23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Fenerbahçe'de Mesut Özil ve Ozan Tufan kadro dışı

Fenerbahçe'de Mesut Özil ve Ozan Tufan'ın kadro dışı bırakıldığı açıklandı.

24 Mart 2022 Perşembe 15:04 - Güncelleme:
Fenerbahçe'de Mesut Özil ve Ozan Tufan kadro dışı

Fenerbahçe'de Mesut Özil ve Ozan Tufan kadro dışı bırakıldı.

Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Futbol A Takımı oyuncularımız Mesut Özil ve Ozan Tufan, alınan karar gereği kadro dışı bırakılmışlardır. Kamuoyuna duyurulur."

MESUT ÖZİL VE OZAN TUFAN NEDEN KADRO DIŞI BIRAKILDI?

A Spor muhabiri Ahmet Selim Kul'un haberine göre; Mesut Özil'in, sarı lacivertli takımın Süper Lig'de son oynadığı Konyaspor maçında devre arasında oyundan alındığı için, Ozan Tufan'ın ise aynı maçta son dakikada oyuna dahil edildiği için teknik direktör İsmail Kartal'a çok sert tepki gösterdiği öğrenildi. İki futbolcu hakkında alınan kadro dışı kararının gerekçesinin Kartal'a gösterilen bu sert tepkilerin olduğu ileri sürüldü.

Fenerbahçe'de isyan var! Serdar Dursun ve Mesut Özil...

Fenerbahçe forması altında 37 maça çıkan Mesut 9 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Ozan Tufan ise sarı-lacivertli forma ile bu sezon 18 maçta görev alırken gol ya da asist üretemedi.

FENERBAHÇE'DE 'FORMA ADALETİ TARTIŞMASI' KADRO DIŞI KARARLARINI GETİRDİ

DHA'nın haberine göre ise takımın bugün yapacağı akşam idmanı öncesinde Samandıra'da gergin anlar yaşandı. Mesut Özil ile Ozan Tufan'ın İsmail Kartal'a sitemi kadro dışı ile sonuçlandı. Sarı-lacivertli forma ile 37 maçta görev alan Mesut Özil, 9 gol atıp 3 asist yaparken, sahada daha fazla kalmak istemesi ve teknik direktör İsmail Kartal'a sitem ipleri gerdi. Edinilen bilgiye göre Mesut Özil hocasına sitemde bulunarak, 'Sahada daha fazla kalabilirdim. Ben de bu takıma katkı vermeye çalışıyorum' ifadelerini kullandı.

Özil'in ardından Ozan Tufan'ın da sitem etmesi bardağı taşıran son damla oldu. Ozan Tufan'ın, İsmail Kartal'a mücadelelerde görev vermede adaletli olmadığını söylemesi durumu daha da gerdi. Gerçekleştirilen toplantıda sakinliğini koruyan İsmail Kartal, oyunculara yönelik herhangi bir şey söylemezken, konuyu yönetime iletti.

Yönetimin yaptığı toplantı sonrasında ise alınan kararla Mesut Özil ile Ozan Tufan'ın kadro dışı kalması kararlaştırıldı. İki oyuncunun çalışmalarına takımdan ayrı olarak Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde devam etmesi bekleniyor. Öte yandan Ozan Tufan, sarı-lacivertli forma ile çıktığı 182 maçta 21 gol atarken, 24 de asist yaptı.