23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Hacıosmanoğlu: Sözlerimin arkasındayım

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a 'basın yoluyla hakaret' ettiği gerekçesiyle 7 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü.

DHA26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Hacıosmanoğlu: Sözlerimin arkasındayım
HACIOSMANOĞLU HAZIR BULUNDU

Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu hazır bulundu. Şikayetçi Aziz Yıldırım duruşmaya katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

İLKÖĞRETİM MEZUNU, SANAYİCİ, 20 BİN LİRA AYLIK GELİR

Duruşmada kimlik tespiti yapılan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu evli, 2 çocuk babası olduğunu belirtirken, sanayici olduğunu, öğrenim durumunun ilköğretim ve aylık gelirinin 20 bin lira olduğunu ifade etti. Kimlik tespitinin ardından iddianamenin okunmasına geçildi.

"BU VATANIN EVLADI OLARAK 18 AY ASKERLİK YAPTIM"

Duruşmada savunma yapan Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu, görevine başladıktan sonra şahsına yönelik Aziz Yıldırım'ın hakaret ettiğini belirterek, "Bu süreçte kendileri bize sürekli yakıştırmalar yaptı, biz de cevap vermek zorunda kaldık. Yaptığı hakaretlerin etkisi, Trabzonspor ve futbolcularının emeğinin, haklarının çalınmış olması nedeniyle 'emek hırsızı' sözünü kullandım. Trabzonspor Başkanı olarak cevap vermek görevim. Ben bu vatanın bir evladı olarak 18 ay askerlik yaptım. Sahte çürük raporu alarak da askerliğini yapmadı" dedi.

"ŞİKE YAPILMASI EMEĞİN ÇALINMASIDIR"

Hacıosmanoğlu'nun savunmasının ardından söz alan avukatı Fuat Göktaş, suça konu sözlerin hak arama mücadelesi çerçevesinde söylenmiş sözler olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de herkes tarafından da bilindiği üzere bir mücadele verildi. Sahada şike yapılması bir tarafın emeğinin çalınmasıdır. Müvekkilim, emeklerinin şike karşılığında çalınması üzerine 'emek hırsızı' demiştir. Kulübün ve futbolun emeğini savunmuştur. Yıldırım, Fenerbahçe resmi internet sitesi üzerinden müvekkilim hakkında hakaret içerikli açıklamalarda bulunmuştur. Biz de kendisine 5 kuruşluk tazminat davası açtık" diye konuştu.

HAKİM: BURAYI TRİBÜNE ÇEVİRMEYİN

Yıldırım'ın avukatı Abddurrahim Erol ise söz alarak, Hacıosmanoğlu'nun hakaret cümlelerinin bu davadan sonra olduğunu belirterek, "5 kuruşluk davaya ilişkin bilgiler bize ulaşmadı. Ulaşsın, söz veriyoruz biz de 1 kuruşluk dava açacağız" dedi. Bunun üzerine avukat Göktaş, "Bir kuruş yok ki piyasada, biz bunu ödeyemeyiz" şeklinde yanıt verdi. Mahkeme hakimi Nuh Hüseyin Köse ise "Burayı tribüne çevirmeyin" diye taraflara uyarıda bulundu.

HACIOSMANOĞLU: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM, CEZASI NEYSE ÇEKERİZ

Mahkeme, taraflara yazılı savunmalarını dosyaya sunabilmeleri için süre vererek duruşmayı erteledi. Duruşmanın bittiği esnada Hakim Köse, Hacıosmanoğlu'na yönelik, "Umarım karşılıklı olarak birbirinize sözleriniz keskinleşmez" dedi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu ise mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, "Sözlerimin arkasındayım, cezası neyse çekeriz" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından geçtiğimiz Ekim ayında hazırlanan iddianamede, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun geçtiğimiz Haziran ve Temmuz aylarında TRT Spor Kanalı'nda yayınlanan 'Basın Tribünü' adlı programda ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında söz konusu hakaret suçunu işlediği belirtildi. Hacıosmanoğlu hakkında 7 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.