29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Maç sonucu: Galatasaray 4-2 Samsunspor

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, Yılport Samsunspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, rakibini Kerem Aktürkoğlu (2) Abdülkerim Bardakcı ve Mauro Icardi'nin attığı gollerle 4-2 mağlup etti.

16 Eylül 2023 Cumartesi 18:53 - Güncelleme:
Maç sonucu: Galatasaray 4-2 Samsunspor

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray ile Yılport Samsunspor karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park'ta oynanan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray 4-2'lik skorla kazandı.

Galatasaray, 7 ve 29. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle maça hızlı başladı. 42. dakikada Kerem bu kez asisti yaptı, Abdülkerim Bardakçı golü attı ve ilk yarı 3-0 sona erdi.

Samsunspor, ikinci yarının ilk saniyelerinde Landry Dimata'nın golüyle farkı 2'ye indirdi. Carlo Holse'nin 61. dakikada frikikten attığı gol, konuk ekibi umutlandırdı.

Galatasaray, 67. dakikada Hakim Ziyech'in asisti, Mauro Icardi'nin kafa golüyle maçın skorunu belirledi.

GALATASARAY'IN 16 MAÇLIK NAMAĞLUP SERİSİ

Resmi maçlardaki yenilmezlik serisini 16 maça çıkaran Galatasaray, 10 puana ulaştı. Ligin yeni takımı Samsunspor ise henüz galibiyetle tanışamadı ve 4 maç sonunda 1 puanda kaldı.

Galatasaray, hafta içinde Kopenhag ile evinde karşılaştıktan sonra ligde Rams Başakşehir'in konuğu olacak. Samsunspor ise Antalyaspor deplasmanında ilk galibiyetini arayacak.

OKAN BURUK, KAZANAN 11'İ BOZMADI

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Yılport Samsunspor'u konuk eden Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, ligde son yaptıkları Gaziantep FK müsabakasının ilk 11'inde değişikliğe gitmedi.

Ligde çıktığı 3 maçta 1 beraberlik, 2 galibiyet alan sarı-kırmızılı ekip, 5. haftada ligin yeni takımlarından Samsunspor'u konuk etti. Süper Lig'e verilen milli maç arasından önce son olarak deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşan ve 3-0'lık galibiyetle dönen Galatasaray, yaklaşık 2 hafta sonra sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı ekip, Samsunspor karşılaşmasında Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi 11'i ile mücadele etti.

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Günay Güvenç, Davinson Sanchez, Halil Dervişoğlu, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan, Sergio Oliveira, Barış Alper Yılmaz, Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele ve Cedric Bakambu bekledi.

Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşındaki Molde ve ligin 4. haftasındaki Gaziantep FK maçında kullandığı ilk 11'i Samsunspor müsabakasına da sahaya sürdü.

G.SARAY'IN ÜÇ YENİSİ KADRODA

Galatasaray'ın yeni transferleri Davinson Sanchez, Hakim Ziyech ve Tanguy Ndombele, kadroda yer aldı.

Sarı-kırmızılı ekibin İngiltere'nin Tottenham takımından renklerine bağladığı Kolombiyalı savunma oyuncusu Sanchez, Fransız orta saha Ndombele ile Chelsea'den alınan Ziyech, ilk kez bir maçın kadrosuna girdi.

Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde birer maça çıkan ancak bir süredir bireysel program uygulanan Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha'ya ise kadroya yer verilmedi.

OKAN VE EMRE ESKİ TAKIMLARINA KARŞI

Yılport Samsunspor'da top koşturan Okan Kocuk ve Emre Kılınç, eski takımları Galatasaray'a karşı forma giydi.

Sarı-kırmızılı takımdan yaz transfer döneminde Karadeniz temsilcisine transfer olan iki futbolcu, RAMS Park'a rakip olarak geldi. İki futbolcu da ilk 11'de eski takımlarına karşı mücadele etti.

