20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Maç sonucu: Beşiktaş 3-0 Sivasspor

Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş evinde Sivasspor'u ağırladı. 10 kişi kalan Sivasspor'a karşı maçı 3-0 kazanan siyah beyazlılar üç puanın sahibi olurken ligde de ikinci sıraya yükseldi.

28 Aralık 2020 Pazartesi 18:03 - Güncelleme:
Maç sonucu: Beşiktaş 3-0 Sivasspor

Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi ev sahibi Beşiktaş 3-0'lık skorla kazandı.

Beşiktaş adına maçtaki ilk golü 18. dakikada Güven Yalçın attı. Bu gol öncesinde taç olup olmadığına dair VAR incelemesi yapıldı ve onayın ardından gol kararı kesinlik kazandı.

Bu pozisyonda taç olduğuna dair devre arasında hakem Arda Kardeşler'e telefonla itiraz eden Hakan Arslan, iki sarı kartın ardından kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Cyle Larin, 84. dakikada attığı golle farkı ikiye çıkardı. Oğuzhan Özyakup, 90+2. dakikada ceza sahası dışından attığı golle maçın skorunu belirledi.

Üst üste 3. galibiyetini elde eden Beşiktaş, puanını 28'e yükseltti ve ligde ikinci sıraya yükseldi. Beşiktaş'a karşı Vodafone Park'ta iki maçlık galibiyet serisi sona eren Sivasspor, 17 puanda kaldı.

Beşiktaş, ligde bir sonraki maçını 3 Ocak Pazar günü Kayserispor'a karşı deplasmanda oynayacak. Sivasspor ise 2 Ocak'ta Denizlispor'u konuk edecek.

SERGEN YALÇIN'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 15. haftasında Demir Grup Sivasspor'u konuk eden Beşiktaş, son oynadığı MKE Ankaragücü maçına göre 4 değişiklikle sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı ekipte annesinin vefatı nedeniyle Kamerun'a giden Vincent Aboubakar'ın yerine Güven Yalçın, Demir Grup Sivasspor karşısında gol aradı. Sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamayan Josef de Souza'ın orta sahadaki görevini ise Necip Uysal yerine getirmeye çalıştı. MKE Ankaragücü karşılaşmasında ilk 11'de oynayan Fabrice N'Sakala yedek soyunurken, sağ bekte Rıdvan Yılmaz forma giydi. Geçen haftaki maçta yüzüne darbe alan ve gözü şişen Cyle Larin de Demir Grup Sivasspor mücadelesine yedek başladı. Larin'in yerine ilk 11'de Georges-Kevin N'Koudou şans buldu.

GÜVEN, 10 MAÇ ARADAN SONRA İLK 11'DE

Aboubakar'ın yokluğunda ilk 11'de oynayan Güven Yalçın, ligde 10 maç aradan sonra bu şansı yakaladı. Beşiktaş'ın 3. haftada İttifak Holding Konyaspor'a deplasmanda 4-1 yenildiği karşılaşmada ilk 11'de oynayan Güven; Gençlerbirliği, Yukatel Denizlispor, Yeni Malatyaspor, Gaziantep FK, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Aytemiz Alanyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve MKE Ankaragücü maçlarında sonradan oyuna dahil oldu. Güven, Medipol Başakşehir mücadelesinde ise kadroda yer almasına rağmen süre alamadı.

UTKU YUVAKURAN, 3 MAÇ SONRA KADRODA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karantina sürecini tamamlayan kaleci Utku Yuvakuran, 3 maç sonra kadroda yer buldu. Karantina sürecinde Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Tarsus İdman Yurdu ve ligdeki Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile MKE Ankaragücü maçlarını kaçıran Utku, Demir Grup Sivasspor karşısında yedekler arasında yer aldı. Beşiktaş'ta ayrıca Francisco Montero, Oğuzhan Özyakup, Ajdin Hasic, Dorukhan Toköz, Atakan Üner, Kartal Kayra Yılmaz ve Serdar Saatçi yedek soyundu.

SİVASSPOR, POZİSYONLA BAŞLADI

Mücadeleye daha atak başlayan ve topu daha çok kontrol eden Sivasspor oldu. Henüz 2. dakikada gole yaklaşan Sivasspor, Max Gradel ile pozisyon yakaladı. Yatabare'nin sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortasında Rosier müdahalesiyle havalanan topta Hakan Arslan kafayla topu Gradel'e indirdi, Max Gradel ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı gelişine yarım vole vuruşu, son anda kaleci Ersin Destanoğlu topu çelmeyi başardı.

Kısa paslarla Beşiktaş'a karşı etkili olan Sivasspor, 8. dakikada Fayçal Fajr ile de ceza sahası dışından bir kez daha etkili oldu.

BEŞİKTAŞ İLK ATAĞINDA GOLÜ BULDU

Sivasspor'un 15 dakikalık baskılı oyunu sonrası Beşiktaş takımı da oyuna ağırlığını koymayı başardı. 18. dakikada ilk etkili atağını düzenleyen Beşiktaş, golü de buldu.

Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrası Rosier, Mensah'tan aldığı topu Ghezzal'e aktardı. Ghezzal topla buluştuktan sonra sağ çaprazdan sol ayağıyla ceza sahasına gönderdiği falsolu ortasında Güven Yalçın altıpasta kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlara gönderdi. Güven Yalçın, böylece bu sezon ligdeki ilk golünü attı.

Karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler Güven Yalçın'ın gol pozisyonundan önce topun tamamının dışarıdan gelip gelmediğinin incelenmesi için VAR sistemi ile iletişim kurdu ve 4 dakikalık inceleme sonucu gol geçerlilik kazandı.

AYNI DAKİKADA 2 POZİSYON BİRDEN

1-0'dan sonra Sivasspor tekrar topun hakimi oldu. Beşiktaş ise kapılan topları Ghezzal, N'Koudou ve Mensah gibi hızlı ön alan oyuncularına aktararak kontratak fırsatları aramaya başladı.

Özellikle kanatları etkili kullanan Sivasspor, 33. dakikada Yatabare ile bir kez daha gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Erdoğan Yeşilyurt'un ceza sahasına gönderdiği ortasında Mustapha Yatabare'ni kafa vuruşunda yerden sekerek giden top yan direğe çarpıp tekrar oyun sahasına döndü.

Dönen topla Beşiktaş, hızlı hücuma çıktı. Ghezzal, sıfıra indikten sonra içeriye çevirdiği topta Mensah altıpastan gelişine vuruşunu yaptı fakat top üstten auta gitti.

Üst üste iki yaşanan iki gol pozisyonu sonrası oyunda tempo düştü. Üst üste gelen fauller ve top kayıplarıyla da iki takım oyun disiplininden kopmaya başladı. Beşiktaş, Güven Yalçın'ın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

HAKAN ARSLAN'A DEVRE ARASINDA KIRMIZI KART

İlk yarının bitiş düdüğünden sonra Sivasspor kaptanı Hakan Arslan, karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler'e yoğun bir biçimde itirazlara başladı. Önce sarı kart gören Hakan Arslan, cep telefonuyla birlikte itirazlarını sürdürdü. Arda Kardeşler, yoğun ve sert itirazlar sonrası ikinci kez sarı kartına başvurdu ve Hakan Arslan'ı oyundan ihraç etti.

KONTROL TAMAMEN BEŞİKTAŞ'A GEÇTİ

Beşiktaş, 10 kişi kalan Sivasspor karşısında ikinci yarıya baskın bir oyunla başladı. Sivasspor ise Yatabare'yi ileride bırakarak tüm hatlarıyla savunmaya çekildi. Kısa paslarla oyunu kontrol eden Beşiktaş, Sivasspor'un ceza sahası önündeki savunmasını aşmakta zorluk yaşadı. Ceza sahası dışından şutlarla şansını deneyen Beşiktaş, çerçeveyi bulmakta güçlük çekti.

Temposu giderek düşen maçta Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Yatabare ve Erdoğan'ı oyundan alarak Yasin Öztekin ve Kayode'yi oyuna sürdü. Beşiktaş Teknik Direktörü ise bu iki değişiklikten 4 dakika sonra Vida ve Güven'i oyundan alarak Montero ve Larin'i oyuna aldı.

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Dolmabahçe'de ilk düdük çaldı!

3' Sivasspor gole çok yaklaştı! Sağdan gelen ortada Gradel'in kale önünde vuruşunda kaleci Ersin topu çıkardı.

7' Sivasspor'da Fajr'in şutunda top savunmadan geri döndü.

15' Atılan uzun topta savunma arkasına sarkan ve ceza sahasında topu kontrol eden Atiba'nın vuruşunda top kaleci Samassa'da kaldı.

GOL! 18' Sağ kanattan Ghezzal'in ortasında kale alanında Güven Yalçın kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

25' Sivasspor etkili geldi. Sol kanattan ceza sahasına giren Gradel'in şutunda top üstten dışarı gitti.

31' Direkten döndü! Sivasspor atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Yatabare'nin kafa vuruşunda top direkten oyun alanına döndü.

33' Beşiktaş gole çok yaklaştı! Sol kanattan N'koudou'nun yerden çevirdiği topu kale önünde Mensah üstten dışarı yolladı.

 44' Ghezzal'İn kaleyi karşıdan gören noktadan şutunda top kaleci Samassa'da kaldı.

İlk yarı sonucu: Beşiktaş 1-0 Sivasspor

İKİNCİ YARI

46' Sivasspor'da Hakan Arslan, devre arasında hakeme yaptığı itirazlar gerekçesiyle kırmızı kart gördü.

48' Kaleyi karşıdan gören noktadan kazanılan serbest vuruşta Robin Yalçın'ın şutunda top üstten dışarı gitti.

54' Sivasspor'da Yatabare yerini Kayode'ye bıraktı.

62' Beşiktaş'ta Vida yerini Montero'ya bıraktı.

67' Beşiktaş'ta Güven Yalçın yerini Larin'e bıraktı.

70' Bu dakikalarda Beşiktaş rakip yarı alanda baskıyı arttırdı.

79' Beşiktaş'ta Mensah yerini Oğuzhan Özyakup'a bıraktı.

GOL! 84' Beşiktaş'ta Dorukhan'ın pasıyla savunma arkasına giren Larin ceza sahası sağ çaprazdan vuruşunda top kaleci Samassa'nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.

GOL! 90+2' Ceza yayının üstünde topla buluşan Oğuzhan'ın plase vuruşunda top kaleci Samassa'nın yanından ağlara gitti.

Maç sonucu: Beşiktaş 3-0 Sivasspor