29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Maç sonuçu: Alanyaspor 0-1 Fenerbahçe

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor deplasmanına konuk oldu. Sarı-lacivertli ekip İrfan Can Kahveci'nin attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti.

24 Eylül 2023 Pazar 19:04 - Güncelleme:
Maç sonuçu: Alanyaspor 0-1 Fenerbahçe

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor deplasmanına konuk oldu. Sarı-lacivertli ekip İrfan Can Kahveci'nin attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti.

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor deplasmanına konuk oldu. Alanya Oba Stadyumu'ndaki maçı Fenerbahçe, 1-0'lık skorla kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 43. dakikada İrfan Can Kahveci kaydetti. Milli futbolcu, bu golüyle birlikte bu sezonki gol sayısını 6'ya yükseltti. İrfan Can, bu sezon ayrıca takım arkadaşlarına 4 kez gol pası verdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, ligde 5'te 5 yaptı. Sarı-lacivertliler, bu sezon toplamda oynadığı 12 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe, ligdeki puanını 15'e yükseltti. Alanyaspor, 7 puanda kaldı.

Fenerbahçe, hafta arasında perşembe günü 3. haftanın erteleme maçında Başakşehir ile karşılaşacak. İsmail Kartal'ın ekibi daha sonra pazar günü sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Alanyaspor, gelecek hafta Adana Demirspor deplasmanına gidecek.

FENERBAHÇE'DE 3 İSİM DEĞİŞTİ

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Corendon Alanyaspor'a konuk olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, bir önceki lig maçının kadrosuna göre ilk 11'de üç değişikliğe gitti.

Teknik direktör Kartal, Bitexen Antalyaspor karşılanmasının ilk 11'inde yer alan ancak Alanyaspor kadrosuna teknik heyet kararıyla alınmayan Serdar Aziz ve Miha Zajc ile sakatlığı bulunan Cengiz Ünder'in yerine, İsmail Yüksek, Dijiku, İrfan Can'a forma verdi.

İsmail Kartal, Alanyaspor karşısında Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred Rodrigues, Sebastian Szymanski, İrfan Can Kahveci, Dusan Tadic, Edin Dzeko ilk 11'ini sahaya sürdü.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Doğukan Demir, İrfan Can Eğribayat, Samet Akaydın, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, Mert Müldür, Umut Nayir, Michy Batshuayi, Jayden Oosterwolde, Miguel Crespo oturdu.

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ise ligde bir önceki Kasımpaşa maçının kadrosuna göre sadece kaleci değişikliğine gitti. Erdoğan, kaleci Mahmut Ertuğrul Taşkıran'ın yerine Yusuf Karagöz'e görev verdi.

Erdoğan'ın Fenerbahçe karşısındaki ilk 11'i; Yusuf Karagöz, Antonio Augusto, Furkan Bayır, Fidan Aliti, Yusuf Özdemir, Richard Coelho, Nicolas Janvier, Barbadas Novais, Efecan Karaca, Carlos Eduardo vöe Sergio Cordova'dan oluştu.

Öte yandan Alanyasporlu futbolcular, sahaya "23-30 Eylül Avrupa Spor Haftası"na ilişkin kutlama pankartıyla çıktı.

FENERBAHÇE TEHLİKESİ

Fenerbahçe, 6. dakikada etkili geldi. Ferdi'nin pasında Dzeko altıpas içerisinde vurdu ancak kaleci Yusuf'u geçemedi.

ALANYA'DA PENALTI BEKLENTİSİ

Fenerbahçe, 13. dakikada bu kez penaltı bekledi. Sebastian Szymanski yerde kaldı, Fenerbahçeli oyuncular hakeme baktı. Hakem Atilla Karaoğlan, mücadelenin devam etmesini istedi.

ÖMER ERDOĞAN'A SARI KART

32. dakikada Alanyasporlu futbolcular sarı kartı bulunan Edin Dzeko için yaptığı faulün ardından kırmızı kart bekledi. Kırmızı kart için itirazda bulunan Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan sarı kart gördü.

LIVAKOVIC GEÇİT VERMEDİ

Alanyaspor 40. dakikada gole yaklaştı. Kullanılan köşe vuruşunda savunmadan seken topa Livakovic son anda uzandı ve golü engelledi.

İRFAN CAN SAHNEYE ÇIKTI

Fenerbahçe, 43. dakikada golü buldu. Sol kanattan gelişen atak sonrası ceza sahasındaki Edin Dzeko topu aldı. Bosnalı futbolcu, sağındaki İrfan Can'ı düşündü. Bu top biraz zayıf kalsa da İrfan topu aldı ve ağları sarstı.

