25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İsveç Federasyonu’nda ayrımcılık tartışması!

İsveç Federasyonu’nun Milli formayı giyme rekoru kıran Anders Svensson'a otomobil hediye edip; aynı rekoru kadın takımında kıran futbolcuyu takdir etmekle yetinmesi tartışma yarattı. Konuya farklı bakan Ibrahimovic ise tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İsveç Federasyonu’nda ayrımcılık tartışması!
İsveç Futbol Federasyonu’nun Milli formayı giyme rekoru kıran Anders Svensson'a otomobil hediye edip; aynı rekoru Kadın Milli Takımı’nda kıran futbolcuyu takdir etmekle yetinmesi tartışma yarattı. Tartışmaya katılan Zlatan Ibrahimovic, erkek ve kadın futbolcuların birbirileriyle karşılaştırılamayacaklarını savundu.

İsveç Futbol Federasyonu, düzenlediği bir gecede uzun yıllardır Milli Takım’a hizmet eden Anders Svensson'u onurlandırdı. 143 kez Milli formayı giyerek eski kaleci Thomes Ravelli'nin rekorunu kırması nedeniyle Svensson'a bir otomobil hediye edildi.

Aynı gecede İsveç Kadın Milli Takımı’nın formasını 187 kez giyerek rekor kıran Therese Sjogran da bulunuyordu. Ancak Sjogran, Svensson gibi yeni bir otomobil sahibi olamadı. Bu durum ülkede ayrımcılık tartışmasını da beraberinde getirdi.

Tartışmalara katılan son isim Zlatan Ibrahimovic oldu. Ibrahimovic, kadın ve erkek futbolcuların birbirileriyle karşılaştırılmalarının doğru olmadığını savundu.

"KOMİK BİLE DEĞİL"


Kadın futboluna büyük saygı duymakla birlikte herkesin yarattıkları ekonomik büyüklük oranında ödüllendirilmesi gerektiğini öne süren Ibrahimovic; "Kadın futbolculara saygım büyük. Ancak erkek ve kadın futbolunu karşılaştıramazsınız. Bu komik bile değil" dedi.