6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Maç sonucu: Trabzonspor 3-0 Beşiktaş

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş derbide karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer, rakibini 3-0'lık skorla mağlup etti.

17 Eylül 2023 Pazar 19:12 - Güncelleme:
Maç sonucu: Trabzonspor 3-0 Beşiktaş

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi Papara Park'ta oynanan mücadeleyi ev sahibi Trabzonspor 3-0'lık skorla kazandı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 29. dakikada Paul Onuachu, 41. dakikada Anastasios Bakasetas ve 62. dakikada Edin Visca kaydetti.

Nenad Bjelica ile ilk derbi galibiyetini elde eden Trabzonspor, puanını 9'a yükseltti.

Deplasmanlardaki 5 maçlık galibiyet serisi sona eren 1 maçı eksik Beşiktaş ise 7 puanda kaldı.

Trabzonspor, gelecek hafta Atakaş Hatayspor'un konuğu olacak.

Beşiktaş, hafta için Club Brugge deplasmanına gittikten sonra ligde Mondihome Kayserispor'u ağırlayacak.

NENAD BJELICA'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Trendyol Süper Ligi'nin 5. haftasında sahasında Beşiktaş'ı ağırlayan Trabzonspor, en son oynadığı Kasımpaşa maçı 11'ine göre 3 oyuncu değişikliği ile sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımda yeni transferler Onuachu ve Mendy ilk kez forma giyerken, sakatlıktan dönen Eren Elmalı da tekrar formasına kavuştu. Kasımpaşa maçında görev yapan Enis Destan ve Larsen yedek kulübesinde yer alırken, Doğucan Haspolat, Westorlo Kulübüne transfer oldu.

Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Orsic, Hüseyin Türkmen ve Fernandez'in yanı sıra Pepe, Kourbelis, Umut Güneş, Kerem Şen ve Arif Boşluk takımda yer almadı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'ta da son yapılan EMS Yapı Sivasspor maçı ilk 11'ine göre 3 oyuncu değişikliği oldu.

Siyah-beyazlı takımda ailesindeki sağlık problemleri nedeniyle izin alıp Fransa'ya giden ve döndükten sonra tek antrenmana katılan Aboubakar yedek soyunurken, Cenk Tosun sakatlığının ardından bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıktı. Chamberlain ve Muleka, yedek kulübesinde yer alırken, Rebic ve Salih Uçan 11'de görev aldı.

PEPE KADROYA ALINMADI

Trabzonspor'un yeni transferlerinden Nicolas Pepe, kadroda yer almadı.

Teknik direktör Nenad Bjelica, Fildişi Sahilli oyuncu için maç öncesi, "Pepe uzun süre takım antrenmanlarından uzak kaldığı için maç oynamadı. Hazır hale gelmesi için birkaç haftaya ihtiyacı var." açıklamasında bulundu.

Galatasaray maçında sakatlandıktan sonra son 2 karşılaşmada görev yapamayan Trezeguet, iyileşmesine rağmen yedek kulübesinde oturdu.

TRABZONSPOR'UN YENİ TRANSFERLER KADRODA

Trabzonspor'da yeni transferler Paul Onuachu, Batista Mendy, Berat Özdemir ve Umut Güneş, ilk kez maç kadrosuna alındı.

Onuachu ve Mendy ilk kez ilk 11'de forma giyerken, Berat Özdemir yedek kulübesinde yer aldı. Nicolas Pepe ve Umut Güneş ise maç kadrosuna alınmadı.

TRABZONSPOR TARAFTARLARI STADYUMU DOLDURDU

Trabzonspor taraftarları karşılaşmayı büyük ilgi göstererek stadyumu doldurdu. Papara Park'ta satışa çıkarılan biletlerin tükenmesinin ardından maç günü satışa çıkarılan misafir tribün biletleri de kısa sürede satıldı. İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereğince Beşiktaş taraftarlarının yer almadığı tribünlerde 40 bine yakın bordo-mavili taraftar takımını destekledi.

Maç öncesi Fas'ta yaşanan deprem, Libya'daki selde hayatını kaybedenler ve eski milli futbolcu Burhan Sargın anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Maç başlama anında taraftarlar A Milli Takım'da ağır eleştiri ve tepkilere maruz kalan Uğurcan Çakır'a destekte bulundu.

TRABZONSPOR ETKİLİ BAŞLADI

Zorlu mücadeleye Trabzonspor daha atak başladı. Ön alanda yoğun pres yapan ve oyunu Beşiktaş yarı alanında Trabzonspor, arka arkaya ataklar düzenlemeye başladı.

Beşiktaş ise Gedson ve Rashica'yı kullanarak hızlı hücumlar düzenlemeye çalıştı. Özellikle, Gedson ile 14. dakikada siyah beyazlılar öne geçmeye çok yaklaştı.

ONUACHU GOL PERDESİNİ AÇTI

28. dakikada Visca'nın ortasında Onuachu ile gole yaklaşan Trabzonspor, yeni transferiyle 1 dakika sonra öne geçti.

Enis Bardhi'nin sol kanattan yaptığı ortaya altı pasta Paul Onuachu kafa vuruşunu yaptı ve Mert Günok'un sağından topu ağlara gönderdi.

