19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Konya Selçuk Üniversitesi - Olin Edirne maçı deprem nedeniyle durdu

Antalya'da yaşanan deprem Konya Selçuk Üniversitesi - Olin Edirne maçının durmasına neden oldu.

28 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Konya Selçuk Üniversitesi - Olin Edirne maçı deprem nedeniyle durdu
Antalya’da meydana gelen ve şiddetinin 6 olduğu açıklandığı deprem Konya’da da hissedildi. Deprem sırasında Konya Selçuk Üniversitesi-Olin Edirne maçının oynandığı salonda elektrikler kesildi ve karşılaşma bir süre durdu. 15 dakika sonra devam edilen karşılaşmayı konuk ekip 88-76'lık skorla kazandı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk ekip Olin Edirne oldu. Ev sahibi takımın hücumlardan boş dönmesini fırsat bilen Olin Edirne Reha, Francis ve Chiristos'un basketleriyle ilk periyotta aradaki farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Daha sonra toparlanan Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nden Hakan, Sean Williams ve Troy Gillenwater ile karşılık verdi. Karşılaşmanın ilk periyodu 16-21 Olin Edirne'nin üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci periyotta Torku Selçuk Üniversitesi Gillenwater ile arka arkaya sayılar bulup farkı bir sayıya kadar indirdi. Olin Edirne ise Berkay, Erol ve Reha'nın dış atışları ile üstünlüğünü sürdürdü. Periyodun son bölümünde Francis ve Christos'un sayıları farkı açan konuk ekip, soyunma odasına 34-44 önde girdi.

Konuk ekip Olin Edirne karşılaşmanın başından itibaren açılan farkı üçüncü periyotta da korumayı bildi. Reha ve Erol'un 3'lük atışlarıyla fark 14 sayıya kadar çıktı. Bu arada ikili mücadele sonrası sakatlanan Delininkiatis oyun dışı kaldı. Karşılaşmanın üçüncü periyodunu Olin Edirne'nin 54-65 üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın son çeyreğinde ev sahibi Torku Konya Selçuk Üniversitesi Yunus ve Valentin Pastal'ın basketleriyle farkı kapatmaya çalıştı. Ancak hem pota altında hem de dış atışlarda etkili olan Olin Edirne Berkay ve Francis'in basketleriyle buna izin vermedi. Mücadele konuk ekip Olin Edirne'nin 76-88 üstünlüğü ile sona erdi.