RAMS PARK TIKLIM TIKLIM

Galatasaray taraftarı müsabakaya yoğun ilgi gösterdi. Süper Lig'de ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yoluna kayıpsız devam eden sarı-kırmızılı ekibin Samsunspor müsabakasında tribünlerde yaklaşık 45 bin taraftar yer aldı. Samsun temsilcisi için ayrılan yer de kırmızı-beyazlı taraftarlar tarafından büyük oranda dolduruldu.

GALATASARAY GOLLE BAŞLADI

Galatasaray maçın ilk düdüğünden itibaren atak başladı ve oyunu Samsunspor yarı alanına yıktı. Tempolu ve golü isteyerek başlayan Galatasaray, 7. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile öne geçti.

Dries Mertens'in pasında savunmadan seken topu önünde bulan Kerem Aktürkoğlu, ceza alanında sağ çaprazdan gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Okan Koçuk'un sağından uzak köşede ağlarla buluşturmayı başardı.

DIMATA, BOŞ KALEYE ATAMADI

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi ile etkili olmayı sürdürürken Samsunspor, 15. dakikada Dimata ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Marc Bola'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Landry Dimata'nın boş kalaye gelişine yaptığı vuruş üst direkten oyun alanına geri döndü.

KEREM'DEN İKİNCİ GOL

Mücadelenin temposu ilk 20 dakikadan sonra düşmeye başladı ancak Galatasaray'ın oyun üstünlüğü devam etti.

29. dakikada Mertens'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, penaltı noktası gerisinden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Okan Koçuk'un solundan ağlarla buluşturarak kendisinin ve takımının maçtaki ikinci golünü atan isim oldu.

KEREM'DEN BU KEZ ASİST

Samsunspor'a ilk yarıda oyun kurma izni vermeyen Galatasaray, arka arkaya ataklarla farkı artırmayı denedi.

42. dakikada duran toptan skor 3-0'a geldi.

Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Kerem Aktürkoğlu'nun ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşunda, top Okan Koçuk'un yanından ağlarla buluştu.

KEREM AKTÜRKOĞLU: 7 MAÇTA 10 GOLE ETKİ

Kerem Aktürkoğlu, Trendyol Süper Lig'de oynadığı son 7 maçta 3 gol ve 9 asist olmak üzere 12 gole katkı sağladı.

Galatasaray, bu golle birlikte ilk yarıyı farklı şekilde önde kapattı.

SAMSUNSPOR'DAN 15 DAKİKADA 2 GOL

Galatasaray'da yeni transfer Hakim Ziyech, 46. dakikada Tete'nin yerine oyuna dahil oldu.

İlk yarıda tutuk bir görüntü sergileyen Samsunspor, ikinci yarının başlamasından saniyeler sonra golü buldu.

İkinci yarının ilk atağında Flavien Tait'in pasıyla topla buluşan Landry Dimata, ceza yayından yaptığı sert ve düzgün vuruşla topu Muslera'nın yanından ağlarla buluşturmayı başardı.

Samsunspor, ikinci yarıda daha fazla topun sahibi olan ve hücum eden taraf oldu. Galatasaray, yarı sahasında beklerken konuk ekip 61. dakikada farkı 1'e indirdi.

Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Holse'nin, doğrudan kaleye gönderdiği şutunda barajdaki Abdülkerim Bardakcı'ya çarpan top Muslera'yı yanıltarak ağlarla buluştu.

ASİST ZIYECH, GOL ICARDI!

Bu golün ardından Galatasaray'da Mertens yerine Barış Alper Yılmaz oyuna dahil oldu.

3-2'den sonra Galatasaray, oyun anlayışını değiştirerek topa daha fazla hakim olmaya ve atak yapmaya başladı. Özellikle sağ kanattaki Hakim Ziyech'i etkin kullanmaya başlayan Galatasaray, ataklarını sıklaştırdı.

67. dakikada Hakim Ziyech, ilk maçında asistini yapmayı başardı.

Hakim Ziyech'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda, topa hareketlenen Mauro Icardi'nin kafa vuruşuyla top Okan Koçuk'un solundan filelere gitti.

