23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Fenerbahçe Kayserispor'a gol oldu yağdı... Tam 6 gol atıldı

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, Kayserispor ile karşı karşıya geldi mücadeleyi Fenerbahçe 5-1 kazandı.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe Kayserispor'a gol oldu yağdı... Tam 6 gol atıldı



Fenerbahçe, ilk yarının son maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Kayserispor'u ağırladı. Sarı-lacivertliler, sahadan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı; puanını 41'e yükseltti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller 51'de penaltıdan Baroni, 61'de Sow, 63'te Mehmet Topal, 70'te Emenike ve 76'da Caner'den geldi. Kayseri'ye Bobo'nun 59'da attığı gol yetmedi.

Süper Lig'de iç sahada son 14 lig maçında yenilmeyen Fenerbahçe, Kayseri karşısında da bu serisini sürdürdü.
Kanarya Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son yenilgisini geçtiğimiz sezonun 20. haftasında Sivasspor karşısında (2-1) alan sarı-lacivetli takım, bu maçın ardından çıktığı 14 mücadelenin 12'sini kazandı, 2'sinde ise beraberlikle ayrıldı.

FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: İlker Meral
SAAT: 19.00
YAYIN: LİG TV

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Meireles, Cristian, Kuyt, Sow, Emenike
YEDEKLER: Mert, Hasan Ali, Webo, Selçuk, Alper, Mehmet Topuz, Salih
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

KAYSERİSPOR: Gökhan, Salih, Abdullah, Zurab, Ömer, Sefa, Mijailovic, Biseswar, Taner, Mouche, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Robert Prosinecki



MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçeli futbolcu Meireles, ligde 3 maç aradan sonra, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile yaptıkları mücadelede ilk 11'de şans buldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın 13. haftadaki Beşiktaş derbisinde ilk 11'de sahaya sürdüğü ve 30. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kalan Portekizli futbolcu, cezalı maçlarıyla beraber, üç lig haftasından sonra yeniden kadroda yer aldı. Yaşadığı sakatlık sonrası 7. ve 12. haftalar arasında forma giyemeyen, 6 haftalık aradan sonra ise Beşiktaş derbisinde 30 dakika sahada kalabilen Meireles, Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısının son karşılaşmasında oynama fırsatını buldu.

ALPER 5 HAFTA SONRA 11'İN DIŞINDA

Teknik direktör Yanal'ın orta alandaki Meireles tercihiyle, sarı-lacivertli formayı ligde aralıksız 5 haftadır giyen Alper Potuk yedek kaldı. Fenerbahçe'nin ligin 11. haftasında Galatasaray ile yaptığı maçta cezalı olduğu için şans bulamayan Alper, derbinin ardından 5 lig haftasında aralıksız ilk 11'in değişmez ismi olmuştu.

ALVES'İN YERİNE BEKİR İRTEGÜN

Teknik direktör Yanal, sarı kart cezalısı Alves'in yerine, savunmada Bekir İrtegün'ü ilk 11'e dahil etti. Ligde en son 9. haftadaki Gaziantepspor mücadelesinde 11 kişilik kadroda yer bulan Bekir İrtegün, Alves'in yokluğunda 7 hafta sonra, yeniden kadroya girdi. Bekir, 15. haftadaki Akhisar Belediyespor mücadelesinde ikinci yarıda Egemen Korkmaz'ın yerine oyuna girerek, şans bulmuştu.

SOW'A ÖDÜL

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, ülkesi Senegal'de yılın futbolcusu seçilen oyuncuları Moussa Sow'a plaket verdi. Uslu, maç öncesi saha kenarında gerçekleştirilen ödül töreninde, Sow'a bir plaket takdim edip, çiçek verdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, ödül töreni sırasında Senegalli oyuncuya tezahüratlarla sevgi gösterilerinde bulundu.

TEKNİK ADAMLARIN MAÇ ÖNCESİ GÖRÜŞLERİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal, karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı değerlendirmede, 17. haftaya girerken en yakın rakipleriyle mevcut olan puan farkını tutmaya çalışacaklarını ifade etti.

Ligde her takımın birbirinden puan alıp vermek konusunda direncinin yüksek olduğunu kaydeden Yanal, "Maçın önemini kavradık. Fenerbahçe'nin arzusu yüksek, tempolu bir şekilde oynayıp kazanmak istiyoruz. Rakibimiz iyi bir takım. Geçen yılki performanslarını unutmamak lazım. Rakibimizi tabeladaki yerine göre değil, oyuncularının özelliklerine ve analizlere göre değerlendiririz. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Kendi üstünlüklerimizi rakibe kabul ettirmek adına sahada olacağız" diye konuştu.

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki ise öncelikle maça futbolu güzelleştirmek için çıkacaklarını belirterek, "Fenerbahçe ligin zirvesinde olan, iyi futbol oynayan bir takım. Evinde çok fazla sürprize yer vermeyen bir ekip. Ancak Fenerbahçe'nin de yenilebilir olduğunu geçen hafta Kardemir Karabükspor maçında gördük. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

Öte yandan, Fenerbahçeli taraftarlar, maç seremonisinden önce ve sonra, bir süre siyasi içerikli tezahürat yaparak, tempo tuttu.