19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Gençlerden bayram ziyareti!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı gençlik merkezlerinde gönüllü görev yapan gençler, bayram süresince ziyaretlerde bulundu.

AA31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Gençlerden bayram ziyareti!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı gençlik merkezlerinde gönüllü görev yapan gençler, bayram süresince şehitlik, mezarlık, huzurevleri ve sevgi evlerini ziyaret etti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, merkezlerde görevli 3 binin üzerinde genç, şehit ve kimsesizlerin kabirlerinde dua etti. Sevgi evlerindeki çocuk ve gençlerle bir araya gelen gönüllüler, daha sonra huzurevlerindeki yaşlıları ziyaret ettiler. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, manevi değer ve ananelerine göre düzenledikleri etkinliklerde gençlerin çok önemli görevler üstlendiğini belirterek, "Gençlerimizin duyarlılığı geleceğimiz için altın değerinde" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelindeki her ilde, gençlik merkezlerinin çok büyük işler başarıldığının altını çizen Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizin genç nüfusunun en büyük avantajımız olduğu gerçeği, yıllarca söylemlerde kaldı. Son 10 yılda attığımız adımlarla gençlerimizin gücüne güç katmakla kalmadık, onların bir nevi kendilerinin farkına varmalarını da sağladık. Bu bayramda gençlerimizin, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret etmeleri, huzurevlerindeki büyüklerinin ellerini öpmeleri ve benzer aktiviteler, aslında attığımız adımların bir yansıması. Nüfusu bu kadar genç olan bir ülkenin, nüfuz eden bireylerinin olması gerekir. Biz bu yolda adımlar attık. Gençlerimiz de yüzümüzü hiçbir zaman kara çıkartmadı. Çok daha güzel bir geleceğin mimarı genç kardeşlerimizin, milli şuurla önemli işlere imza atmaya devam edeceğine inancım tam."