5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Anlaşma sağlandı! Halil Dervişoğlu, Galatasaray'da

Gelecek sezon için hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Beşiktaş'ın imza için anlaştığı Halil Dervişoğlu transferi için araya girdi. Sarı-kırmızılı ekip milli oyuncu ile anlaşma sağladı. İşte detaylar...

15 Temmuz 2023 Cumartesi 12:02 - Güncelleme:
Anlaşma sağlandı! Halil Dervişoğlu, Galatasaray'da

Beşiktaş ve Galatasaray'ın transfer hamleleri sürerken; Halil Dervişoğlu'nun imzasında flaş bir gelişme yaşandı.

Fanatik Gazetesi'nden Yakup Çınar'ın haberine göre Galatasaray, Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Halil Dervişoğlu transferi için araya girdi ve milli oyuncu ile anlaşma sağladı. Bu anlaşmanın ardından Galatasaray, Halil Dervişoğlu ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

Galatasaray, takımda daha önce de forma giyen Halil Dervişoğlu'nun transferini kısa sürede açıklamaya hazırlanıyor.

BEŞİKTAŞ: "HALİL'E ULAŞAMIYORUZ"

Sercan Dikme'ye konuşan Beşiktaşlı yöneticiler ise, "Anlaşmaya vardığımız Halil Dervişoğlu'na dün geceden beri ulaşamıyoruz." sözlerini sarf etti.

HALİL DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Halil Dervişoğlu, 8 Aralık 1999 tarihinde Hollanda'nın Rotterdam şehrinde dünyaya geldi. Küçük yaşta yeteneğiyle fark yaratan Halil Dervişoğlu, 10 yaşında Sparta Rotterdam akademisine katıldı. 2017-2018 sezonunda profesyonel kariyerine başlayan Halil Dervişoğlu, küme düşme play-off mücadelesi sırasında ilk kez takımın kadrosuna girmeyi başardı. 3 milyon Euro karşılığında Brentford'a transfer olan Halil Dervişoğlu, 2019-2020 sezonunda 7 maça çıktı. Sonrasında Twente'ye kiralandı. 10 maç Twente'nin formasını giyen Halil, gol ve asist üretemedi. 1 Ocak 2021 tarihinde sözleşmesi feshedildi.

25 Ocak 2021 tarihinde Galatasaray'a kiralanan Halil Dervişoğlu, yeteneğiyle Galatasaraylı taraftarların dikkatini çekmeyi başardı. İlerleyen dönemde son vuruşlardaki eksikliği nedeniyle Galatasaraylı taraftarlardan tepki görmeye başlayan Halil Dervişoğlu, 1 Eylül 2021 tarihinde bu sefer satın alma opsiyonu ile Galatasaray'a kiralandı. Galatasaray'ın satın alma opsiyonunu kullanmadığı Halil Dervişoğlu, 2022-2023 sezonunda Burnley'e kiralandı. Milli futbolcunun Burnley ile kiralık sözleşmesi sona erdi.