29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Galatasaray Mancini ile el sıkıştı

Ünal Aysal, Roberto Mancini ile Les Ottomans’da biraraya gelerek 5.5 milyon euroya el sıkıştı. İtalyan hocanın bugün imzayı atması bekleniyor.

Alper Mert29 Eylül 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray Mancini ile el sıkıştı
VE Galatasaray, Roberto Mancini’yi İstanbul’a getirdi. 8 milyon eurodan kapıyı açtıktan sonra pazarlıksonucu 4.5 milyon euro ile 1 milyon euro bonusu kabul eden İtalyan teknik adam, Sabiha Gökçen Havalimanı’na indikten sonra Başkan Ünal Aysal’ın sahibi olduğu Les Ottomans Otel’e geçti. Aysal burada, Mancini ile yemek yedi ve son bir görüşme yaparak detayları konuştu. Mancini’nin bugün 3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Yardımcılar için pazarlık

İtalyan hocanın yardımcıları fitness koçu Ivan Carminati, antrenör Fausto Salsano, kaleci antrenörü Massimo Battara’yı da yanında getireceği ve Türk yardımcı istemediği belirtildi. Aysal’ın ise bir Türk yardımcıyı Mancini’nin ekibine dahil etmek istediği ancak bu sorunun imzayı etkilemeyeceği ifade edildi. Programda bir değişiklik olmazsa tecrübeli çalıştırıcı yarın takımla birlikte İtalya’ya gidecek ve Juventus karşılaşmasnıda takımın başında olacak.

GÖRÜŞMENİN ARDINDAN İLK AÇIKLAMA

Galatasaray'da kulüp başkanı Ünal Aysal ile İtalyan teknik adam Roberto Mancini arasındaki görüşme sona erdi.

Kuruçeşme'deki Les Ottomans Otel'de Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan'ın da yer aldığı görüşme, yaklaşık 5 saat sürdü. Mancini, otelde konaklarken, görüşmenin ardından ilk olarak Aysal, daha sonra da Arıboğan otelden ayrıldı.

Otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arıboğan, "Mancini ile görüşmelere başladık. Yarın tekrar bir araya geleceğiz ve ayrıntıları açıklayacağız" dedi.

Arıboğan, Mancini'nin yardımcıları konusunda bir anlaşmazlık olup, olmadığı şeklindeki bir soruya da "Hayır öyle bir şey yok. Biz kendisiyle görüşüyoruz" yanıtını verdi.

Olumlu geçen görüşmelerin yarın kaldığı yerden devam edeceği bildirildi.


4 lig, 8 kupa şampiyonluğu

48 yaşındaki Mancini, kariyerine 2000’de Lazio’da yardımcı antrenör olarak başladı. 2001’de Fatih Terim’in ayrılmasından sonra Fiorentina’nın başına geçti. O sezon takımı Serie A’da tutamayan Mancini, daha sonra Lazio, İnter ve Man City’yi çalıştırdı. Fiorentina ve Lazio’da İtalya Kupası, İnter’de 3 lig şampiyonluğu, 2 Süper Kupa ve 2 İtalya Kupası, Man City’de lig şampiyonluğu, FA Cup ve Community şampiyonluğu kazandı.