3 DAKİKALIK İNCELEME!

Fenerbahçe'de İrfan Can'ın attığı gol sonrası oyun yaklaşık 3 dakika durdu. Hakem Atilla Karaoğlan, VAR ile uzun süre konuştuktan sonra orta noktayı gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, 1-0 önde tamamladı.

ALANYASPOR DİREĞİ GEÇEMEDİ!

Alanyaspor'da Augusto 54. dakikada direği geçemedi. Bu dakikada sağ kanattan gelişen atakta Loide Augusto'nun ortası direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü.

FENERBAHÇE GOLE YAKLAŞTI

Fenerbahçe, 56. dakikada gole çok yaklaştı. Fred'in kullandığı serbest vuruşta Dzeko'nun kafası direğin yanından auta çıktı.

ALANYA'DA KIRMIZI KART ÇIKTI

Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, Fenerbahçe maçında kırmızı kart gördü.

59. dakikada Fenerbahçe sağ kanattan taç atışı kazandı. Fenerbahçeli Becao, taç atışını hızlı bir şekilde kullanmak istedi. Ömer Erdoğan, bu pozisyonda Becao'ya topu vermedi.

Bunun üzerine Atilla Karaoğlan, ilk yarıdan da sarı kartı olan Ömer Erdoğan'a ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gösterdi.

Erdoğan, kırmızı kartın ardından tribüne çıktı.

TADIC'E İLGİNÇ SARI KART!

Alanya'da 76. dakikada ilginç bir an yaşandı. Hakem Atilla Karaoğlan, istediği yerden oyunu terk etmeyen Dusan Tadic'e sarı kart gösterdi. Daha sonra değişiklik geciktirildi ve Dusan Tadic oyuna devam etti.

78. dakikada ise Dusan Tadic oyundan çıktı. Fenerbahçe'de Sırp yıldızla birlikte bu dakikada Dzeko ve Osayi Samuel de kenara geldi. Batshuayi, Kent ve Oosterwolde oyuna dahil oldu.

İSMAİL KARTAL DA SARI KART GÖRDÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 83. dakikada sarı kart gördü. Bu dakikada yaşanan pozisyon sonra Kartal, taç atışını takımı lehine bekledi. Ancak taç atışını Alanyaspor kullandı. Bu karara tepki gösteren İsmail Kartal, sarı kart gördü.

ALANYA'DA KAZANAN FENERBAHÇE

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe, Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

9. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Ferdi Kadıoğlu'nun pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Dzeko'nun şutunda, kaleci Yusuf Karagöz meşin yuvarlağı kontrol etti.

11. dakika Eduardo'nun ceza sahası dışından şutunda Djiku'ya çarpan top kornere gitti.

39. dakikada Novais'in sağ köşeden korner atışıyla ceza sahasına gönderdiği ortada topla buluşan Aliti'nin şutunda, kaleci Livakovic gole izin vermedi.

43. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Dzeko'nun ceza alanında pasında sağ çaprazda topla buluşan İrfan Can Kahveci, topu ağlara gönderdi: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada İrfan Can Kahveci'nin pasıyla ceza sahası içerisine giren Fred'in plasesinde top kaleci Yusuf'ta kaldı.

56. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Fred'in ortasına iyi yükselen Dzeko'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

57. dakikada sol kanattan ilerleyen Fred, ceza sahası dışında Szymanski'yi buluşturdu. Szymanski'nin sert şutunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay

Corendon Alanyaspor: Yusuf Karagöz, Augusto (Anderson Silva dk. 80), Furkan, Aliti, Yusuf Özdemir, Efecan, Janvier, Richard, Eduardo (Oğuz Aydın dk. 68), Novais (Florent Hadergjonaj dk. 73), Cordova

Yedekler: Yavuz Aygün, Nuno Lima, Leroy Fer, Pione Sisto, Fatih Aksoy, Emirhan, Balkovec

Teknik Direktör: Ömer Erdoğan

Fenerbahçe: Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, Becao, Djiku, Osayi (Batshuayi dk. 78), İsmail Yüksek, Fred, Szymanski (Samet dk. 89), İrfan Can Kahveci (Mert Hakan dk. 90+4), Tadic (Kent dk. 78), Dzeko (Jayden dk. 78)

Yedekler: İrfan, Doğukan, Mert Müldür, Crespo, Umut

Teknik Direktör: İsmail Kartal

Gol: İrfan Can Kahveci (dk. 43) (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Ömer Erdoğan (dk. 59) (Alanyaspor)

Sarı kartlar: Richard, Anderson Silva (Alanyaspor), Dzeko, İrfan Can Kahveci, Ferdi Kadıoğlu, Tadic, Batshuayi, Djiku (Fenerbahçe)