29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Maç sonucu: Çaykur Rizespor 0-1 Galatasaray

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar rakibini 1-0 mağlup etti.

IŞIL SEREN ŞENER28 Ekim 2023 Cumartesi 18:05 - Güncelleme:
Maç sonucu: Çaykur Rizespor 0-1 Galatasaray

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan maçı Galatasaray 1-0 kazandı. Sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren golü 68. dakikada Sergio Oliveira kaydetti.

GALİBİYET SERİSİ 9 MAÇA ÇIKTI

Ligde 8 maçlık galibiyet serisi bulunan sarı kırmızılı takımın bu serisi 9 maça çıkardı.

Alınan bu sonuçla birlikte Galatasaray puanını 28 yaptı. Rizespor ise 14 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray, Kasımpaşa'yı konuk edecek. Rizespor ise Gaziantep Fk'ye konuk olacak.

OKAN BURUK'TAN 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu üçüncü haftasında oynadığı Bayern Münih kadrosundan üç değişiklikle karşılaşmaya çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Okan Buruk, Bayern Munih maçında iğne ile sahaya sürdüğü Arjantinli futbolcu Icardi'ye bu maçta da ilk 11'de görev verdi.

Buruk, Şampiyonlar Liginde Bayern Munih'e 3-1 yenildikleri maçta görev alan oyunculardan Kazımcan Karataş, Kaan Ayhan ve Tete'yi yedeğe çekerken, Rizespor karşısında bu futbolcunun yerine Angelino, Kerem Demirbay ve Mertens'i görevlendirdi.

Galatasaray maça, Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Zaha, Icardi ilk 11'i ile başladı.

Takımın yedek kulübesinde ise Kazımcan Karataş, Kaan Ayhan ve Tete'nin yanı sıra Günay Güvenç, Lemos, Halil İbrahim Dervişoğlu, Hakim Ziyech, Nellson, Barış Alper Yılmaz, ve Cedric Bakambu oturdu.

İLHAN PALUT'UN KADRO TERCİHİ

Yeşil-mavili ekibin teknik direktörü İlhan Palut, ligde son oynadıkları ve 3-1 kaybettikleri Mondihom Kayserispor maçı kadrosunda 3 değişikliğe gitti.

Palut, ilk 11'de Muhammet Taha Şahin, Varesanovic, Benhur Keser ve Gaich'e görev vermezken bu oyuncuların yerine cezası tamamlanan Mİthat Pala, Eray Korkmaz, Zeqiri ve Mİnchev'e yerine görev verdi.

Çaykur Rizespor maça; Gökhan Akkan, Eray Korkmaz, Mocsi, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Mithat Pala, Shelvey, Olawoyin, Zeqiri, Sauerbeck, Minchev 11'i ile başladı.

FİLİSTİN'E DESTEK GELDİ

Yeşil-mavili taraftarlar, Galatasaray maçına yoğun ilgi gösterdi. Çaykur Didi Stadı'nı dolduran taraftarlar, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları nedeniyle Filistin'e destek verdi.

Takımlarını desteklemek için tribündeki yerini alan binlerce Çaykur Rizespor taraftarı, Filistin bayrağı ve atkıları açarak Filistin lehine sloganlar attı, dua etti.

Taraftarlar,"Kudus özgür olana kadar mücadele devam edecek. Kudüs İslam'ındır. Öldürülen kardeşin ölen sensin" pankartları açtı.

MAÇ TEMPOSUZ BAŞLADI!

Galatasaray ile Rizespor'un karşı karşıya geldiği maçın ilk 10 dakikasında iki takım kontrollü bir oyun ortaya koydu. Mücadeledeki ilk etkili atak 14. dakikada Galatasaray adına Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi.

Soldan Mertens'in pasına Kerem, gelişine çok sert vurdu. Kaleci Gökhan Akkan son anda topu çeldi.

MERTENS'İN ETKİLİ ŞUTU

İki takım adına da temposuz geçen dakikalar devam ederken 34. dakikada Mertens sahneye çıktı. Ceza sahası dışından topla buluşan Mertens çok sert vurdu. Top yandan az farkla auta gitti. Taraftarlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi.

OKAN BURUK'TAN DEĞİŞİKLİKLER

İkinci yarı Okan Buruk oyuna müdahale etti. Sarı kırmızılı takımda Kaan Ayhan, Sergio Oliveira ve Ziyech oyuna girerken, Mertens, Kerem Demirbay ve Angelino oyundan ayrıldı.

RİZESPOR KALEYİ YOKLADI!

Çaykur Rizespor, mücadelenin 48. dakikasında Minchev ile gole yaklaştı. Tecrübeli oyuncu yay üzerinden uzak köşeye doğru vurdu ama top yandan dışarı gitti.

RİZESPOR PENALTI BEKLEDİ

Rizespor, 52. dakikada penaltı bekledi, Kadir Sağlam oyunu devam ettirdi. Ev sahibi ekipte Mithat Polat ile Galatasaraylı Zaha ikili mücadeleye girdi. Rizesporlu futbolcular penaltı beklese de hakem oralı olmadı.

İKİNCİ YARI TEMPO ARTTI

Galatasaray'da Sacha Boey, sağ kanattan ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ama top kaleci Gökhan'da kaldı.