ICARDI'NİN ÇILGIN FORM GRAFİĞİ

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, son 34 resmi maçında 31 gol ve 9 asistle toplam 40 gole etki ederek müthiş bir grafik yakaladı.

NDOMBELE'DE OYUNA GİRDİ

Sarı kırmızılılar, skoru 4-2'ye getirdikten sonra da topun sahibi oldu. 3-2'den sonra umutlanan Samsunspor ise Icardi'nin golü sonrası oyun disiplininden koptu.

Düşük tempoda paslaşan ve oyunun kontrolünü tutan Galatasaray'da bir diğer yeni transfer Tanguy Ndombele, 75. dakikada Kerem Demirbay'ın yerine oyuna dahil oldu.

DEVLER LİGİ ÖNCESİ MORAL DEPOLADI

Maç sonunu güvenli bir şekilde ve kısa paslarla topa hakim olarak geçiren Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında çıkacağı ilk maç öncesi 4-2'lik galibiyetle moral depoladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

7. dakikada Galatasaray öne geçti. Torreira'nın uzun pasında ceza sahası önünde, sağ çaprazda topla buluşan Mertens bekletmeden meşin yuvarlağı ceza sahasına gönderdi. Altıpas önünde topa gelişine vuran Kerem Aktürkoğlu fileleri havalandırdı: 1-0.

15. dakikada Samsunspor gole çok yaklaştı. Fofana'nın pasında sol kanatta topla buluşan Bola'nın ortasında, ceza sahasında Dimata'nın şutunda top üst direğe çarptı.

29. dakikada sarı-kırmızılılar farkı 2'ye çıkardı. Boey'in pasında sağ kanatta topla buluşan Mertens'in ortasında, ceza sahası içinde Kerem Aktürkoğlu'nun bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

42. dakikada ev sahibi ekip bir gol daha buldu. Kerem Aktürkoğlu'nun sağ taraftan kullandığı kornerde Abdülkerim Bardakcı, topa kafayla vurdu ve fileleri havalandırdı: 3-0.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

46. dakikada Flavien Tait'in pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Landry Dimata'nın yerden düzgün yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-1

60. dakikada Samsunspor'da kaleyi karşıdan gören yerden kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Carl Holse'nin yaptığı vuruşta barajda bulunan Abdülkerim Bardakcı'ya da çarpan top kaleci Fernando Muslera'nın sağından ağlara gitti. 3-2

67. dakikada sağ tarafta topla buluşan Hakim Ziyech'in ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta ceza sahası içinde Mauro Icardi'nin kafayla dokunuşunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 4-2

Hakemler: Cihan Aydın, Çağlar Uyarcan, Gökhan Bilir

Galatasaray: Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Lucas Torreira (Kaan Ayhan dk. 86), Kerem Demirbay (Tanguy Ndombele dk. 74), Tete (Hakim Ziyech dk. 46), Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu (Halil Dervişoğlu dk. 85), Mauro Icardi

Yedekler: Günay Güvenç, Davinson Sanchez, Sergio Oliveira, Barış Alper Yılmaz, Kazımcan Karataş, Cedric Bakambu

Teknik Direktör: Okan Buruk

Samsunspor: Okan Koçuk, Kingsley Schindler (Muhammed Gümüşkaya dk. 83), Yunus Emre Çift, van Drongelen, Marc Bola, Soner Aydoğdu (Osman Çelik dk. 46), Flavien Tait (Ercan Kara dk. 83), Emre Kılınç (Nanu dk. 83), Carl Holse, Moryke Fofana (Laetan Laura dk. 70), Landry Dimata

Yedekler: Jakub Szumski, Alim Öztürk, Zeki Yavru, Soner Gönül, Lubomir Satka

Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu

Goller: Kerem Aktürkoğlu (dk. 7 ve 29), Abdülkerim Bardakcı (dk. 42), Mauro Icardi (dk. 67) (Galatasaray), Landry Dimata (dk. 46), Carl Holse (dk. 60) (Samsunspor)

Sarı kartlar: Yunus Emre Çift, Flavien Tait, Marc Bola (Samsunspor), Victor Nelsson, Okan Buruk (Galatasaray)