BAKASETAS ÇAPRAZDAN ATTI

Trabzonspor, golden sonra baskısını ve coşkusunu artırırken, Beşiktaş oyun disiplinini korumakta zorlandı. Sık sık pas hataları yapan Beşiktaş'a karşı Trabzonspor, arka arkaya etkili ataklar düzenlemeye başladı.

İkinci golü arayan Trabzonspor, 41. dakikada frikikten farkı artırdı.

Sağ kanatta aut çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruşta topun başına Tasos Bakasetas geçti. Yunan yıldız, dar açıdan direk kaleyi düşünüp şutunu çekti ve Mert Günok'u mağlup ederek skoru 2-0'e getirdi.

BATISTA MENDY'NİN FÜZESİ DİREKTEN DÖNDÜ

İlk yarıda üstün bir oyun oynayan Trabzonspor, devrenin son anlarında 3. gole çok yaklaştı.

İkili mücadeleler sonrası topu bir anda önünde olan Batista Mendy, çok uzaklardan kaleye şutunu çekti ancak top üst direkten oyun alanına geri döndü.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN DEVREDE 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk yarıda varlık gösteremeyen takımından 3 ismi değiştirdi. Onur yerine Masuaku, Cenk yerine Aboubakar, Rebic yerine Muleka oyuna dahil oldu. Trabzonspor'da ise Abdülkadir Ömür yerine Trezeguet oyuna dahil oldu.

İlk yarıda bir sakatlık yaşayan Onuachu da 47. dakikada yerini Enis Destan'a bıraktı.

COLLEY ATTI, FAUL KARARI ÇIKTI

Trabzonspor, daha fazla risk alan ve farkı azaltmak isteyen Beşiktaş'a karşı savunma arkasında boşluklar yakalamaya başladı.

60. dakikada Beşiktaş, duran topta Omar Colley ile golü buldu ancak Colley'in gol öncesi Eren Elmalı'ya faul yaptığı gerekçesiyle bu gol iptal edildi.

VISCA İLE KONTRATAKTAN 3-0 OLDU

Trabzonspor, 62. dakikada kontratakla farkı 3'e çıkardı.

Defanstan savunma arkasına uzun gönderilen topta Trezeguet sol kanatta ilerledikten sonra ceza sahası içine hareketlenen Edin Visca'yı gördü. Boşnak yıldız, altı pas önünde düzgün bir vuruşla skoru 3-0'a getirdi.

Trabzonspor, maçın son yarım saatlik bölümünde risk almadan dikkatli bir oyun oynadı ve yarı sahasını iyi parselleyerek Beşiktaş'a pozisyon şansı vermedi.

BEŞİKTAŞ'IN İLK İSABETLİ ŞUTU 85'TE!

Beşiktaş ise Trabzon deplasmanında ilk isabetli şutunu 85. dakikada Rachid Ghezzal ile buldu ancak yavaş giden plase şutu Uğurcan Çakır zorlanmadan kontrol etti.

Trabzonspor, milli ara sonrasında ilk maçını 3-0 gibi net bir skorla kazanarak moral depoladı.

Beşiktaş'ın ise ligde yakaladığı 5 maçlık deplasman galibiyetleri serisi sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

10. dakikada Visca'nın ceza alanı dışı sol çaprazından şutunda, top yandan auta gitti.

14. dakikada Onur Bulut'un pasında ceza alanı yakın mesafede sol çaprazda topla buluşan Fernandes'in vuruşunda, top az farkla üsten auta çıktı.

29. dakikada Trabzonspor, öne geçti. Bardhi'nin soldan ortasında, arka direkte uygun durumda Onuachu, kafa vuruşuyla topu kaleci Mert Günok'un solundan filelere gönderdi: 1-0.

41. dakikada Bakasetas'ın ceza alanı sağ tarafından kullandığı serbest vuruşta, top kaleci Mert Günok'un sol tarafındaki direğin dibinden filelerle buluştu: 2-0.

45+2. dakikada Mendy'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Mert Günok'u geçen top üst direkten oyun alanına geri geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

56. dakikada Visca'nın derinlemesine pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Trezeguet'in vuruşunda Mert, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

61. dakikada Mendy'in pasında sol kanatta topla buluşan Trezeguet'in ceza sahası içine yerden pasında Visca, meşin yuvarlağı kaleci Mert'in solundan ağalarla buluşturdu. 3-0

Hakemler: Volkan Bayarslan, Serkan Çimen, Deniz Caner Özarlı

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Mehmet Can Aydın, Baniya, Benkovic, Eren Elmalı (Larsen dk. 72), Mendy, Bakasetas, Bardhi (Fountas dk. 85), Abdulkadir Ömür (Trezeguet dk. 46), Visca (Berat Özdemir dk.72), Onuachu (Enis Destan dk. 46)

Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Umut Bozok, Denswill, Göktan Gürpüz, Tekliç

Teknik Direktör: Nenad Bjelica

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Colley, Necip Uysal, Onur Bulut (Masuaku dk. 46), Salih Uçan (Zaynutdinov dk. 79), Hadziahmetovic, Ante Rebic (Muleka dk. 46), Fernandes, Rashica (Ghezzal dk. 67), Cenk Tosun (Aboubakar dk. 46)

Yedekler: Ersin Destanoğlu, Alex Oxlade-Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Bailly, Onana

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Onuachu (dk. 29), Bakasetas (dk. 41), Visca (dk. 61) (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Mendy, Eren Elmalı, Enis Destan, Bakasetas (Trabzonspor), Rosier (Beşiktaş)