19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Mustafa Cengiz: Fatih Terim'e 'neden yalnızsın' diye sordum

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile Teknik Direktör Fatih Terim'in Türk Telekom Stadı'nda görüştü. Başkan Cengiz görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

14 Ocak 2021 Perşembe 13:52 - Güncelleme:
Mustafa Cengiz: Fatih Terim'e 'neden yalnızsın' diye sordum

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in düzenleyeceği basın toplantısı öncesinde sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim Türk Telekom Stadı'na geldi. Fatih Terim ve Mustafa Cengiz ile görüşme gerçekleştirdi.

Terim görüşme sonrası stadyumdan ayrıldı. Başkan Cengiz ise hem hocayla yaptığı görüşmeye hem de Terim'in Yeni Malatyaspor maçı sonrası kullandığı "Kendimi yalnız hissediyorum... Mayıs'ta sözleşmem bitiyor"  ifadelerine dair açıklamalar bulundu.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şöyle:

"HAKSIZ SUÇLAMALAR VAR"

"3-5 gündür büyük bir kaos yaratma, özellikle sosyal medyada üzüldüğüm, bana göre haksız suçlamalar var. Herkese saygı duyarım. Taraftar şunu unutmasın: Geçmişini bilmeyen, geleceğini yönetemez, karar veremez."

"GÖREVE GELDİĞİMİZDE 157 MİLYON EURO BORCUMUZ VARDI"

"Önemli olan fotoğraf değil, filmdir. Biz aldığımızda genel durum şuydu, 157 milyon euroya yakın borcumuz vardı. 147 milyon euro olarak UEFA'ya bildirilmişti. Dany ve Chedjou'nun koydurduğu transfer yasakları vardı. 31'inde görevi aldık, 32M€ ödememiz vardı"

"MİLAN BİZİ TAKİP ETTİ"

"UEFA, tarihinde ilk defa bir kulüple ikinci kez Finansal Fair Play anlaşması yaptı. UEFA'da yer yerinden oynadı, Milan bizi takip etti."

"BEN YAPAYALNIZIM"

"Benim bütün arkadaşlarımı bıktırdılar. Kuruş beklemeden çalışan yöneticilerimiz bıktı. Bıkmış durumdalar bu kadar haksız eleştirilere. Buna ben de dahilim ama direniyorum. Hastalıklara direndiğim gibi. Hiç kimse bana acımasın, ben yapayalnızım. Bundan da şikayet etmiyorum, tükenene kadar mücadeleme devam edeceğim."

"DERBİDE ÖLÜMÜNE OYNAYACAĞIZ"

"Beşiktaş derbisine kazanmak için çıkacağız. Değerli bir rakiple oynayacağız. Gerek teknik direktörümüz, gerek oyuncular ölümüne oynayacaklar."

"KEREM'İN KAÇIRDIĞI PENALTIYA HOCA DA BEN DE ÇOK ÜZÜLDÜK"

"Kupa maçında Kerem Aktürkoğlu penaltı kaçırınca çok üzüldüm. Az önce hocamız da bana "Keşke ben kaçırsaydım o penaltıyı da Kerem kaçırmasaydı" dedi."

"TARAFTARA GÖRE BECERİKSİZ BİR YÖNETİMİZ"

"Bir taraftar olarak bakarsak 'beceriksiz' bir yönetimiz, 'vasat' bir yönetimiz. Teknik heyete bu kadar oyuncu aldık, onlar beceremedi gibi bir algı oluşmasın sakın."

"FUTBOLCU ALIM-SATIMINDA 18 MİLYON ARTIDAYIZ"

"Şu an bu tabloyu bilgilendirme yapmak adına gösteriyorum. Geldiğimizden beri 47 futbolcu almışız, 44 milyon euro harcamışız. Geldiğimizden beri 68 oyuncu satmışız, 62 milyon euro kazanmışız. 18 milyon euro artıdayız."

"GÖKSEL BEY'LE GÖRÜŞTÜM"

"ultrAslan'ı ben yönlendiriyormuşum. Ya transfer ya istifa diye onlar söylüyor, bana söylüyor. Göksel Bey ile görüştüm, ne görüştüysem de açıklamış Göksel Bey. Ben ultrAslan'a açıklama yaptırmış olsam, niye görüşeyim Göksel Bey'le?"

"HAYALLER VAN PERSİE, GERÇEKLER TAM TERSİ"

"İrfan Can için benim ne fiyat verdiğimi de tahmin edersiniz. Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi."

"HOCANIN YALNIZ HİSSETMESİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL"

"Hocama 'neden yalnız hissediyorsun' diye sordum. 'Yahu o hale geldim. Sinirlendim' dedi. Hocamızın yalnız hissetmesi bizimle ilgili değil. Hocamdan Allah bu sinerjiyi, bu yaşta bu gücü eksiltmesin. Çünkü hiç kolay bir şey değil. Ben kendimden biliyorum." 

"KAVGA İZLEMEK İÇİN ÇEKİRDEK ALANLAR NETFLİX İZLESİNLER"

"Hocamızla küstük-barıştık diye bir şey yok. Eğer kavga izlemek için çekirdek aldılarsa, o çekirdekleri Netflix izleyerek yesinler."

"BURAYA KAYYUM ATANIRSA BUNA BEN DAYANAMAM"

"Hiç transfer yapamayabiliriz. Hiç transfer yapamayınca istifa en kolay yolu. Benim için istifa etmek kadar beni kurtaracak bir şey olmaz ama aradan bir müddet geçtiğinden sonra buraya kayyum atanırsa buna ben dayanamam."

"LİMİTİ İKİ DEFA AŞANLAR OLDU"

"Limiti iki defa aşanlar oldu, ne oldu? Olmadı herhalde, biz yalan gördük. TFF'ye sürekli soruyorum. Limiti aşanlar yanımda. Ses yok."

"İYİ BİR ADAY GÖRMEZSEM BAŞKAN ADAYI OLURUM"

"İşi yürütecek iyi bir aday görürsem onun lehine çekilirim. Ama iyi bir aday görmezsem aday olabilirim."

OĞULCAN ÇAĞLAYAN AÇIKLAMASI

"Oğulcan Çağlayan’ın sözleşmesinde ilk maddeyi de okudum, son maddeyi de okudum. Ben iş alan da oldum, iş veren de. Kararda da ayartan kulüp olmadığımız söyleniyor. Futbolcu köle değil. FIFA'da açıkça diyor ki 'Futbolcunun oluru olmadan tek taraflı uzatamazsın'. Herhangi bir spor hukukçusuna sorsalar bu cevabı alırlardı."

"FALCAO BİZE SAKAT GELMEDİ"

"Falcao bizim çok değerli bir oyuncumuz fakat eğrisi doğrusu sakatlıktan kurtulamadı. Bize gelirken sakat değildi. Taraftarın ilgisine ve beklentisine cevap vermek için oynamaya çalışınca problem yaşadı."

"FATİH TERİM'İN SÖZLEŞMESİ MAYISTA BİTMİYOR"

"Fatih Terim'in sözleşmesi mayısta bitmiyor. Biz 2+3 yıllık sözleşme yaptık. Hocamızın onu demesi o andaki gerginlikten. Ben burada 33 sene kalayım 33 sene devam ederim hocamla."