26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Galatasaray, Trabzonspor deplasmanından lider çıktı

Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor evinde Galatasaray'ı ağırladı. Arda Turan ve Oğulcan Çağlayan'ın attığı gollerle 2-0 maçı kazanan sarı kırmızılılar Süper Lig'de liderliğe yükseldi.

26 Aralık 2020 Cumartesi 18:08 - Güncelleme:
Galatasaray, Trabzonspor deplasmanından lider çıktı

Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Galatasaray, 2-0'lık skorla kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 44. dakikada Arda Turan ve 55. dakikada Oğulcan Çağlayan attı.

Ligde üst üste ikinci galibiyetini alan Galatasaray, puanını 29'a yükseltti ve liderlik koltuğuna yerleşti. Trabzonspor'un ise 6 maçlık namağlup serisi sona erdi ve 20 puanda kaldı.

Galatasaray, bir sonraki lig maçında 2 Ocak 2021 saat 19.00'da Antalyaspor ile evinde karşılaşacak. Trabzonspor ise 3 Ocak 2021 saat 16.00'da Karagümrük'e konuk olacak.

ABDULLAH AVCI'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 15. haftasıda Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor'da, geçen haftaki Atakaş Hatayspor maçına göre tek değişiklik yapıldı. Teknik direktör Abdullah Avcı, sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamayan Caleb Ekuban'ın yokluğunda sağ kanatta Yusuf Sarı'ya görev verdi. Bu sezon 9 maçta kadroya giren Yusuf Sarı, ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Bordo-mavililerde kadro dışı bırakılan Bilal Başacıkoğlu, Steven Plaza ve Fousseni Diabate'nin yanı sıra, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan Abdülkadir Ömür ile sakatlığı bulunan Ekuban kadroda yer almadı.

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, bordo-mavili takımın başında Galatasaray karşılaşmasıyla ilk büyük karşılaşmasına çıktı.

GALATASARAY 11'İNDE İKİ DEĞİŞİKLİK

Sarı-kırmızı takım, Trabzonspor karşısına geçen haftaki Göztepe maçının başlangıç kadrosunda 2 değişiklikle sahaya çıktı. Göztepe karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan isimlerden Luyindama'nın yerine Marcao, Diagne'nin yerine de Oğulcan Çağlayan görev yaptı.

GALATASARAY'DA 6 EKSİK

Galatasaray'da Senegalli santrfor Mbaye Diagne, ailesinden bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktığı için tedbir amaçlı kadroya alınmadı. Sakatlıkları bulunan Oghenekaro Etebo, Ryan Babel, koronavirüs izolasyon sürecini yeni tamamlayan Kerem Aktürkoğlu'nun yanı sıra, Fatih Öztürk ve Emre Taşdemir de kadroda bulunmadı.

MARCAO GERİ DÖNDÜ

Ligin 13. haftasında oynanan Fatih Karagümrük müsabakasında kırmızı kart gören ve 14. haftadaki Göztepe maçında takımda yer alamayan Marcao, Trabzonspor karşılaşmasıyla takıma geri döndü. MLuyindama yedek kulübesine çekilirken Marcao, Donk ile stoperde görev yaptı.

FALCAO, 8 MAÇ SONRA KADRODA

Sarı-kırmızılı takımın Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao, 2 ay sonra maç kadrosuna alındı. Galatasaray'da son olarak ligin 6. haftasında 24 Ekim'deki Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasının kadrosunda yer alan 34 yaşındaki futbolcu, sonrasındaki 8 resmi müsabakada forma giyemedi. Söz konusu müsabakaların 1'inde cezalı olan Falcao, kalan süreçte 7 karşılaşmayı ise sakatlığı nedeniyle kaçırdı.

FATİH TERİM YERİNE LEVENT ŞAHİN

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen ceza nedeniyle takımın başında görev yapamadı. Fatih Karagümrük müsabakasında kırmızı kart gören ve Göztepe maçında da yer almayan Terim'in yerine yardımcı antrenör Levent Şahin, takımın başında görev aldı.

