25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Maç sonucu: Fenerbahçe 1-0 Denizlispor

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe evinde Denizlispor'u ağırladı. Emre Belözoğlu'nun ilk kez teknik direktör olarak çıktığı maçta sarı lacivertliler Samatta'nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

5 Nisan 2021 Pazartesi 18:04 - Güncelleme:
Maç sonucu: Fenerbahçe 1-0 Denizlispor

Süper Lig'de 32. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe evinde Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 1-0 kazandı ve Emre Belözoğlu ilk maçından 3 puanla ayrılırken, Fenerbahçe 65 gün sonra Kadıköy'de kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren gol, 64. dakikada Caner Erkin'in kornerden yaptığı ortada Mbwana Samatta'dan geldi. Öte yandan yine Caner Erkin'in kornerden pası sonrasında İrfan Can'ın 84. dakikada ağları bulan golü, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 62 yaptı ve Galatasaray'ı geçerek 2. sıraya yerleşti. Denizlispor ise 25 puanla ligin son sırasında kaldı.

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşılaşacakken, Denizlispor ise evinde Kasımpaşa'yı konuk edecek.

SÜPER LİG PUAN DURUMU

(64) Beşiktaş (1 maçı eksik)

(62) Fenerbahçe

(61) Galatasaray

(56) Trabzonspor

MAÇTA DAKİKALAR | (İLK YARI)

1' Maça Denizlispor başladı.

6' Sol kanattan Caner'in sert ortasında top kaleci Cenk'te kaldı.

8' Ozan Tufan'ın ceza alanı dışından şutu üstten auta gitti.

14' İki takımda kontrollü bir oyun sergiliyor. Maçta tempo düşük.

18' Denizlispor gole çok yaklaştı! Sagal'ın uzun pasıyla savunma arkasına sarkan Sacko kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sacko ağır kalınca Szalai topu son anda kornere gönderdi.

21' Sol kanattan Caner'in kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı. Ceza sahası dışında topla buluşan Pelkas'ın şutunda top yandan dışarı gitti.

22' Ceza sahası dışında kazanılan serbest uruşpa Pelkas topun başına geldi. Pelkas'ın vuruşunda top barajdan döndü.

37' Sagal'ın ceza sahası dışında yerden sert şutunda kaleci altay topu son anda çeldi.

40' Sol kanattan Caner'in ortasında Samatta'nın kafasında top savunmadan geri döndü.

42' Denizlispor gole çok yaklaştı! Rodallega ile verkaça giren Sagal kaleci Altay'la karşı karşıya kaldı. Sagal'ın kale önüne çevirdiği topta Rodallega ağır kalınca savunma topu uzaklaştırdı.

İlk yarı sonucu: Fenerbahçe 0-0 Denizlispor

İKİNCİ YARI

46' İkinci yarıya Fenerbahçe başladı.

48' Direkten döndü. Sağ kanattan ceza sahasına giren Pelkas'ın çevirdiği topta savunmaya çarpan top direkten oyun alanına geri döndü.

62' Fenerbahçe'de Sinan Gümüş yerini Osayi-Samuel'e, Pelkas da İrfan Can Kahveci'ye bıraktı.

GOL! 64' Fenerbahçe'de Caner'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Samatta'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0

74' Denizlispor'da Diskerud yerini Mesanovic'e bıraktı.

84' Caner'in sağdan kullandı köşe vuruşunda topu yerden ceza yayına gönderdi. İrfan Can gelişine yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.

87' VAR incelemesinin ardında pozisyonda Samatta'nın kalecinin görüş mesafesini kapattığı ve ofsaytta olduğu belirlendi. Gol geçersiz!

90' Maçın sonuna 7 dakika ilave edildi.

Maç sonucu: Fenerbahçe 1-0 Denizlispor