya gelecek.

OKAN BURUK'TAN İKİ DEĞİŞİKLİK

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu üçüncü haftasında Manchester United'ı konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Okan Buruk, grupta oynadıkları Paris Saint-Germain (PSG) maçının ilk 11'ine göre iki değişiklik yaptı.

Okan Buruk, PSG'ye 2-0 yenildikleri maçta ilk 11'de sahaya sürdüğü Mehmet Topal'ın yerine Danijel Aleksic'e, sakatlığı bulunan Enzo Crivelli'nin yerine de Demba Ba'ya ilk 11'de şans verdi.

Buruk, zorlu mücadelede ilk 11'ini, Mert Günok, Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli, Berkay Özcan, İrfan Can Kahveci, Visca, Aleksic, Deniz Türüç ve Demba Ba'dan oluşturdu.

CRIVELLI VE MAHMUT TEKDEMİR YOK

Turuncu-lacivertli ekipte, geçen hafta sonu ligde oynanan İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasında sakatlanan Enzo Crivelli ile sakatlığı süren Mahmut Tekdemir kadroda yer almadı.

Takımla antrenmanlara başlayan ancak henüz hazır olmayan Nacer Chadli, Okechukwu Azubuike ve Uğur Uçar da kadroda yer almayan diğer isimler oldu.

İstanbul ekibinde bir diğer eksik ise uzun süre sahalardan uzak kalacak olan Junior Caiçara.

TRİBÜNLERDE TÜRK BAYRAKLARI YER ALDI

Medipol Başakşehir'in, Manchester United ile oynadığı mücadele için Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın tribünlerinde dev Türk bayrakları yer aldı.

Kale arkası tribünlere serilen bayraklar, locaların üzerindeki tribünlere de asıldı.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Başakşehir'de ilk düdük çaldı.

4' Başakşehir hazırlık paslarıyla oyun kurmaya çalışıyor.

8' Manchester United etkili geldi. Maguire'nin ceza alanına doldurduğu topu arka direkteki Bruno Fernandes'in gelişine vuruşunda top yandan auta çıktı

 10' Van de Beek'in pasıyla cezas ahası sol çaprazında topla buluşan Shaw'ın yerden vuruşunda top direk dibinden dışarı çıktı.

GOL! 13' Edin Visca'nın pasıyla savunma arkasına sarkan Demba Ba, orta yuvarlakta aldığı topla ilerledi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Demba Ba düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

20' Medipol Başakşehir tehlikeli noktadan serbest vuruş kazandı. Aleksic'in vuruşunda top savunmadan döndü.

27' Başakşehir bu anlarda tüm hatlarıyla savunmaya çekildi. Manchester United, yarı sahamızda pozisyon üretmeye çalışıyor.

32' Blongoli'nin sol kanattan ortasında ön direkte iyi yükselen Aleksic'in kafa vuruşunda top kaleci Henderson'da kaldı.

36' Hızlı gelişen Başakşehir atağında İrfan Can Kahveci'nin pasında Demba Ba'ya gelen topta savunma araya girdi.

GOL! 40' Medipol Başakşehir'de Mata'dan topu kapan Deniz Türüç, topu Demba Ba'ya attı. Demba Ba'nın bıraktığı topta ceza sahası sol çaprazında Edin Visca'nın gelişine vuruşunda top ağlara gitti.

GOL! 43' Shaw'ın soldan ortasında altı pas üstünde iyi yükselen Martial kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

İlk yarı sonucu: Başakşehir 2-1 Manchester United

İKİNCİ YARI 

46' İkinci yarı başladı.

51' United kalecisi Henderson hariç tüm futbolcular Başakşehir yarı alanında. Temsilcimiz bu dakikalarda bir hayli kapandı. Başakşehir bu bölümde kapacağı toplarla ilk goldeki gibi etkili olabilir.

54' İngiliz ekibi kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Bruno Fernandes'in vuruşunda kaleci Mert Günok topu çeldi.

59' Manchester United bu dakikalarda baskısını arttırdı. Bruno Fernandes'in şutunda savunmaya çarpan top kaleci Mert'te kaldı.

63' Köşe vuruşunda Mert Günok çıktı ve topu aldı. Devamında hızla oyunu başlattı. Visca sol kanattan taşıdığı topu tersteki Deniz'e göndermek istedi, hızla geriye dönen Manchester savunması tehlikeyi önledi.

68' Manchester United, oyunu tamamen Başakşehir ceza alanı çevresine yıktı. Temsilcimiz tüm hatlarıyla savunmada.

81' Savunmadaki Skrtel'in uzun pasıyla sağ kanatta topu alan Gulbrandsen, Matic'e rağmen ceza alanına girdi ve çaprazdan şutunu çekti. Savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Maç sonucu: Başakşehir 2-1 Manchester United