26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İstanbulspor, Samsunspor'u sahadan sildi!

TFF 1. Lig'in 5. haftasında İstanbulspor, deplasmanda Yılport Samsunspor'u 3-0 yendi.

IHA17 Ekim 2020 Cumartesi 16:18 - Güncelleme:
İstanbulspor, Samsunspor'u sahadan sildi!

TFF 1. Lig’in 5. haftasında Samsunspor, sahasında İstanbulspor’a 3-0 yenilerek ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

40. dakikada Caner’in ortasında Nadir topu kafayla indirdi. 6 pas içerisinde yaşanan karambolde Burak’ın şutu İstanbulspor defansı tarafından uzaklaştırdı.

53. dakikada sağ kanattan topla ceza sahası içine giren Eduart’ın sert şutu filelerle buluştu. 0-1

57. dakikada ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Eduart, takımının ve kendisinin ikinci golünü attı. 0-2

76. dakikada Kerem’in sol kanattan ortasına iyi yükselen Ahmethan’ın kafa vuruşu üstten dışarı çıktı.

85. dakikada defanstan seken topu önünde bulan Savicevic’in şutunu kaleci Alperen parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

90. dakikada Eduart’ın sağ kanattan getirdiği topta pasını Issah’a verdi. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlara gitti. 0-3

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Serkan Tokat xx, Deniz Turgut xx, Bersan Duran xx

Yılport Samsunspor: Nurullah x, Kerem Can x, Yalçın x, Yameogo x, Caner xx, Muhsin x (Savicevic dk. 49 x), İlyas x (Enes dk. 71 x), Oğuz x, Burak xx, Guido x (Gyasi dk. 46 xx), Nadir x (Ahmethan dk. 46 x)

Yedekler: Furkan, Ercan, Erhan, Erkam

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

İstanbulspor: Alperen xx, Wellington xx, Mehmet Yeşil xx, Etoga xx, Ali Yaşar xx (Tayyip dk. 84 ?), Eslem xx (Ali Dere dk. 71 x), Onur xx, Levent xx (Egehan dk. 90+1 ?), Eduart xxxx, Papa Diouf xx (İbrahim dk. 84 x), Abazaj xx (Issah dk. 71 x)

Yedekler: Alp, Berkay, Emrecan, Uygar, Melih

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Goller: Eduart (dk. 53 ve 57), Issah (dk. 90) (İstanbulspor)

Sarı Kartlar: Ali Yaşar (İstanbulspor)

ORHAN ÇIKIRIKÇI: "GALİBİYETİ HAK ETTİK"

İstanbulspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Samsunspor deplasmanından çok iyi oynayarak 3 puanı çıkardıklarını söyledi.

Samsunspor deplasmanında 3-0 galip gelen İstanbulspor’da Teknik Sorumlu Orhan Çıkırıkçı, maç sonu basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

Kısa bir basın toplantısı düzenleyen Çıkırıkçı, şunları söyledi: 

"Özellikle kendi takımımı çok tebrik ediyorum. Kendi takımımda bütün oyuncularımız çok iyi oynadı. Galibiyeti hak ettik. Camiamızı tebrik ediyorum. Samsunspor’a da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda ve hafta içi oynayacağımız maçta da böyle güzel oynayıp, 3 puanla sahadan ayrılmak istiyoruz. Yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz."

ERTUĞRUL SAĞLAM: "İNANCIMIZDAN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEDİK"

TFF 1. Lig’in 5. haftasında kendi sahasında İstanbulspor’a 3-0 yenilen Samsunspor’da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, alınan ağır mağlubiyete rağmen inançlarından hiçbir şey kaybetmediklerini söyledi.

Kendi sahalarında oynadıkları İstanbulspor’a 3-0 yenildikleri maçın ardından maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ertuğrul Sağlam, beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını ifade etti.

Önemli bir avantajı değerlendiremediklerinin altını çizen Ertuğrul Sağlam, "Bugünkü karşılaşmadan beklentimiz çok farklıydı. Kazanıp, Eskişehirspor ve Keçiörengücü maçlarına moralli hazırlanmak istiyorduk. 1 haftada oynayacağımız 3 karşılaşma ile ligde daha farklı bir yere çıkmak istiyorduk. İlk devre bence iyi oldu. Rakibe pozisyon vermedik, bulduk. Ofansif anlamda daha iyi olalım diye çok fazla beklenti bulamadığımız oyuncularımızı değiştirmek istedik. 2. yarı da fena başlamadı ama sonrasında Bandırmaspor maçında olduğu gibi hakemimiz çok net bir faulü görmedi ve o pozisyon bize biraz pahalıya mal oldu. Sonrasında oyuncu değişiklikleri ve farklı pozisyonlarda sistemi değiştirmeye çalıştık. Oyuncuları farklı pozisyonlara aldık. Hamleler yapmaya çalıştık ama açıkçası çok üretken olduğumuz da söylenemez" dedi.

Bu mağlubiyetten ders çıkartacaklarının altını çizen Sağlam, şunları söyledi: 

"Kaybetmek bizi çok üzdü ama şunu söylemek istiyorum ki; biz inancımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Sonuçta bu tür mağlubiyetler size 3 puan kaybettirir ama 3 puandan daha fazlasını getirecek içeride değerler ürettirir. Tecrübe kazandırır ve bazı gerçeklerle yüzleşmenize neden olur. O yüzden bu maçı o şekilde değerlendirip, bu maçın olumsuz etkilerinden kurtulup, gerekli dersleri çıkartıp, kafamızı kaldırıp, salı günü oynayacağımız Eskişehirspor maçına hazırlanmalıyız. İstanbulspor’u da tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler, galibiyeti de hak ettiler."