26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

EURO 2020 A Grubu Maç sonucu: Türkiye 0-2 Galler

A Milli Futbol Takımı EURO 2020 A Grubu ikinci maçında Galler ile karşı karşıya geldi. Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede Milliler sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Turu zora sokan Ay Yıldızlılar İsviçre karşısında en iyi üçüncü olarak gruptan çıkma mücadelesi verecek.

16 Haziran 2021 Çarşamba 18:13 - Güncelleme:
EURO 2020 A Grubu Maç sonucu: Türkiye 0-2 Galler

A Milli Takımımız, EURO 2020 A Grubu'ndaki 2. maçında Galler ile karşı karşıya geldi. Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleyi Galler 2-0 kazandı ve millilerimizin gruptan çıkması mucizelere kaldı.

Galler'e galibiyeti getiren goller, 42. dakikada Aaron Ramsey ve 90+5. dakikada Roberts'tan geldi. Öte yandan Gareth Bale, 61. dakikada kullandığı penaltıyı üstten dışarı gönderdi.

İlk maçta İtalya'ya 3-0 yenilen A Milli Takımımız, böylece 2 maç sonunda -5 averajla son sırada kaldı. İlk maçında İsviçre ile 1-1 berabere kalan Galler ise 4 puana yükseldi ve önemli bir avantajı eline geçirdi.

A Milli Takımımız, gruptaki son maçında 20 Haziran'da İsviçre ile karşı karşıya gelecek. Galler ise son maçında İtalya ile kozlarını paylaşacak.

EN İYİ 4 ÜÇÜNCÜ ARASINA GİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

İlk 2 maçında puan alamayan ve henüz gol atamayan A Milli Takımımız, diğer gruplardaki sonuçları bekleyerek İsviçre maçında gruplardaki en iyi 4 üçüncüden biri olmak için mücadele verecek. EURO 2020'de her gruptan ilk 2 ile birlikte 6 grubun en iyi 4 üçüncüsü 2. tura yükselecek.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 2 DEĞİŞİKLİK

A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş, İtalya ile oynanan müsabakaya göre ilk 11'de 2 değişiklik yaptı.

Şenol Güneş, İtalya karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Merih Demiral ve Yusuf Yazıcı'nın yerine, Galler maçında Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Bakü Olimpiyat Stadı'ndaki önemli mücadelede ay-yıldızlı ekip sahaya, kalede Uğurcan Çakır, savunmada Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, orta sahada Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Kenan Karaman, Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder, forvette de Burak Yılmaz ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Milli takımın yedek kulübesinde ise Mert Günok, Altay Bayındır, Merih Demiral, Dorukhan Toköz, Yusuf Yazıcı, Taylan Antalyalı, Ozan Kabak, Orkun Kökçü, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu, Mert Müldür ve Halil Dervişoğlu yer aldı.

Abdülkadir Ömür, Enes Ünal ve Rıdvan Yılmaz ise maç kadrosunda yer almayan isimler oldu.

A MİLLİ TAKIM'A BÜYÜK DESTEK

Türkiye ile Galler arasında oynanan karşılaşmada Bakü Olimpiyat Stadı'nın A Milli Takıma büyük bir destekle karşılandı. Ay-yıldızlı ekibin kadrosu okunurken ve maç için sahaya çıkarken tribünlerden tezahüratlar ve alkışlar yükseldi.

Pandemi tedbirleri nedeniyle 69 bin kişilik Olimpiyat Stadı'na 33 bin taraftar alındı. Tribünlerin çok büyük bölümünde Türk ve Azerbaycanlı futbolseverler yer aldı. Türk ve Azerbaycan bayrakları yan yana sallandı.

Tribünde "Tek millet iki devlet" yazılı pankart da açıldı.

Bakü Olimpiyat Stadı'nın tribünlerinde az sayıda Galler taraftarı da yer aldı.

Karşılaşma öncesinde Türk Milli marşı tribünleri dolduran taraftarlarla birlikte büyük bir coşkuyla okundu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1- Maç başladı.

