26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Fenerbahçe Yerry Mina'nın peşini bırakmıyor

Gelecek sezonun çalışmalarına şimdiden başlayan Fenerbahçe, Everton'da forma şansı bulamayan Yerry Mina için harekete geçti.

17 Mart 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe Yerry Mina'nın peşini bırakmıyor
2018’de Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası organizasyonunda tam bir patlama yapan ve Kolombiya formasıyla oynadığı futbolla Barcelona’dan Everton’a transfer olan Yerry Mina sezon sonunda İngiltere’den ayılacak.
 
Everton’a büyük umutlarla gelen ve ligin başlarında düzenli olarak forma giymesine karşın daha sonra hocası Marco Silva tarafından yedek kulübesine hapsedilen Yerry Mina takımdan ayrılmayı kafasına koyarken, 24 yaşındaki tecrübeli stoper için Fenerbahçe’nin devreye girdiği öğrenildi. 
 
2017-18 sezonunda Palmieras’tan Barcelona’ya transfer olan ve  Katalan ekibinde sadece 6 maç oynayınca Fenerbahçe ve Galatasaray’ın listesine giren, fakat Dünya Kupası’nda gerçek kalitesini ortaya koyunca 30 milyon Euro karşılığında Everton’ın yolunu tutan Mina için bu sefer Fenerbahçe’nin kolları sıvadığı bildirilirken, Comolli’nin İngiliz kulübüyle temaslarını sıklaştırdığı belirtildi.
 
Premier Lig’de sadece 11 maça çıkan Yerry Mina için kiralama formülünü masaya yatıran Fenerbahçe, Everton’ın vereceği son kararı beklerken, oyuncunun da düzenli olarak forma giymek istediği bir takıma transfer olmayı hedeflediği ifade edildi.
 
Genelde kadroda düşünülmeyen futbolcularını kiralık olarak farklı takımlara gönderen İngiliz kulübü, Onyekuru’da olduğu gibi Mina’yı da kiralık olarak Fenerbahçe’ye gönderemeye sıcak bakıyor.
 
Diriliş Postası