ÖZKAN SÜMER ANISINA MÜZİK YOK

Trabzonspor'un efsanesi Özkan Sümer'in hayatını kaybetmesi nedeniyle statta müzik çalınmadı. Ayrıca Trabzonsporlu futbolcular da ısınmaya üzerinde Özkan Sümer'in fotoğrafının basılı olduğu siyah renkli tişörtlerle çıktı.

YUSUF YAZICI DA İZLEDİ

Trabzonspor'dan Fransa'nın Lille takımına transfer olan Yusuf Yazıcı, izinli olduğu için geldiği Trabzon'da önce Özkan Sümer'in mezarını ziyaret etti. Yazıcı, ardından Trabzonspor'un Galatasaray ile oynadığı maçı tribünden takip etti.

İLK DAKİKALARDA G.SARAY HAKİMİYETİ

Galatasaray, mücadeleye topa daha fazla sahip olarak başladı. İlk tehlikeyi de 6. dakikada Feghouli'nin ceza sahası dışından attığı şutla yarattı.

İLK TEHLİKE TRABZONSPOR'DAN

Trabzonspor ise kaptığı toplarla direkt hücumlar denedi. 11. dakikada ilk fırsatı yakalayan Trabzonspor, Djaniny ile gole yaklaştı. Flavio'nun kendi yarı sahasının ortasından göderdiği uzun pasta Djaniny bir anda Galatasaray savunmasını az adamla yakalayıp Ryan Donk ile bire bir kaldı. Djaniny ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan vuruşunu yaptı ve top yandan auta giti.

TAYLAN ANTALYALI CEZALI

14. dakikada Taylan Antalyalı, gördüğü sarı kartla Antalyaspor maçında cezalı duruma düştü. Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktada yaşanan ikili mücadele sırasında Taylan, topa elle müdahalede bulunduğu gerekçesiyle hakem Halil Umut Meler tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

VITOR HUGO VURDU, OKAN 90'DAN ÇIKARDI

25'te Trabzonspor, gole çok yaklaştı. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Lewis Baker'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Vitor Hugo'nun kafa vuruşunu Okan Kocuk son anda kornere çelmeyi başardı.

FEGHOULI SAKATLANARAK ÇIKTI

Galatasaray'da Sofiane Feghouli, 29. dakikada sağ baldırının arkasını tutarak kendini yere bıraktı ve değişiklik istedi. Feghouli'nin yerine Ömer Bayram oyuna dahil oldu.

ABDULKADİR VURDU, DONK ÇIKARDI

Trabzonspor, 35. dakikada hızlı geldiği bir atakla gole yaklaştı. Marlon Rodrigues'in Omar'dan kaparak ceza sahasına çeviridiği topu iyi takip edip Galatasaray savunmasından topu kapan Abdulkadir Parmak'ın ceza sahası içinden çektiği şut, Ryan Donk'un müdahalesi ile top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

ARDA TURAN SKORBORDU DEĞİŞTİRDİ

Maçın daha çok dengeye geldiği ve Trabzonspor'un da hakim olduğu bölüm sonrası Galatasaray, hızlı hücumla skorbordu değiştirdi.

Sağ kanatta topla buluşan Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan'ın topuk pası ile tekrar ceza sahasında topla buluştu ve şutunu çekti. Emre Kılınç'ın sağ çaprazdan çektiği şutu kaleci Uğurcan çeldi, dönen topta Arda Turan boş kaleye yatarak bir vuruş ile topu ağlara gönderdi.

Galatasaray, bu golle birlikte devreyi 1-0 önde kapattı.

GALATASARAY FARKLI KURGUYLA DAHA ATAK!

Trabzonspor, ikinci yarıya topa daha çok sahip olarak başladı. Galatasaray ise ön alanda bıraktığı hızlı hücumcuları Oğulcan ve Emre Kılınç dışında kalabalık ve kademeli bir savunma anlayışı kurguladı. Bu oyun kurgusu sonrası Galatasaray, topa daha az sahip olsa da daha atak görünen taraf oldu.

51'de Saracchi ile gole yaklaşan Galatasaray, bu pozisyonda penaltı bekledi. Hakem Halil Umut Meler, VAR odasındaki Suat Arslanboğa'yı bekledi. Kontrol sonucunda 'Devam' kararı verildi.