3' Galler'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Ben Davies'in kafa vuruşu yandan auta çıktı.

6' Kalemizde büyük tehlike! Ceza sahası içinde topla buluşan Ramsey, şık bir çalımla Çağlar'dan sıyrıldı. Ramsey'in direk dibine vuruşunda Uğurcan'dan çok kritik bir kurtarış geldi.

9' Bu kez Türkiye tehlike yarattı! Hızlı kullanılan serbest vuruşta Cengiz sağ kanatta hareketlendi. Cengiz, ceza alanı içindeki Burak Yılmaz'a pasını verdi. Burak gelişine vurdu ancak savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.

12' Türkiye atağında Cengiz Ünder ceza alanı içine girmeden sert vurdu. Kaleci Ward üzerine gelen topu güçlükle kontrol etti.

16' Galler tehlikeli geldi! Ceza alanı içindeki karambolde Joe Allen'ın vuruşunda Çağlar topun kalemize gitmesini engelledi. Sonrasında savunma topu uzaklaştırdı.

28' Hakan'ın pasında Kenan Karaman ceza alanı içine hareketlendi ancak son anda savunma araya girerek topu kornere yolladı.

29' Hakan Çalhanoğlu'nun kulllandığı köşe vuruşunda Kaan Ayhan ceza alanı içinde kafayı vurdu. Direk dibinde savunma topu topu karşıladı.

Pozisyon 37' Zeki Çelik'in ortasında Burak Yılmaz ceza alanı içinde çok iyi yükseldi. Burak'ın kafa vuruşunda top çerçeveyi bulmadı.

GOL! 43' Galler, Ramsey'in golüyle 1-0 öne geçti. Bale'in müthiş ara pasında Aaron Ramsey savunmamızın arkasına sarktı ve kaleci Uğurcan'la karşı karşıya kaldı. Ramsey klas bir vuruşla takımını öne geçirdi.

İlk yarı sonucu: Türkiye 0-1 Galler

İKİNCİ YARI

46' İkinci yarı başladı.

47' Merih'in oyuna girmesiyle stoper tandemi Çağlar ve Merih'ten oluşuyor. Kaan Ayhan da Okay'ın yerine 6 numarada oynuyor.

49' Hakan Çalhanoğlu ceza alanı dışından sert vurdu. Kaleci Danny Ward üzerine gelen şutta hata yapmadı.

53' Galler atağında Bale ceza yayı üzerinde boş kaldı. Vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

55' Gole çok yaklaştık! Kornerden gelen topa önce Merih sonra Kaan kafayla dokundu. Top Burak'ın önünde kaldı! Burak Yılmaz kale önünde vuruşunu yaptı ancak top çerçeveyi bulmadı.

60' Galler penaltı kazandı.

61' Galler'de Gareth Bale penaltıyı üstten auta yolladı!

63' Yusuf Yazıcı korneri kullandı. Penaltı noktası üzerinde Kaan Ayhan kafayı vurdu. Kaleci Ward üzerine gelen topu kontrol etti.

Pozisyon 64' Mili Takım'da Cengiz Ünder sağ kanattan çalımlarla kaleye sokuldu. Cengiz'in vuruşunda Burak Yılmaz'dan seken top auta çıktı.

72' Milli Takım'da sakatlanan Umut Meraş yerini Mert Müldür'e bıraktı.

75' Milli Takım'da Kenan Karaman çıktı. Halil Dervişoğlu oyunda.

79' Ramsey'in ortasında Bale arka direkte kafayı vurdu. Uğurcan'dan kritik bir kurtarış geldi.

88' Merih Demiral kornerden gelen topa çok iyi yükseldi! Kafa vuruşunda kaleci Ward çok iyi bir refleksle topu kornere çeldi.

90' Maçın sonuna 4 dakika uzatma ilave edildi.

GOL! 90' Maalesef top bir kez daha ağlarımıza gitti. Galler, Gareth Bale'ın asistinde Roberts'ın golüyle 90+5'te 2-0 öne geçti!

Maç sonucu: Türkiye 0-2 Galler