29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Emre Mor'dan bir ağır darbe daha! Resmen yeniden gündeme oturdu...

Fenerbahçe'nin ve milli takımın genç yıldızı Emre Mor gündeme gelmeye devam ediyor. Celta Vigo'da oynadığı dönemde performansı tatmin etmeyen Emre Mor ile sözleşme feshedilmiş ve genç oyuncuya 1.5 milyon avro ödenmişti. Mali genel kurulda tartışma yaratmış ve gündeme bomba gibi düşmüştü. İşte detaylar...

Star Gazetesi 20 Aralık 2022 Salı 21:42 - Güncelleme:
Emre Mor'dan bir ağır darbe daha! Resmen yeniden gündeme oturdu...

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Emre Mor Nordsjaelland'da kendini futbol dünyasına tanıtmış ve 10 milyon avroya yakın bir bedelle Alman devi Borussia Dortmund'un yolunu tutmuştu. Tomas Tuchel önderliğinde büyük bir çıkış yapması beklenenen Emre Mor'un Almanya'ya ayak uyduramaması ve Tomas Tuchel'le anlaşamaması sonucu La Liga ekiplerinden Celta Vigo'ya 13 milyon avro karşılığı satışı gerçekleşmişti.

EMRE MOR İÇİN 1.5 MİLYON AVRO

La Liga kulübü Celta Vigo geçtiğimiz yıla ilişkin yapılan mali genel kurulda hem Emre Mor'un hem de Okay Yokuşlu'nun sözleşmelerinin feshedilmesiyle birlikte fesih hakkı olarak yaklaşık 3 milyon avro ödemiş ve iki oyuncunun kulüp ile olan bağını koparmıştı. İspanya kaynaklarında yer alan bilgiye göre; kulübün bu tür fesih süreçlerinden ötürü mali olarak zor duruma girdiği ve ekonomik anlamda yıprandığını yazdı.

EMRE MOR'UN KARİYERİ

Nordsjaelland'ın alt yapısında kariyerine başlayan Emre Mor, büyük bir sıçrama yaparak Borussia Dortmund'a transfer olmuş fakat burada arzuladığını bulamamıştı. Yeniden yüksek bir ücret karşılığı Celta Vigo'ya satılan milli yıldız bu süreçten sonra kariyerinde bir duraklama dönemine girmiş Olympiakos ve Galatasaray olmak üzere iki takıma kısa süreliğine kiralanmıştı. Bu süreçten sonra kariyerinde bir çıkış yakalamak isteyen Emre Mor bedelsiz olarak İstanbul ekibi Fatih Karagümrük'e transfer olmuş ve burada yeniden kendini bularak 2 milyon avro karşılığında Fenerbahçe'nin yolunu tutmuştu.

Star Gazetesi