24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Maç sonucu: Beşiktaş 2-1 Göztepe

Süper Lig'in 21'nci haftasında lider Beşiktaş evinde Göztepe'yi ağırladı. Maçın ilk yarısında 1-0 geriye düşen siyah beyazlı ekip karşılaşmayı Adem Ljajic ve Vincent Aboubakar'ın golleriyle geri çevirmeyi başardı ve maçı 2-1'lik skorla kazandı.

24 Ocak 2021 Pazar 18:07 - Güncelleme:
Maç sonucu: Beşiktaş 2-1 Göztepe

Süper Lig'de 21. hafta maçında Beşiktaş ile Göztepe karşı karşıya geldi. İstanbul'da Dolmabahçe'de oynanan mücadelede kazanan 2-1'lik skorla ev sahibi Beşiktaş oldu.

Beşiktaş'ın golleri 48. dakikada Adem Ljajic ve 77. dakikada Vincent Aboubakar kaydetti. Göztepe'nin tek golü 39. dakikada Peter Zulj'tan geldi.

Ligde son 9 haftada 8. galibiyetini alan Beşiktaş puanını 44'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. İki maç sonra kaybeden Göztepe 25 puanda kaldı.

Süper Lig'de gelecek hafta Beşiktaş, Trabzonspor'u ağırlayacak. Göztepe, Denizlispor'a konuk olacak.

SERGEN YALÇIN'IN İLK 11 TERCİHLERİ

Süper Lig'in 21. haftasında Göztepe'yi konuk eden Beşiktaş, Fatih Karagümrük mücadelesine göre 3 oyuncu değişikliğiyle sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'de görev verdiği ama Göztepe karşılaşmasında kadroya dahil etmediği Francisco Montero'nun yerine Welinton'u ilk 11'de sahaya sürdü.

Yalçın, Fatih Karagümrük karşılaşmasında ilk 11'de oynattığı Rıdvan Yılmaz ve Georges-Kevin N'Koudou'yu Göztepe maçında yedek soyundurdu. Yalçın, Rıdvan'ın yerine savunmanın solunda Fabrice N'Sakala'ya şans verirken, orta sahanın sağında da Rachid Ghezzal'ı görevlendirdi.

Beşiktaş'ta Fatih Karagümrük mücadelesinde olduğu gibi Ersin Destanoğlu, Valentin Rosier, Josef de Souza, Atiba Hutchinson, Vincent Aboubakar, Cyle Larin, Domagoj Vida ve Bernard Mensah Göztepe karşısında da ilk 11'de sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı ekibin yedek kulübesinde ise ayrıca Utku Yuvakuran, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Adem Ljajic, Dorukhan Toköz, Atakan Üner, Serdar Saatçi ve Gökhan Töre yer aldı.

ÜNAL KARAMAN'IN HEYECANI

Göztepe'nin yeni teknik direktörü Ünal Karaman, sarı-kırmızılı ekibin başında ilk maçına çıktı.

Karaman, İlhan Palut'un görevinden ayrılmasının ardından Göztepe Kulübü ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

BEŞİKTAŞ OFSAYTA TAKILDI

Beşiktaş karşılaşmanın ilk yarısında oldukça iyi bir oyun ortaya koydu. Rachid Ghezzal paslarıyla ilk yarıya damga vururken, Vincent Aboubakar ise yakaladığı önemli fırsatlarda sonuç alamadı. İlk yarıda iki kez fileleri havalandıran Beşiktaş, ofsayta takıldı. Maçın 18. dakikasında Ghezzal'in kullandığı serbest vuruşta Josef topun indirdi, kale ağzında yaşanan büyük karambolde Larin son dokunuşu yapıp topu ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı. Mücadelenin 32. dakikasında Ghezzal'ın orta sahanın sağ tarafından ceza sahasına gönderdiği uzun topa Mihojevic ile yükselen Aboubakar meşin yuvarlağı önünde buldu. Siyah-beyazlı oyuncunun vuruşunda top ağlara gitti ancak VAR'dan gelen uyarı sonrası ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

BEŞİKTAŞ OYNADI, GÖZTEPE ATTI

İlk yarıda iyi bir oyun ortaya koyan Beşiktaş, karşılaşmanın 39. dakikasında kalesinde gördüğü golle büyük bir şok yaşadı. Zulj, soldan ceza sahasına girerek çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Ersin'inden dönen topu ceza sahası girişinde bekleyen Tripic düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve Göztepe bu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

ADEM LJAJIC GOLLE BAŞLADI

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maçın ikinci yarısında değişikle başladı. Bernard Mensah'ı oyundan alan Sergen Yalçın, Adem Ljajic'i sahaya sürdü. Siyah-beyazlılarda uzun süredir sahalardan uzak kalan ve yeniden takıma uyum sağlayan Adem Ljajic, 48. dakikada beraberliği getiren golü attı. Beşiktaş'ın yıldız ismi Ghezzal'ın derinlemesine pasıyla ceza alanı sol çaprazında topu alan Adem Ljajic, soluna çekti ve dar açıdan çok iyi vurarak topu ağlara gönderdi. Ghezzal bu sezon ligde 9. asistini yaparken, Ljajic ise ilk golünü attı.

