25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İşte Candan Erçetin'in Galatasaray'daki görevi

Candan Erçetin, Ünal Aysal'ın yardımcısı oldu

25 Haziran 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
İşte Candan Erçetin'in Galatasaray'daki görevi
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nun 25 Haziran tarihinde yapılan ilk toplantısında görev dağılımı yapıldı. Sanatçı Candan Erçetin, Galatasaray Başkan Yardımcısı oldu.

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanlık görevine ise Özkan Olcay atandı.

2. Başkan: Özkan Olcay
Başkan Yardımcıları: Ümit Özdemir, Candan Erçetin
Genel Sekreter: Adnan Nas
Muhasip Üye: Mete İkiz
Kulüp Sözcüsü: Şükrü Ergün

MAZBATALAR ALINDI

Galatasaray Kulübü'nde Ünal Aysal Başkanlığı'ndaki 85. yönetim mazbatalarını aldı. TT Arena'da düzenlenen törende Divan Kurulu Başkanı İran Aktar yeni yönetim kuruluna mazbatalarını dağıttı. Turneden dönen Candan Erçetin ilk kez basının önüne çıkarken özel işleri sebebiyle Şükrü Ergün ve Özkan Olcay törene katılmadı.

Mazbata töreninde bir konuşma yapan Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İran Aktar, "22 Haziran 2013 tarihinde kulübümüz yine bir seçim dönemi geçirdi. Bu seçim döneminde 85. yönetimimiz seçildi. 108 yillık tarihimizde 85 yönetim kurulu görev yaptı. Sayın Ünal Aysal 34. Başkanımızdır. Seçimle ilgili ön tasnifler yapıldıktan sonra açıklamıştık. Ancak 2 disiplin turulu aday üyisi itiraz ettiler. Knuyu ele aldık. Bu iki üyemiz sayın ünal aysal ın tebsit ettiği listeşle çalışamayacakları irade beyanında bulunmuşlar. Bunun üzirine rivan heyeti olarak yaptığimız müzakereler sonucu bu konuyu bu arkadaşlarımızin irade beyanlarını başkana yazıyla bibldirerek sayn başkana bıraktık. Oy pusulasindaki arkaaşlari mazbatalarını vereceğiz" şeklinde konuştu.

Divan Kurulu Başkan İran Aktar yaptığı konuşmanın ardından mazbataları tek tek dağıttı. Sırasıyla asil üyelerden Başkan Ünal Aysal, Ümit Özdemir, Mete İkiz, Mehmet Cibara, Aka Gündüz Özdemir, Sedat Doğan, Adnan Nas, Candan Erçetin, Emir Sarıgül, yedek üyelerden Mehmet İpekdokuyan, Necati Demirkol, Ahmet Yüce Ocaklı, Mehmet Karlı, Ebru Köksal mazbatalarını tek tek Aktar'ın elinden aldı. Özkan Olcay özel işleri nedeniyle Rusya'da, Şükrü Ergün de yurtdşnda bulunduğu için mazbata törenine katılamadı.

Mazbata töreni sonrası yönetim kurulu ve bütün alt kurullar ayrı ayrı fotoğraf çektirdi. Ardından da Başkan Ünal Aysal basın mensuplarının sorularını şöyle yanıtladı.

TRANSFERLER VE YABANCI KONTENJANI

Aysal; yabancı futbolcu kontenjanı konusunda; "Türk futbolunun lehine ne iyiyse bizim için de o önemlidir. Tüm çabamız Türk sporunun yücelmesi ve yurt çdışında başarıdır. Yabancı kontenjanı bizim başarımız için önemli. Türkiye'nin bütün kurulları Türk sporuna zarar verecek bir şey düşünmez. Önümüzdeki günerde TFF'den buna ters bir karar beklemiyoruz. Ümidimiz doğrunun bulunmasıdır. Önümüzdeki günlerde bir çözüm ortaya çıkacaktir. Transferler konusunda bugünden sonra yetkim var. Arkadaşlarımızla bir takım hazırlıklar yapmaktayım. Uygulama konumuna geçme durumundayız. Hocamız kampa giderken hazır bir takımla gitme amacında. 15 gün içinde ciddi gelişmeler olacak. Ama çok büyük gelişmeler olmayacak. Ama zaten 2 senedir başarılı bir ekibimiz var. Gündemimizde 2-3 pozisyonu doldurmaya ihtiyacımız var. 2-3 transfer yapabiliriz.

Önceliğimiz Melo'nun pozisyonuydu. Diger pozisyonlar özellikle yurtdışı maçlarındaki başarı yüzdesini arttıracak taleplere bağlıdır. Ama önceliğimiz Melo'nun pozisyonudur. Sol bek ikinci önemli pozisyonumuzdur. Hocamız orayi kapatabilir. Riera başarılı oldu. Hoca derse ki gerek yşok, almayız sol bek...

Arda için devamli talep var taraftardan. Bu her saman aklımızda olan bir oyuncu ama gittiği yerde mutlu olduğu sürece yapacak bir şey yok.

KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANI OLMAK İSTİYOR MU ?

"Şu an mevcut başkan var. Seçim ortamına girmedik, önümüzdeki günlerde olabilir. Galatasaray'da yüklü bir mesaim var. Önümüzdeki 3 yıl ağır programım var, burada başarılı olmam gerekir.

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'NİN UEFA'DAKİ DURUMU HAKKINDA

"Galatasaray bütün bu sistemin dışındadır. Türk sporunun dışarıdaki gelişiminesorun yaşamadan devam edilmelidir. Birbirinizi korumalısınız."

BEŞİKTAŞ STADI İSTEDİ Mİ?

"Fikret bey seçimden önce bir dost yemeği sırasında bu konudaki temennisini bildirdi ama bu resmi talep değildi. 7 maç sizde oynayalim 7 maç de Fenerbahçe'nin Stadı'nda oynayalım, gerisin Olimpiyat'ta oynayalım dedi. Beşiktaş dost camia ama Onlara sadece dost olarak yaklaşırız. Çok ciddi sorunlar var. İleride başka sorunlar açılırsa pişman oluruz"