20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hikmet Karaman: Takımı 10 kişi bırakma lüksümüz yok

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Hatayspor'a 4-1 yenildikleri maçla ilgili açıklamalarda bulundu.

27 Şubat 2021 Cumartesi 17:39 - Güncelleme:
Hikmet Karaman: Takımı 10 kişi bırakma lüksümüz yok

Süper Lig'in 27. haftasında Atakaş Hatayspor, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaştı. Karşılaşma, Atakaş Hatayspor'un 4-1 üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman karşılaşmaya iyi başladıklarını dile getirerek, golü bulup 1-0 öne geçtiklerini ancak sonraki dakikalarda oyunun istedikleri gibi gitmediğini anlattı.

Karaman, şöyle devam etti:

"Biraz daha topu ayağımızda tutup, biraz daha paslı oynayabilirdik. Maçın püf noktası; yediğimiz kırmızı kart, takımı 10 kişi bırakmak. Doğru kırmızı kart, aynı olayı Kayseri maçında yaptık, bugün burada da yaptık ve iki de penaltı. Yani iki penaltı da çok gereksiz bir aksiyon. Dolayısıyla Hatayspor'a karşı, ligde konumu, oynadığı oyun olarak iki penaltı bir de 10 kişi kalırsanız, çok zorluk yaşarsınız. Buna rağmen mesela oyun 3-1 olduktan sonra 3-2'ye getirecek savunma pozisyonu var, çok net. Orada 3-2'yi yakalasak belki rakibi tedirgin edip maçı başka yere götürebilirdik. Ateş çemberinin içerisinde olan bir takımız. Takımı 10 kişi bırakma lüksümüz yok. Hele bu gibi maçlarda 2 tane penaltı yaptırma lüksümüz yok ama bunlar maalesef oluyor."

Karaman, ilerleyen haftalarda bu puan kaybını telafi etmek zorunda olduklarını, bunun için çalışacaklarını belirterek, Hatayspor'u tebrik etti.