19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Fenerbahçe Kadıköy'de yıkıldı! Derbi öncesi moraller bozuldu

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, ligin flaş ekibi Sivasspor'u ağırladı. 3 golün de ilk yarıda geldiği maçta Sivasspor 3 puanın sahibi oldu.

12 Temmuz 2020 Pazar 19:57 - Güncelleme:
Fenerbahçe Kadıköy'de yıkıldı! Derbi öncesi moraller bozuldu

Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe evinde Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadı'nda oynanan mücadeleyi Sivasspor 2-1'lik skorla kazandı.

Sivasspor'a galibiyeti getiren goller, 9. dakikada penaltıdan Kone ile 44. dakikada Emre Kılınç'tan geldi. Fenerbahçe'nin tek sayısını 27. dakikada Deniz Türüç kaydetti. Öte yandan Sivasspor'da sarı kart gören Samassa cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından 3 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Fenerbahçe, 50 puanla 7. sırada kaldı ve 3. olma şansını yitirdi. 4 maç sonra kazanan Sivasspor ise puanını 57 yaparak 3. sıradaki yerini korudu.

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe derbide deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacakken, Sivasspor ise evinde Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU

(66) Başakşehir (1 maçı eksik)

(62) Trabzonspor (1 maçı eksik)

(57) Sivasspor

(53) Beşiktaş (1 maçı eksik)

(52) Galatasaray

(51) Alanyaspor

(50) Fenerbahçe

EMRE KILINÇ YILDIZLAŞTI

Sivasspor'da sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyunculardan Emre Kılınç, karşılaşmanın özellikle ilk yarısında çok etkili bir oyun oynadı ve iki golün de mimarı oldu. 25 yaşındaki oyuncu önce 6. dakikada Ozan Tufan'ın ceza sahasında yaptığı müdahalenin ardından penaltı kazandırdı ve takımının öne geçmesini sağladı.

44. dakikada ise Samassa'nın kale vuruşunu savunma arkasına kafayla indiren Yatabare'nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Emre'nin plase vuruşu Altay'ın yanından ağlarla buluştu.

TOLGAY ARSLAN SAKATLANDI

Fenerbahçe'de karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Tolgay Arslan, 60. dakikada sakatlandı. 29 yaşındaki oyuncu, bir süre kendini denedi ancak devam edemeyeceğini anlayınca 63. dakikada kenara alındı, yerine Garry Rodrigues oyuna girdi. Tolgay Arslan, iki kişinin yardımıyla soyunma odasına gitti.

ÖMER FARUK ÇIKTI, EMRE GİRDİ

Fenerbahçe'de ilk kez ilk 11'de oynayan ve 16 yaş 317 günlükken ilk 11'de görev alarak kulübünün Süper Lig'deki en genç oyuncusu olan Ömer Faruk Beyaz, 62 dakika sahada kaldı. Bu dakikada 2-1 geride olan sarı-lacivertlilerde Ömer Faruk'un yerine Emre Belözoğlu oyuna dahil oldu.

STOPERDE GUSTAVO - OZAN TUFAN

Fenerbahçe'de üst üste yaşanan sakatlıklara Simon Falette de eklendi. Sarı-lacivertlilerin Fransız stoperi, mücadelenin 84. dakikasında kenara geldi ve yerini Tolga Ciğerci'ye bıraktı. Falette'nin çıkmasının ardından Fenerbahçe'de stoper ikilisi, asıl pozisyonları orta saha olan Luiz Gustavo ile Ozan Tufan oldu.

ALLAHYAR İLK KEZ OYNADI

Fenerbahçe'de sezon başında transfer edilen İranlı forvet Allahyar, sarı-lacivertli takımdaki ilk Süper Lig maçına çıktı. 19 yaşındaki oyuncu, 88. dakikada Deniz Türüç'ün yerine oyuna dahil oldu ancak sonucu değiştirmeyi başaramadı.