26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Fethi Türkeş vefat etti

Milli futbolcu, Beşiktaş’ın unutulmaz golcülerinden Fethi Türkeş hayatını kaybetti.

6 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Fethi Türkeş vefat etti
Milli futbolcu, Beşiktaş’ın unutulmaz golcülerinden, eskilerin ünlü siyasetçisi Zeliha Türkeş’in eşi, Bahçelievler’in önde gelen iş adamı ve siyasetçilerinden Caner Başgezer’in babası Fethi Türkeş vefat etti.
 
Beşiktaş’ın ve Bahçelievler’in efsanesi olan Fethi Türkeş, 5 gün özel bir hastanede verdiği yaşam mücadelesine yenik düştü. Son dönemlerde kalp yetmezliği ve solunum sıkıntısı yaşayan Fethi Türkeş 1942 doğumlu, evli ve 5 çocuk babasıydı. 
 
Fethi Türkeş 6 Kasım Perşembe Şirinevler Ulu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
 
Beşiktaş'ın unutulmaz golcüsü, Bahçelievler ilçesinin ilk Milli Futbolcusu unvanını taşıyan, cadde ve parka adını yazdıran, turizm elçisi gibi spor, sanat, siyaset ve iş dünyasından ünlülerinin ilçeye gelmesini sağlardı.
 
Futbol hayatını tamamladıktan sonra tekrar baba ocağı olan Bahçelievler ilçesine yerleşen Fetih Türkeş, Siyavuşpaşa Mahallesi’ndeki Milli Egemenlik Parkı içerisinde bulunan Milli Cafe'yi işleterek mütevazi bir hayat sürdürüyordu.
 
1965 ve 1969 yıllarında Beşiktaş’ta 5 yıl futbol oynayan Fetih Türkeş 4 şampiyonluk yaşadı. Beşiktaş’ın üst üste şampiyonluk yaşadığı yıllarda oynadığı futbolla ve attığı gollerle göz dolduran Fetih Türkeş Milli Takım’a kadar yükseldi.