23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Galatasaray'da Muslera müjdesi

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren G.Saray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Uruguaylı kaleci ile sözleşmesini uzatmak için anlaştıklarını söyledi; detayları hakkında ise bilgi vermedi Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Drogba'nın kalmak istediğini açıklayan Arıboğan, İngiliz kulüplerin listesinde bulunan Sneijder için de '25 milyon Euro verseler bile satmayız' dedi

31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray'da Muslera müjdesi

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Kanaltürk'te katıldığı programda transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Lütfi Arıboğan, kaleci Muslera ile sözleşmesini uzatmak için anlaştıklarını söyledi. Arıboğan sözleşme detaylarıyla ilgili bilgi vermezken, açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını belirtti.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Didier Drogba ile sorunlarının olmadığını ve Fildişi Sahili yıldız ile devam etmek istediklerini açıkladı. İngiltere kulüpleri başta olmak üzere Avrupa'nın diğer kulüplerinden transfer teklifleri geldiği iddia edilen Hollandalı yıldız Sneijder'in sezon sonuna kadar Galatasaray'da kalacağını duyuran Lutfi Arıboğan, '25 milyon Euro verseler bile satmayız' dedi.

MANCİNİ TARIK'I İSTİYOR

Lutfi Arıboğan, Galatasaray ile ismi geçen oyuncularla ilgili de açıklamalar yaptı. Eskişehirsporlu Tarık Çamdal'a değinen Arıboğan, 'Hocamızın istediği bir oyuncu. Ancak protokol imzaladığımız yönündeki haberler doğru değil. Eskişehirspor müsade etmediği sürece hamle yapmayız' dedi. Hakan Çalhanoğlu ve Alex Telles'in Galatasaray ile ilgili açıklamalarını memnun edici olarak yorumlayan Arıboğan, 'Hakan'ın transferi için yönetim kararı ve şartlar önemli. Telles'te de benzer bir durum var. Oyuncu bize sıcak bakıyor. Umarım kulübü gereken mesajı almıştır' diye konuştu.

CEYHUN'A DA SÖZLEŞME

Teknik direktör Roberto Mancini ile çıkış yakalayan futbolcular arasında yer alan Ceyhun Gülselam'ın da Mayıs ayında bitecek sözleşmesi de 2+1 yıl uzatılacak. Trabzonspor'dan bonservis bedeli ödenmeden alınan Ceyhun'un yıllık ücretine zam yapılacak. Yıllık 1 milyon Euro garanti ve 7 bin 500 euro maç başı alan Ceyhun'a yönetimin nasıl bir sözleşme önereceği ve yapacağı zammın daha sonra belli olacağı açıklandı.

Alex Telles bekleniyor

Uzun süredir sol bek arayan ve bu sıkıntıyı Brezilya'nın Gremio Kulübü'nde forma giyen Alex Telles ile çözmek isteyen Galatasaray'da 21 yaşındaki oyuncu 5 Ocak'ta İstanbul'a geleceğini duyurmuştu. Yabancı kontenjanında yer açmaya hazırlanan yönetim, Dany'nin ayrılmasıyla Telles'i resmen açıklayacak. Başarılı sol bek için 7 milyon Euro bonservis bedeli ödemeyi düşünen sarı-kırmızılılar, oyuncuya da yıllık 1.5 milyon Euro verecek. Alex Telles'in ardından bir de stoper transfer etmeyi amaçlayan Galatasaray, bu sezon Gremio'da Telles ile birlikte forma giyen Rhodolfo'yu bitirmek üzere. Brezilyalı stoper ile prensip anlaşmasına varan sarı-kırmızılılar, oyuncunun 5 milyon Euro olan bonservis bedelinde indirim istiyor.

RİERA GİDİCİ DEĞİL!

Galatasaray'da yabancı kontenjanı nedeniyle kadroda düşünmediği Riera sıkıntısı ise devam ediyor. Sözleşmesini feshetmek için çaba sarfedilen İspanyol oyuncuya kalan alacağı verilip gönderilmesini isteyen yönetim, Mancini'den de onay aldı. Ancak Galatasaray'dan yıllık 3 milyon Euro alan Riera, İstanbul'dan ayrılmaya pek sıcak bakmıyor.

Cimbom'un Antalya kampı yorucu olacak

Galatasaray 8 Ocak'ta Antalya'da başlayacak devre arası kampında biri İstanbul, biri Antalya ve diğeri Elazığ'da olmak üzere 3 kupa maçı oynayacak olmasına rağmen Antalya'ya adeta üs kuracak. Cimbom, kupada iç sahada oynanacak Tokatspor maçı için İstanbul'a, Elazığspor maçı için Elazığ'a, Gaziantepspor maçı için de Gaziantep'e günü birlik gidecek ve karşılaşmalardan sonra dönecek.

Hakan'ı satmıyoruz

G.Saray'ı istediğini açıklayan Hakan Çalhanoğlu'na konuşmaya yasağı koyan Hamburg Kulübü'nün Sportif Direktörü, gurbetçi yıldız için net konuştu

Galatasaray'ın bir süredir kadrosuna katmak icin çaba gösterdiği milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu için sarı-kırmızılı ekibi üzecek açıklama geldi. Hamburg Sportif Direktörü Oliver Kreuzer, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, 'Hakan'ı satarak para kazanmak gibi bir amacımız yok' diyerek transferin şu an için mümkün olmadığını belirtti.

Hakan'a yeni bir sözleşme hazırladıklarını ve onunla birlikte kadro kuracaklarını belirten Kreuzer, genç oyuncuyu satmanın saçma olacağını dile getirdi. Hamburg formasıyla Avrupa'nın dikkatini çeken Hakan Çalhanoglu her fırsatta Galatasaray'da oynamanın kendi- sini mutlu edeceğini ifade etmişti. Hamburg kulübü de, basında sıkça demeçleri çıkan genç futbolcusuna konuşma yasağı koyarak spekülasyonların önüne geçmeyi amaçlamıştı.

Antalya Cup iptal olabilir

Antalya'da Celtic, Ajax, G.Saray ve Trabzonspor'un katılacağı Antalya Cup, iptal tehlikesiyle karşı karşıya. Akdeniz Üniversitesi Stadı'ndaki turnuva 9 Ocak'ta Trabzon-Celtic maçıyla start alacak. Bazı sponsor firmalarla yaşanan sorun nedeniyle turnuvanın iptali gündemde.

Dany çözümü Kafkas'ta

G.Saray yönetiminin kiralık olarak Karabükspor'a gitmesi için uzlaşamadığı Dany'yi eski hocası Tolunay Kafkas ikna edecek. Kafkas'ın Dany ile telefonda bir görüşme yaptığı fakat yeni yıl tatili dönüşü İstanbul'da bire bir görüşeceği Kamerunlu futbolcuyu ikna etme-sine kesin gözüyle bakılıyor.