OĞULCAN ÇAĞLAYAN, FARKI İKİYE ÇIKARDI

Galatasaray, bu oyun kurgusu sayesinde mücadelenin ikinci golünü de bulan taraf oldu. 54. dakikada Ömer Bayram uzun pasını savunma arkasındaki Oğulcan ile buluşturdu. Oğulcan, kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kaldı ve topu ağlara gönderdi ancak önce ofsayt bayrağı kalktı. Ardından pozisyon VAR'da incelendi ve gol geçerli sayıldı.

Golden sonra Galatasaray, kısa paslarla topu tutup oyunu kontrol altına aldı. Trabzonspor'un ise bu dakikalarda oyun disiplininde koptuğu görüldü.

LEWIS BAKER HARCADI, FALCAO GERİ DÖNDÜ

Kalan dakikalarda Trabzonspor rakip yarı alanda daha etkili gözüktü ancak son vuruşlarda etkisiz kalındı. Bordo-mavililer sonradan oyuna giren Benik Afobe ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşmadan puansız ayrıldı.

Sarı-kırmızılılarda uzun süredir sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Radamel Falcao, 86. dakikada Younes Belhanda'nın yerine oyuna dahil oldu ve 63 gün sonra ilk kez sarı-kırmızılı formayı sırtına geçirmiş oldu. 

CANLI ANLATIM (İLK YARI)

1' Trabzon'da ilk düdük çaldı. 

6' Galatasaray etkili geldi. Oğulcan'ın pasıyla ceza yayının önünde topla buluşan Feghouli'nin sert şutunda top direğin üstünden dışarı gitti.

9' Marcao'nun pasıyla sol kanattan rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahasına giren Saracchi'nin ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

11' Trabzonspor gole çok yaklaştı! Flavio'nun ara pasında ceza savunma arkasına sarkan Djaniny'nin ceza sahası sağ çaprazdan şutunda top uzak kale direğinin dibinden dışarı gitti.

14' Galatasaray'da topu eliyle kesen Taylan Antalyalı sarı kart gördü.

25' Trabzonspor gole yaklaştı! Sol kanattan Baker'in kullandığı köşe vuruşunda Vitor Hugo'nun kafa vuruşunda kaleci Okan direk dibinden topu kornere çeldi.

35' Trabzonspor'da Flavio, Taylan Antalyalı'ya yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart gördü.

42' Trabzonspor'da Abdülkadir Parmak sarı kart gördü. Galatasaray kaleyi karşıdan gören noktadan frikik kazandı.

43' Frikikte topun başına gelen Emre Kılınç'ın vuruşunda top üstten dışarı gitti.

GOL! 44' Galatasaray öne geçti! Oğulcan'ın pasında ceza sahasından Emre Kılınç'ın şutunda kaleci Uğurcan'dan seken topu kale önünde Arda Turan ağlara gönderdi.

İlk yarı sonucu: Trabzonspor 0-1 Galatasaray

İKİNCİ YARI

46' İkinci yarı başladı.

50' Galatasaray 2. gole yaklaştı! Ömer Bayram'ın uzun pasıyla SAvunma arkasına sarkan Saracchi'nin sol çaprazdan vuruşunda öne kaleci Uğurcan'a sonra savunmaya çarpan top kornere gitti.

GOL! 55' Sol kanattan Ömer Bayram'ın pasında kaleci Uğurcan'la karşı karşıya kalan Oğulcan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR incelemesinin ardından gol verildi.

60' Sağ kanattan Omar'ın ortasında ceza sahasında Arda Turan'ın kafa vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

 67' Trabzonspor gole yaklaştı. Taylan'dan kaptığı topla ceza sahasına sokulan Afobe'nin vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

 70' Trabzonspor'da kaleyi karşıdan gören noktadan Baker'in şutunda top kaleci Okan'da kaldı.

74' Trabzonspor gole çok yaklaştı! Sol kanattan ceza sahasına giren Abdülkadir Parmak'ın şutunda top kaleci Okan'dan sekti. Seken topu önünde bulan Abdülkadir'in vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

80' Trabzonspor bu dakikalarda baskısını arttırdı!

85' Galatasaray'da Oğulcan Çağlayan yerini Falcao'ya bıraktı.

Maç sonucu: Trabzonspor 0-2 Galatasaray