20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İşte Ersun Yanal'ın yeni forvetleri!

Fenerbahçe'nin hocası Ersun Yanal; Sow, Emenike ve Webo'nun Afrika Kupası'nda olacağı sürede Caner ile Alper'i forvette kullanmak için özel idman yaptırırken 'Onlardan en iyi verimi alacağım' dedi.

24 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İşte Ersun Yanal'ın yeni forvetleri!
Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, tam kadro olmamasına rağmen Topuk Yaylası'nda taktik idmanları hiç aksatmıyor. Geçtiğimiz sezon oynattığı 4-3-3'ten vazgeçecekmiş gibi görünmeyen tecrübeli teknik adam, sadece Moussa Sow'dan yararlanabildiği ilk kamp döneminde; Afrika Kupası maçlarını da düşünerek, forvet hattı için değişik varyasyonlar deniyor. Yanal; Dirk Kuyt, Emmanuel Emenike ve Pierre Webo'dan yoksun oldukları kampın ilk bölümünde; Caner Erkin, Cristian Baroni, Diego Ribas, Mehmet Topuz ve Alper Potuk'un hücum özelliklerini ön plana çıkarmak için büyük bir uğraş sergiledi. 
 
'Gol için fazla zorlanmayız' 
Ersun Yanal'ın, Topuk Yaylası'nda denediği sistemler arasında; Volkan - Gökhan, Bekir, Serdar, Kadlec - Emre, Topal, Diego - Caner, Sow, Alper 11'i, golcü bir hüviyete ulaşarak, başarı elde etti. Yanal; forvete transfer yapılmaması halinde, Emenike, Sowve Webo'nun olmayacağı Afrika Kupası maçları sırasında Caner ve Alper'den forvet yaratacağının ilk sinyallerini de verdi. Ersun Yanal'ın bu konuda "Afrika Kupası sırasında forvetlerimiz olmayacağı için zorlanacağımız söyleniyor. Buna inanmıyorum. Çünkü elimde çok forvet var. Onlardan en iyi verimi alarak, maçların yine gollü geçmesini sağlayacağız" dediği öğrenildi.
(Fotomaç)