26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cristiano Ronaldo rekora doymuyor! Messi ve Casillas'ı yakaladı

Şampiyonlar Ligi'nde Yong Boys'a 2-1'lik skorla mağlup olan Manchester United'da Cristiano Ronaldo başarılması zor iki rekora ortak oldu. Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde 177. maçına çıkarak Devler Ligi'nde en çok maça çıkma rekorunu elinde bulunduran Iker Casillas'ın rekoruna ortak oldu. Öte yandan Ronaldo, bu turnuvada 36 farklı takımın filelerini havalandırdı ve Lionel Messi'ye ait olan rekora da ortak oldu.

14 Eylül 2021 Salı 23:36 - Güncelleme:
Cristiano Ronaldo rekora doymuyor! Messi ve Casillas'ı yakaladı

Premier Lig'de oynanan Newcastle United maçında yıllar sonra yeniden Manchester United formasını giyen Portekizli yıldız, Old Trafford tribünlerini adeta büyüledi.

RONALDO DURDURULAMIYOR

Taraftardan büyük ilgi gördüğü maçta iki kez sahneye çıkan 36 yaşındaki yıldız, 4-1'lik galibiyette önemli pay sahibi olurken tarihe geçecek istatistiklere imza atmıştı.

RONALDO İKİ KEZ TARİHE GEÇTİ

Portekizli futbolcunun en son attığı gol ile Newcastle'a attığı gol arasında 12 yıl 124 gün bulunurken bu sayı, Premier Lig'de bir futbolcunun iki golü arasındaki en uzun ikinci süre olarak kayıtlara geçti.

Maçta iki gol birden atan Ronaldo ayrıca (36 yaş 218 gün), Premier Lig'de Nisan 2010'dan (38 yaş 182 gün; Graham Alexander) bu yana bir maçta iki gol atan en yaşlı oyuncu olmuştu.

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda oynayacakları Young Boys maçının 11'inde yer alan Portekizli yıldız, bir kez daha adını tarihe yazdırdı.

CASILLAS'IN REKORUNU EGALE ETTİ

Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde 177. maçına çıkarak Devler Ligi'nde en çok maça çıkma rekorunu elinde bulunduran Iker Casillas'ın rekoruna ortak oldu.

177 maçla listenin ilk sırasında Ronaldo ve Iker Casillas yer aldı. Onları; Xavi (151), Lionel Messi (149) ve Raul (142) takip etti.

Manchester United formasıyla son Şampiyonlar Ligi maçına Mayıs 2009'da çıkan Cristiano Ronaldo, bu müsabakada görev alarak aynı takım adına oynadığı iki maç arasında en uzun süre geçen dördüncü oyuncu oldu.

LIONEL MESSI'YE ORTAK OLDU

Young Boys ağlarını 13. dakikada sarsarak Devler Ligi'nde sezonun ilk golünü atan Ronaldo, Manchester United'la ikinci maçında üçüncü golünü atarken Messi'nin rekorunu da egale etti.

Şampiyonlar Ligi'nde Young Boys'a ilk golünü atan Cristiano Ronaldo, bu turnuvada 36 farklı takımın filelerini havalandırdı ve Lionel Messi'ye ait olan rekora ortak oldu.

EN ÇOK ATAN RONALDO

135 golle Devler Ligi'nde en çok gol atan isim olan 36 yaşındaki yıldız, Portekiz Milli Takımı ile de milli maçlarda en çok gol atan isim olmuştu.