26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Fernandes'ten Fener'e mesaj!

Fernandes'ten bu kez sürpriz bir adım geldi. Fenerbahçe'nin kapısını çalarak 'Daha düşük ücrete imza atarım' dedi.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Fernandes'ten Fener'e mesaj!
Futbolda dün yok, bugün var... Çok değil, sadece 1.5 yıl önceydi... Beşiktaş forması altında harikalar yaratan, izleyenleri kendisine hayran bırakan bir isimdi Manuel Fernandes...
 
 
Portekizli orta sahanın bu müthiş performansı, ezeli rakipleri de harekete geçirmişti. Düğmeye basan ilk takım Fenerbahçe oldu. Portekizli yıldıza karşılık o dönem Sarı-Lacivertli formayı giyen Özer Hurmacı, Sezer Öztürk ve 2 milyon Euro teklif edildi. Kanarya'nın 5 milyon Euro'ya kadar çıkabileceği belirtiliyordu. Ancak Beşiktaş'ın o dönemki teknik direktörü Samet Aybaba, "Özer ve Sezer'i değil; Cristian, Sow ve Stoch'u isterim" diyerek transfere kapıları kapattı.
 
 
SÜRPRİZ BİR ADIM
 
 
Dedik ya, futbolda dün yok diye... İşte Fenerbahçe Yönetimi'nin o dönem kadrosuna katmak için adeta gözünü kararttığı Manuel Fernandes'ten bu kez sürpriz bir adım geldi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Portekizli yıldız, Beşiktaş Yönetimi kendisini devre arasında elden çıkarmanın planlarını yaparken Fenerbahçe'nin kapısını çaldı. Özellikle Moskova kulüplerinin yakın ilgisini çeken Manuel, menajeri kanalıyla "Fenerbahçe eğer beni istiyorsa, transfer olmaya hazırım. Rus kulüplerinden yıllık 5.5 milyon Euro'luk teklifler aldım. Ancak Fenerbahçe söz konusu olursa, daha düşük bir ücreti kabul edebilirim" dedi.
 
 
YANAL: ASLA OLMAZ
 
 
Fernandes'le ilgili teklifin ulaşmasından sonra Sarı-Lacivertli kurmaylar konuyu teknik direktör Ersun Yanal'a iletti. Orta alanda Kampl üzerinde duran Yanal'a, "Fernandes'i bonservis ücreti olmadan alabiliriz" denildi. Ancak başarılı çalıştırıcı, son dönemde sürekli sorunlarla gündeme gelen Fernandes'e sıcak bakmadı. 5.5 milyon Euro'luk ücrete de değinen Yanal'ın, "Bizde 5.5 milyon Euro'dan daha düşük bir rakama oynamayı kabul eden oyuncu, ne kadar düşerse düşsün bizim dengelerimizin üzerinde olacak. Takımın havasını bozacak hiçbir şeye izin veremeyiz" dediği belirtildi.
 
 
BEŞİKTAŞ KADLEC'İ İSTİYOR
 
 
Beşiktaş-Fenerbahçe hattındaki transfer hareketliliği sadece Fernandes'le sınırlı değil. Siyah-Beyazlılar, sol kanatta Motta'nın aldığı cezalar nedeniyle 1 yıllığına kiralanan Brezilyalı'nın üzerine 'çizik' atmak üzere. Kartal'ın bu oyuncuyu devre arasında gönderip Fenerbahçe'de yabancı kontenjanı nedeniyle forma bulamayan Kadlec'i kadrosuna katabileceği ifade edildi.