Skoru henüz bozamayan Okan Buruk, oyuna bir müdahale daha yaptı. 66. dakikada sarı kırmızılı takımda Zaha kenara gelirken Tete oyuna girdi.

G.SARAY, OLIVEIRA İLE ÖNE GEÇTİ

Sergio Oliveira 68. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Icardi'nin geriye doğru bıraktığı topta Oliveira, gelişine çok sert vurdu. Savunmaya çarpan top kaleciyi yanılttı ve ağlarla buluştu.

RİZESPOR'UN GOLÜ VAR'DAN DÖNDÜ

Rizespor, Galatasaray'ın golüne 2 dakika sonra yanıt verse de gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Savunma arkasına atılan topa Gustavo sol ayağıyla çok iyi vurdu ve uzak köiden topu ağlara gönderdi ama gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Rizespor'un yediği golden sonra etkili gelmeye devam etti. Soldan kullanılan kornerin ardından yay üzerinde topla buluşan Halil İbrahim gelişine vurdu ama top kaleci Muslera'da kaldı.

KEREM AKTÜRKOĞLU NET FIRSATI KAÇIRDI

Ön alanda yapılan baskı sonucu kazanılan topu Hakim Ziyech, Tete'ye bıraktı. O çaprazdan kaleye vurdu ama kaleci Gökhan gole izin vermedi. Dönen topa Kerem vurdu ama müsait pozisyonda topu dışarı gönderdi. Mücadelede başka gol çıkmadı ve Galatasaray sahadan 1-0 üstün ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR(İLK YARI)

14. dakikada Zaha'nın soldan ceza yayı üzerine yerden pasında, Mertens'in üzerinden atladığı topa Kerem Aktürkoğlu'nun plase vuruşunda, kaleci Gökhan Akkan sağına uzanarak meşin yuvarlağı çelmeyi başardı.

16. dakikada kazanılan köşe vuruşunda, Sauer'in soldan ceza sahası içerisine ortasında, Emirhan Topçu'nun şutu istediği gibi olmayınca top kaleci Muslera'nın kucağında kaldı.

34. dakikada Torreira'nın ara pasında Mertens'in yaklaşık 25 metreden dönüp vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.

38. dakikada Mithat Pala'nın ara pasında hareketlenen Sauer, ceza sahası içerisine girdikten sonra sol ayağına alıp şutunda, top iyi yer tutan Muslera'da kaldı.

45. dakikada kazanılan köşe vuruşunda, Kerem Demirbay'ın sağdan ceza sahası içine ortasında, Abdülkerim Bardakçı'nın ayak içi şutunda, Olawoyin filelere gitmekte olan topu kafa ile oyun alanına çeldi.

Mücadelenin ilk yarısı, 0-0 berabere noktalandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Halil İbrahim Pehlivan'ın pasıyla topla buluşan Martin Minchev'in şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

52. dakikada Gustavo'nun pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Jonjo Shelvey'in vuruşunda meşin yuvarlak dışarı gitti.

55. dakikada sağ çaprazdan topu alan Altin Zeqiri'nin ceza sahası içine girip yaptığı vuruş ile meşin yuvarlak dışarı çıktı.

66. dakikada ceza sahası içine sağ taraftan giren Sacha Boey'in vuruşunda kaleci Gökhan Akkan meşin yuvarlağı kurtardı.

68. dakikada Icardi'nin pasıyla topla buluşan Sergio Oliveira'nın ceza sahası dışından sert vuruşunda Emirhan'a da çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1

70. dakikada Çaykur Rizespor'un atağında seken topla beraber topla buluşan Benhur Keser ceza sahası dışından vuruşuyla topu ağlara ağlara gönderdi. Pozisyonun ofsayt olmasından dolayı gol iptal oldu.

77. dakikada Icardi'nin vuruşunda savunmadan seken topa gelişine vuran Kerem'in şutunda meşin yuvarlak daışarı çıktı.

Hakemler: Kadir Sağlam, Esat Sancaktar, İbrahim Bozbey

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Eray Korkmaz (Muhammet Taha dk. 78), Attila Mocsi, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan (Hojer dk. 83), Mithat Pala (Varesanovic dk. 78), Jonjo Shelvey, Gustavo, Olawoyin, Altin Zeqiri (Gaich dk. 83), Minchev (Benhur Keser dk. 67)

Yedekler: Zafer, Alikulov, Seyfettin Anıl, Janne-Pekka, Faye

Teknik Direktör: İlhan Palut

Galatasaray: Fernando Muslera, Sacha Boey, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Angelino (Kaan Ayhan dk. 46), Lucas Torreira, Kerem Demirbay (Sergio Oliveira dk. 46), Wilfried Zaha (Tete dk. 67), Dries Mertens (Hakim Ziyech dk. 46), Kerem Aktürkoğlu (Barış Alper Yılmaz dk. 87), Mauro Icardi

Yedekler: Günay, Victor Nelsson, Kazımcan Karataş, Cedric Bakambu, Halil Dervişoğlu

Teknik Direktör: Okan Buruk

Gol: Sergio Oliveira (dk. 68) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Altin Zeqiri, Gustavo, Taha (Çaykur Rizespor) Günay Güvenç, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech (Galatasaray)