GÖZTEPE FIRSATLARI KAÇIRDI

Beşiktaş beraberliği yakaladıktan sonra tüm riskleri alarak rakip kaleye kalabalık gitmeye çalıştı. Göztepe ise kazandığı toplarla Beşiktaş savunmasını az adamla yakalamaya çalıştı. Göztepe, Beşiktaş'a karşı önemli pozisyonlar yakalarken, hücum hattındaki isimlerin son vuruşlarda kötü tercihler yapması, İzmir ekibinin ikinci golü bulmasına engel oldu. Özellikle 59. dakikada sağ kanatta topu alan Cherif Ndiaye bomboş durumda içeri sokuldu, karşı karşıya pozisyonda Ersin'i çalımlamak isterken genç kaleci kritik bir dokunuşla topu çaldı ve mutlak gole engel oldu.

GÖKHAN TÖRE ORTALADI, ABOUBAKAR BİTİRDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Ghezzal, Larin ve Atiba'yı kenara alırken, Gökhan Töre, Kevin N'Koudou ve Dorukhan Toköz'ü sahaya sürdü. Değişikliklerin ardından oyundan yeniden kontrolü sağlayan Beşiktaş, Göztepe kalesine yüklenmeye başladı. Savunmada kalmayı tercih eden Göztepe, 77. dakikada Vincent Aboubakar'ı durduramadı. Gökhan Töre sağ kanatta buluştuğu topla ortaya doğru kat etti ve savunma arkasına müthiş kesti. Aboubakar'ın uçarak yaptığı kafa vuruşunda top köşeden ağlarla buluştu ve Beşiktaş 2-1 öne geçti. Gökhan Töre ise Mayıs 2016'dan sonra Beşiktaş formasıyla asist yapmış oldu.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Maç başladı. 

3' Sol kanattan N'Sakala'nın ortasında Aboubakar'ın ceza sahasından kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.

7'Beşiktaş sağ kanattan geldi. Mensah'ın ortasında Murat Paluli topu kornere yolladı.

14'BEŞİKTAŞ GOLE ÇOK YAKLAŞTI! Rakip yarı alanda çok iyi paslaşan Beşiktaş'ta Ghezzal içeriye müthiş bir top kesti, Aboubakar'ın kale önünde yatarak yaptığı kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.

18'GOL OFSAYTA TAKILDI! Ghezzal'in kullandığı serbest vuruşta Josef topun indirdi, kale ağzında yaşanan büyük karambolde Larin son dokunuşu yapıp topu ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havadaydı.

22'Ani gelişen Göztepe atağında Peter Zulj ceza alanı dışından vurdu, top savunmadan döndü.

35' GOL İPTAL! İnceleme sonrası top Ghezzal'in ayağından çıktığında Aboubakar'ın ofsaytta olduğu tespit edildi ve GOL geçersiz sayıldı.

GOL! 39' Göztepe öne geçti! Sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Zulj'in şutunda kaleci Ersin'den seken topu ceza sahası sol çaprazda önünde bulan Tripic'in vuruşunda top ağlarla buluştu.

41'Larin'in pasıyla ceza alanı dışında topu alan Josef sol ayağıyla kaleyi denedi, top üstten auta çıktı.

İlk yarı sonucu: Beşiktaş 0-1 Göztepe

İKİNCİ YARI

46' İkinci yarı başladı.

46' Beşiktaş'ta Mensah yerini Ljajic'e bıraktı.

GOL! 49' BEŞİKTAŞ'TA CEZA SAHASI SOL TARAFINDA LJAJİC'İN DAR AÇIDAN YAPTIĞI VURUŞTA TOP KALECİ İRFAN CAN'IN AYAKLARININ ARASINDAN AĞLARLA BULUŞTU.

51' Beşiktaş'ta Rosier, oyun durduktan sonra topa vurduğu için sarı kart gördü.

54' Göztepe etkili geldi. Hızlı gelişen hücumda Halil'in ceza yayından şutunda kaleci Ersin topu son anda kornere çeldi.

 61' Göztepe gole çok yaklaştı! Atılan ara pasında savunma arkasına sarkan Ndiaye, kaleci Ersin'le karşı karşıya kaldı. Ndiaye kaleciyi geçmek isterken top Ersin'de kaldı.

 73' Beşiktaş gole çok yaklaştı! Aboubakar'la verkaça giren N'koudou'nun ceza sahası sol çaprazdan şutunda top yandan dışarı çıktı.

GOL! 77' BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ. GÖKHAN TÖRE'NİN CEZA SAHSINA ORTASINDA ABOUBAKAR KAFA VURUŞUYLA TOPU AĞLARA GÖNDERDİ.

89' Beşiktaş gole çok yaklaştı! Josef'in pasıyla ceza sahasına sokulan N'koudou'nun vuruşunda kaleci İrfan topu ayaklarıyla çıkardı.

Maç sonucu: Beşiktaş 2-1 Göztepe