2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Krizler arasından çifte kupa

Sezona istediği transferleri yapamadan giren ve yarım sezon forvetsiz oynayan G.Saray toplam 38 maç ceza aldı, sakatlıklarla boğuştu ve yönetim de ibrasızlık krizi yaşadı.

Star Spor21 Mayıs 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Krizler arasından çifte kupa

GALATASARAY, 22. şampiyonluğa ulaşırken, sezon boyunca sayısız krizden geçti:

1- Sezon başında istenen transferler yapılamadı. Geçen sezonun gol kralı Gomis’in yerine bir golcü alınamadı.

2- Sakatlıklar takımın yakasını bırakmadı. İlk yarıda Belhanda, Sinan, Eren, Nagatomo 4’er, Fernando, Serdar, Selçuk 3’er, Onyekuru 2, Maicon ve Feghouli birer maç kaçırdı.

TOPLAM 38 MAÇ CEZA GELDİ

3- Cezalar can yaktı. Fener maçındaki olaylar sonrası Donk 6, Ndiaye 5, Rodrigues 3 maç ceza aldı. Terim’e 10, Hasan Şaş’a 8 maç ceza geldi. Ayrıca Belhanda ve Serdar da 3’er maçla cezalandırıldı.

4- İlk yarıda fark 6 puan. Bu kadar sıkıntı içinde, ilk yarıda Galatasaray, Başakşehir’in 6 puan gerisinde kaldı.

5- Sakatlık krizi ikinci yarıda da hız kesmedi. Bu kez de Nagatomo 6, Fernando 5, Mitroglou 4, Marcao ve Mariano birer maç kaçırdı.

CENGİZ’E İDARİ İBRA ŞOKU

 6- İbra krizi. Sarı-Kırmızılı takım ligde şampiyoluk yarışında geriye düştüğü dönemde bir de mali genel kurulda Başkan Mustafa Cengiz ve Yönetim Kurulu idari olarak ibra edilmedi. Yönetimin değişme riski devreye girdi.

7- Fark 8 puana yükseldi. 20. haftada Alanyaspor beraberliği sonrası Başakşehir ile fark 8 puana yükseldi. Aslan 13 haftada bu farkı kapatarak ve tüm engelleri aşarak bitime 1 maç kala şampiyonluğu ilan etti.