25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Fenerbahçe İrfan Can Kahveci transferinde Başakşehir'le anlaştı

Fenerbahçe, milli futbolcu İrfan Can Kahveci transferi için kulübü Başakşehir'le anlaşmaya vardı.

31 Ocak 2021 Pazar 19:58 - Güncelleme:
Fenerbahçe İrfan Can Kahveci transferinde Başakşehir'le anlaştı

Milli futbolcu İrfan Can Kahveci Fenerbahçe'de. Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci transferi için Başakşehir'le anlaşmaya vardı. 

Fenerbahçe ile görüşme olmadan önce Başakşehir yönetimi, İrfan Can'la da bir görüşme gerçekleştirdi. İrfan Can Kahveci, bu görüşmede 'Ben kulübün menfaatleri hangi takıma uyarsa, oraya giderim' ifadesini kullandı.

İŞTE ANLAŞMA ŞARTLARI

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklamada transferin detayı şöyle açıklandı; "Profesyonel futbolcu İrfan Can Kahveci'nin transferi konusunda Kulübü Medipol Başakşehir FK ile anlaşmaya varılmıştır.

Medipol Başakşehir FK kulübüne toplam transfer bedeli olarak 7.000.000 Avro+KDV ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, futbolcunun kulübümüzde oynadığı süre boyunca gerçekleşecek sportif başarılarımıza bağlı olarak azami 1.000.000 Avro+KDV bonus bedeli Medipol Başakşehir FK Kulübüne ödenecektir.

Futbolcu'nun 3. bir kulübe transfer olması halinde, 11.000.000 Avro'yu aşan tutarın %20 + KDV'si, Medipol Başakşehir FK 'e ödenecektir."

'BABAMIN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİM'

Milli oyuncu, sarı-lacivertli kulübün Youtube kanalına önemli açıklamalarda bulundu.

İrfan Can Kahveci, "Ali Koç Başkanımız buraya kadar geldi. Çok teşekkürler. Emre Ağabey'e teşekkürler. Babamın hayalini gerçekleştirdim. Çok mutluyum. İnşallah Fenerbahçe formasının hakkını vereceğim sahada. Ali Koç başkanımız, Göksel başkanımız, Emre abimiz. Çok teşekkür ederim. Mutluyum" şeklinde konuştu.

'TÜM AİLESİ FENERBAHÇELİDİR'

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu ise transferle ilgili "Bu transferin kahramanı başkanımız Ali Koç'tur. Oyuncuların gelişiminde çok büyük etkisi olan Başakşehir'e, Göksel Gümüşdağ'a, Başkanımız Ali Koç'a teşekkürler. Camiamızın ayakta kalmasının sebebi Ali Koç'tur. Her transferde başroldür. Olmasa başaramazdık. İrfan Can'ın tüm ailesi, kız arkadaşı Fenerbahçelidir." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'DEN KAHVE PAYLAŞIMI

Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci transferi için sosyal medyadan ateşi yaktı. Sarı-lacivertli kulüp, Twitter'dan kahve emojili bir paylaşım yaptı. bu paylaşım kısa süre içerisinde binlerce etkileşim aldı.

PARA VE TAKASLA GİDECEK OYUNCULAR BELLİ OLDU

İddia edilen haberlere göre Fenerbahçe, Başakşehir'e 7 milyon Euro para, Deniz Türüç ve Tolga Ciğerci'yi verecek. Öte yandan şampiyonluk bonusu olarak da 1 milyon Euro'luk rakam belirlendi.